Menu +

TRE - HBR 0:2 - Černá můra Třebíče opět brala všechny body

Reportáže
T ř e b í č - Poslední předvánoční kolo přiválo do Třebíče Rebely z Havlíčkova Brodu. Tento soupeř se mění pro Horáckou Slavii v noční můru. Hosté byli zataženi v obraně a čekali na chyby, z nichž dvě potrestali. Třebíči tentokrát vůbec nevyšla koncovka, i když šancí měla dostatek.
Sdílejte článek
 
33.kolo, pondělí 21.12.2009
TRE TRE
0:20:0, 0:1, 0:1
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Holec (Svoboda), 53. Svoboda (Knotek, Němec) . Rozhodčí: Lacina - Jílek, Polonyi. Vyloučení: 11:12, navíc Gula (TRE) - Česnek (HBR) oba 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1680. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Gula, Sedláček, Sláma, Kania, Hrbáček, Ostrčil, Bulička, Kaláb - Laš, Dolníček, Burian - Rod, Nahodil, Stejskal - Krätzer, Zahradník, Přibyl - Čech, Kundela, Fila.
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Jebavý, Vyhlídal, Soldán, Šulc, Jelínek, Pavlík, Horváth, Bělohlávek - Holec, Třetina, Borovanský - Endál, Němec, Svoboda - Ondráček, Stromko, Knotek - Smith, Česnek, Vylíčil.

Komentář k zápasu

Po úvodním vzájemném oťukávání se do první šance dostal ve 4. minutě hostující Holec – při výhodě jednoho muže v poli jen těsně minul horní tyč Lvovi branky.

Největší šanci domácích měl ve druhé třetině Vilém Burian
Na druhé straně se ocitl sám před Suchanem domácí útočník Laš, jeho bekhendový pokus ze 7. minuty však brankou neskončil. Suchan si poté poradil i se střeleckými pokusy Zahradníka, který se jej pokusil překonat střelou přes obránce, v 10. minutě musel pravým zastavit kotouč po střele Laše ve vlastním oslabení. Ve 12. minutě se individuálně probíjel opět Zahradník – dostal se až před gólmana Rebelů, v tísni již přesně nezakončil. V 15. minutě pálil od modré domácí obránce Sláma, Suchan puk vyrazil před sebe a poradil si i s následnou dorážkou Roda.

Do konce první třetiny chyběly dvě minuty, když od modré čáry na Lva vypálil brodský Šulc, domácí strážce branky si s jeho střelou poradil efektním zákrokem lapačkou. Když si Lev posléze poradil i se dvěma střeleckými pokusy Ondráčka, odcházeli hráči do kabin za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé třetiny, přesněji ve 23. minutě, si slibné šance vypracovali domácí Stejskal a Rod, Suchan však stále odolával. Když již byl brankář Rebelů překonán, pomohla mu dobře postavená tyč jeho branky po střele zápěstím Hrbáčka z 25. minuty. O 2 minuty později měl spoustu práce po střele Kanii, který hledal skulinku mezi jeho betony.

Polovina zápasu přinesla na každé straně po jedné šanci – nejprve ve slibné pozici netrefil branku Lva Němec, vzápětí již ležícího Suchana nepřehodil Burian.

První a vítězný gól dal ze samostatného úniku Holec
Běžela 31. minuta, když se před Lva snažil dostat hostující Knotek, po faulu na něj sudí Lacina nařídil trestné střílení. K exekuci se postavil Němec, netrefil však branku a diváci stále čekali na první branku zápasu. Velice blízko k němu měla Nahodilova formace, která bránícím Rebelům zle zatápěla při další přesilové hře ve 33. minutě. Domácí však zapomněli na zadní vrátka – ve vlastním oslabení se dostal do brejku Holec a Lev musel lovit puk se svojí sítě, 0:1.

Třebíčtí se snažili o vyrovnání, již v poslední minutě druhé třetiny vystřelil Hrbáček na lapačku Suchana, tomu kotouč vypadl a k dorážce se nikdo z domácích již nedostal.

Do třetí třetiny vstoupili domácí aktivně, hosté se spoléhali na rychlé brejky. Ve 46. minutě byl na 2+2 minuty vyloučen brodský Šulc, domácí tak měli jedinečnou šanci srovnat stav zápasu. Horákům se však na hokejky nalepila nervozita, nic se nedařilo, navíc hosté sehráli oslabení dobře. Největší šance této dlouhé přesilové hry přišla až v jejím závěru, již v 50. minutě pálil tvrdě od modré čáry Gula – jeho střela však našla dobře postaveného Suchana.

Rebelové udeřili podruhé z nenápadné akce – v útočném pásmu vybojoval puk Němec a zcela volný Svoboda nasměroval kotouč za záda Lva. V 53. minutě to tedy bylo již 0:2.

Hosté si pak závěr utkání pohlídali, domácí se nedostali ani k odvolání brankáře. Všechny tři body za vítězství 0:2 směřují do Kotliny.

Tiskovka po zápase Třebíč - Havl. Brod 0:2

Jakub Lev po zápase Třebíč - Havl. Brod 0:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Tak my jsme v první třetině hodně faulovali, takže z naší strany jsme se nedostali do toho očekávaného tlaku, měli jsme tam čtyři zbytečná vyloučení. Ve druhé třetině bylo jasné, že první gól bude hodně důležitý. Měli jsme sice víc ze hry v útočném pásmu, tlačili jsme, ale neproměnili jsme tam nějakou šanci a pak jsme nechali soupeře odjet. Trestné střílení jsme ustáli, ale tohle varování nám nestačilo. Soupeř nám za minutu po naší obrovské šanci Vildy Buriana odjel podruhé a samozřejmě už to potrestal. Ten první gól byl hodně důležitý, soupeř celý zápas dobře bruslil, hrál poctivý hokej a tímhle gólem se jeho sebevědomí ještě zvedlo. My jsme začali trošku tápat. Ve třetí třetině, když se nám nepodařilo v prvních minutách dostat do nějakého tlaku, tak už jsme nezvládali ani ty přesilové hry a už to nebylo k tomu, abychom ten zápas otočili. Měli jsme tam v druhé třetině nějakou šanci, ale štěstíčko tam nebylo, to jsme si asi vybrali v Chrudimi, když jsme ve druhé třetině dali z pěti střel čtyři góly. Dneska se to otočilo proti nám. Uspěl soupeř, který poctivě celý zápas bruslil, hrál bojovně a nakonec vyhrál.
Šance pro návrat Bartoše určitě je, ale to je poranění třísel, má za sebou nějakou dobu léčení a uvidíme. Musí se nejdřív dostat do tréninku a potom poznat, jestli to drží, pak samozřejmě nabrat nějakou kondici, takže v nejbližších dnech to nevidím. U Petra Obdržálka se jeho stav rapidně lepší, ale zase – musí nejdřív potrénovat a pak ho můžem pustit do zápasu."

Petr Novák - HC Rebel Havlíčkův Brod: "My jsme přijeli do Třebíče s cílem jakkoliv bodovat. Pro nás by byl dobrý bod, dva by byly taky dobré, tři jsou zlaté a to se nám povedlo. Já musím poděkovat klukům, jak ten zápas odmakali, hráli na 110 procent a já myslím, že celý ten zápas rozhodly naše ubráněná oslabení, která jsme zvládli na jedničku. Nedostali jsme ani jeden gól v oslabení, nedostali jsme potom ani jeden gól při hře 5 na 5 a zaslouženě jsme vyhráli 2:0. Nedaří se nám jenom na Třebíč, hráli jsme dvakrát s Chomutovem a taky jsme je dvakrát porazili. Sedí nám asi jejich styl, hraje se nám s nimi dobře. Já bych v tom neviděl nic extra, protože my se na každý zápas připravujeme a můžeme klidně prohrát i se Šumperkem. Ten tým je hodně mladý, podává dobré výkony, ale občas hráči udělají strašně moc individuálních chyb. Dneska je neudělali, porazili jsme Třebíč. Před tím, v těch zápasech jsme je taky neudělali, a když ano, tak jsme dali víc gólů. Já bych v tom neviděl to, že se nám daří jenom na Třebíč. Prostě jsme třikrát vyhráli. Jarda Suchan teď deset dní nechytal, my jsme se dneska ráno rozhodli, že dáme přednost jemu – je plný sil a on nám to takhle vrátil."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024