Menu +

TRE - VRC 4:2 - Třebíč vyválčila první výhru

Reportáže
T ř e b í č - Prvními zápasy odstartovalo osmifinále play-off. Třebíč zaspala začátek utkání a hned v první minutě inkasovala. Ospalý výkon Horácké Slavie pokračoval do poloviny zápasu, kdy se domácí rozjezdili a začali se prosazovat přes hostující obranu. Závěr zápasu domácí dohráli na krev při dvojnásobném oslabení zesíleném o hru bez brankáře. Dvě branky Třebíče vstítil Jan Káňa. Horácká Slavia vede v sérii 1:0 na zápasy.
Sdílejte článek
 
PK1, pátek 12.2.2010
TRE TRE
4:21:1, 2:1, 1:0
VRC VRC
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Káňa (Ostrčil, Šedivý), 31. Šedivý (Gula, Káňa), 40. Kempný (Burian), 48. Káňa (Dolníček, Šedivý) - 1. Rusnák (Tvrdek, Matějíček), 38. Gengel (Klimt). Rozhodčí: Vampola - Flégl, Šperl. Vyloučení: 10:10, navíc Káňa (TRE) - Zíma (VRC) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2630. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Kaláb, Kempný, Sedláček - Káňa, Dolníček, Šedivý - Rod, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Zahradník, Fila - Burian, Ostřížek, Stejskal.
HC Vrchlabí: Ševčík - Matějíček, Vála, Čížek, Bendík, Chmelíř, Chaloupka, Mikšovský, Novajovský - Tvrdek, Filip, Rusnák - Gendel, Čurilla, Klimt - Kubeš, Hubáček, Procházka - Adres, Zíma, Látal.

Komentář k zápasu

Roman Vondráček převzal na dva zápay A-tým. Premiéra v roli hlavního kouče mu vyšla skvěle.
Čas 0:22 a 1:0 pro Vrchlabí. Hosté ujeli v přečíslení dva na jednoho, navíc si sjel mezi kruhy třetí hráč, Rusnák, který prostřelil Francouze nad betonem – 0:1. Možnost vyrovnat se naskytla po vyloučení hostů ve třetí minutě, Rod však nadvakrát Ševčíka neprostřelil.

Vrchlabští bránili střední pásmo, domácí se těžko dostávali ke své hře. Střela Roda přes obránce nemohla slavit úspěch.

S koncem osmé minuty přišla první přesilová hra pro hosty, na trestnou navíc následoval i Káňa, Třebíč se tak musela bránit dvaačtyřicet vteřin ve třech, což se jí bez větších potíží podařilo. V čase 14:34 bylo vyrovnáno. Zpoza branky přišla přihrávka na modrou Ostrčilovi, jeho střela byla zblokována, ale dobře postavený Káňa dorazil kotouč do branky – 1:1.

S koncem šestnácté minuty přišla sporná situace, kdy padl puk na záda Francouze a odrážel se směrem k brance, naštěstí však neskončil za brankovou čarou. Blízko ke vstřelené brance byl i Stejskal, který projel útočným pásmem, k radosti domácích chyběly po jeho akci centimetry. Na druhé straně zahrozili Kubeš s Procházkou.

Úvod prostředního dějství byl velice opatrný. Francouz musel schovat do lapačky kotouč z hole Bendíka. Polovina šestadvacáté minuty přinesla vyloučení hostů. Nahodil přihrál elegantně Obdržálkovi, ten trefil jen brankovou konstrukci. Ševčíka pořádně protáhl střelou od modré Sedláček. Mezi tři tyče si nenašla cestu ani Dolníčkova dorážka. Nad branku mířil Obdržálek. Jen malinko chybělo Kaniovi, před kterým se odkryla klec, v poslední chvíli zakročil hostující obránce. Tlak Třebíče korunoval v polovině utkání, v čase 30:20. Gula našel na útočné modré Šedivého, který si položil Ševčíka a zasunul kotouč do branky – 2:1.

Jan Káňa si v zápase připsal tři body za dvě branky a asistenci. Předvedl také bitku.
Třebíč ožila, trojice Nahodil – Obdržálek – Rod šachovala hosty v obranném pásmu, zblízka přestřelil branku Ostřížek. Na druhé straně vychytal Francouz ve stoprocentní brankové příležitosti Gengela.

Tentýž hráč, Ladislav Gengel, se dostal při signalizované výhodě k dorážce a necelé tři minuty před druhou sirénou vyrovnal na 2:2. Pět vteřin před koncem prostřední periody vystřelil od modré Kempný a poslal Třebíč znovu do vedení – 3:2.

V úvodu třetí třetiny byli vyloučeni domácí, dvakrát tečoval nebezpečně Filip, v obou případech zasahoval Francouz. Do stoprocentní brankové příležitosti se dostal Rod, puk však po závaru v brance neskončil. Třináct minut před koncem zvýšila Třebíč náskok – pouhých třináct vteřin trvala její přesilová hra – Dolníček našel na brankovišti Káňu, který Ševčíka chladnokrevně prostřelil – 4:2.

Pohlednou top kličku předvedl Šedivý, Ševčíka mezi betony ale neprostřelil. V závěru utkání pak zkusili hosté power-play, ta byla umocněna vyloučeními domácích, střelu Matějíčka ale udržel Francouz, neprostřelil ho ani Kubeš z otočky. Třebíč tak vstoupila do série s Vrchlabím vítězstvím 4:2.



Jan Káňa po utkání Třebíč - Vrchlabí 4:2

Tiskovka po utkání Třebíč - Vrchlabí 4:2

Martin Filip po utkání Třebíč - Vrchlabí 4:2



Ohlasy trenérů

Roman Vondráček – Horácká Slavia Třebíč: „Pro nás dnešním dnem začala nová soutěž, play-off, která už tady dlouho nebyla. Před domácím publikem byla vidět na našich hráčích určitá nervozita, samozřejmě, když dostanete ve dvacáté vteřině góla, tak je to ještě horší. Dá se říct, že celou první třetinu jsme se z toho dostávali, od druhé třetiny začali naši hráči mnohem lépe bruslit, byli důraznější, měli jsme navrch. Rozhodně důležitý a klíčový moment byl ten gól na 3:2, který na soupeři hodně zanechal. Třetí třetinu jsme odehráli takticky dobře, do ničeho jsme se nehnali a když jsme dali další gól, tak už jsme si to pohlídali. Jsme velice rádi za to, že máme první vítězství za sebou.“

Josef Řeháček – HC Vrchlabí: „Ten zápas jsme měli dobře rozehraný, v první minutě jsme dali góla na 1:0, s tím jsme nepočítali, od té doby jsme hráli dobře. Po chybě v obranném pásmu, kdy jsme špatně vyhodili, vyrovnali domácí na 1:1. Dá se říct, že jsme byli malinko pod tlakem, ale díky Ševčíkovi jsme vyrovnaný stav drželi. Hra vyrovnaná, pak jsme ale udělali hrubou chybu a dostali jsme na 2:1. Přesto se nám podařilo do konce druhé třetiny vyrovnat na 2:2, ale pak zase nevyhozený kotouč pět vteřin před koncem, kdy jsme měli dohrát tu třetinu a dostali jsme na 3:2 a myslím si, že to byl klíčový gól. Chtěli jsme vyrovnat, to se nám nepodařilo. Dostali jsme naopak ještě jeden gól, už to bylo takové těžké, vzali jsme si time, museli jsme hru otevřít, šance tam byly, ale špatně jsme řešili situace dva – jedna. Kdybychom ten kontaktní gól dali kolem dvanácté, čtrnácté minuty, tak věřím tomu, že bychom ještě vyrovnali. Nepodařilo se nám to a první zápas jsme prohráli.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024