Menu +

TRE - VRC 2:3pp - V prodloužení uspělo Vrchlabí

Reportáže
T ř e b í č - Druhý osmifinálový zápas se protáhl až do prodloužení, ve kterém dali zlatý gól hosté. Utkání připomínalo šachovou partii trenérů. Do poloviny zápasu kralovaly obrany, což přerušil v přesilovce David Dolníček, jenž byl jasně nejlepší hráč Horácké Slavie. Třebíč utekla do dvoubrankového trháku, který ztratila dvě minuty před koncem. Hosté byli v nastaveném čase aktivnější a dokázali rozhodnout. Do Krkonoš se pojede za stavu 1:1 na zápasy.
Sdílejte článek
 
PK2, sobota 13.2.2010
TRE TRE
2:3p0:0, 2:0, 0:2 - 0:1
VRC VRC
Statistiky
Branky a nahrávky: 32. Dolníček (Šedivý, Ostrčil), 36. Burian (Ostřížek) - 43. Kubeš (Hubáček), 58. Gengel (Čurilla, Klimt), 65. Bendík (Gengel). Rozhodčí: Skoupý - Svoboda J., Dřínovský. Vyloučení: 9:9, navíc Vála (VRC) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2740. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Kaláb, Kempný, Kadela - Káňa, Dolníček, Šedivý - Rod, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Zahradník, Fila - Burian, Ostřížek, Stejskal.
HC Vrchlabí: Ševčík - Matějíček, Vála, Čížek, Bendík, Chmelíř, Chaloupka, Mikšovský, Hanzl - Tvrdek, Filip, Rusnák - Gendel, Čurilla, Klimt - Kubeš, Hubáček, Procházka - Adres, Zíma, Látal.

Komentář k zápasu

Do zápasu lépe vstoupili domácí hráči. Krátce po začátku měli výhodu přesilové hry, v níž dotlačili puk do sítě, ale branka nemohla být uznána, protože rozhodčí krátce předtím přerušil hru. S tímto verdiktem nesouhlasili domácí příznivci, kteří to dali hlasitě najevo.

Poté následovala nezajímavá pasáž hry, kdy se na obou stranách vyskytovaly nepřesnosti. Další velkou šanci v zápase měli domácí, kdy se za obranu domácích dostal Lukáš Nahodil, ale své sólo zakončil pouze střelou do břevna hostující branky.

V dalším průběhu hry se ani jedno z obou mužstev do větší šance nedostalo, protože obě obrany pracovaly velmi dobře, a tak byl k vidění typický zápas play-off. Branky se třebíčské publikum do konce první části nedočkalo a do kabin se šlo za nerozhodnutého stavu. Během první třetiny bylo také k vidění několik ostrých zákroků na klíčové hráče Třebíče, ale rozhodčí byl nejspíš jiného názoru, když tyto ošklivě vypadající ataky nepotrestal.

V úvodu druhé části byla k vidění výměna názorů mezi Janem Bendikem a Petrem Zahradníkem, oba dostali menší tresty. Hráči Vrchlabí hráli i nadále velmi zákeřně, ale rozhodčí to nechával neustále bez povšimnutí. Ve 26. minutě přišel velmi nevybíravý atak Aleše Vály na domácího Vladimíra Stejskala, který zůstal ležet na ledě. Za tento zákrok si hostující hráč vysloužil pouze 2 + 10 minut. O dvě vteřiny později byl okamžitě po vhazování vyloučen David Dolníček na 4 minuty za vysokou hůl!!! Rozhodčí Skoupý měl v této pasáži hry zajímavý metr posuzování a oceňování nedovolených zákroků. Navíc trpěl neustálé diskuse s kapitánem hostí Genengeem, které nísledovaly téměř v každém přerušení hry a po každém spornějším zákroku, či výroku hlavního sudího. To působilo mnohdy až komicky.

První branka padla až ve 32. minutě. Radovali se domácí, když se šťastně trefil David Dolníček, který nahodil zpoza branky kotouč na Ševčíka, od kterého se odrazil za brankovou čáru. V domácím kotli poté následovala vlna euforie.

O malý moment později byl vyloučen Radim Ostrčil na dvě minuty za držení a hosté měli ideální příležitost k vyrovnání. Byli to paradoxně domácí hráči, kteří zahrozili. Konkrétně se o to postaral Milan Přibyl, který prověřil hostujícího gólmana jedovatou střelou. Dobrá hra v oslabení přinesla ovoce ve 36. minutě, kdy se po pěkné přihrávce od Davida Ostřížka výborně uvolnil Vilém Burian a jeho následná střela stála za to, protože vymetl pavouky z levého rohu hostující branky.

V závěru 38. minuty byli po potyčce v brankovišti vyloučeni k údivu všech dva domácí hráči a jeden hostující útočník. Rozhodčí hostům doslova daroval další početní výhodu. V oslabení předvedl dobrý zákrok Pavel Francouz, jenž se nenechal zaskočit. Do konce druhého dějství již branka nepadla a do kabin šli domácí s dvougólovým vedením.

Třetí třetinu začali hráči Třebíče bleskově. Hned ve 41. minutě mohli udeřit potřetí, ale Dolníčkovu střelu hostující brankář vyrazil a následná dorážka Jana Káni šla mimo tři tyče. Poté byl ve 42. minutě vyloučen Václav Čížek a domácí měli výhodu přesilové hry. S tou naložili domácí velmi špatně, když se po nedůrazu v obraném pásmu domácích prosadil Vladislav Kubeš, který se trefil mezi Francouzovy betony dorážkou z brankoviště.

Domácí tým podržel Pavel Francouz ve 48. minutě, když vytáhl střelu Martina Filipa, jenž měla gólové parametry. V dalším průběhu hry nevyužili domácí přesilovou hru a k vidění byl taktický boj. Hostům se podařilo vyrovnat v 58. minutě, kdy se prosadil hostující kapitán a „oblíbenec“ domácího publika Ladislav Gengel, který vyseknul kotouč zpod Francouzovy lapačky a srovnal účet zápasu. Paradoxní na tom je, že v první třetině byl rozhodčí při přerušení hry rychlejší, než v tomto případě.

Zhruba půl minuty před koncem třetího dějství byl vyloučen po faulu nefaulu domácí Jan Káňa a hosté měli v závěru výhodu přesilové hry. Tu ovšem nestihli využít. Třetí třetina bylo pro domácí hráče a fanoušky katastrofální, když hosté nejprve snížili a poté vyrovnali.

Na řadu přišlo prodloužení a hosté měli navíc výhodu přesilové hry 4 na 3. Tu nevyužili. Po skončení přesilové hry si největší šanci v dosavadním průběhu prodloužení vytvořili hostující hráči, ale Tomáš Klimt domácího brankáře nepřekonal. Co se nepovedlo hráčům teď, povedlo se jim v závěru 65. minuty. V té se prosadil Jan Bendik po pěkné přihrávce Ladislava Gengela a vystřelil pro Vrchlabí premiérové vítězství v této sérii. Hosté tak srovnali průběžný stav série na 1:1. Ta se teď přesune na sever Čech, kde bude pokračovat dvěma zápasy.



David Dolníček po utkání Třebíč - Vrchlabí 2:3pp

Tiskovka po utkání Třebíč - Vrchlabí 2:3pp



Ohlasy trenérů

Roman Vondráček – SK Horácká Slavia Třebíč: „Mně se dnešní utkání hodnotí hůř. Rozhodně jsme začali lépe, než včera, od začátku jsme měli hráče soupeře dobře pokryté a hřiště bylo dobře zavřené. Ve druhé třetině se nám podařilo vsítit dva góly a do třetí třetiny jsme šli s tím, že to musíme za každou cenu urvat, zjednodušit hru a hrát bez chyb. Velké rozhodnutí přišlo ve třetí minutě, kdy jsme v naší přesilovce dostali kontaktní gól a začali jsme se obávat o výsledek. Podle mě měl náš gólman při druhém gólu už puk pod lapačkou a byl mu z ní vyseknutý. To je ale na posouzení rozhodčího. V prodloužení to vyvrcholilo, když jsme dostali gól na 2:3. Hra Vrchlabí byla hodně důrazná, někdy až na hraně. Souboje byly dohrávané lokty do obličeje a hokejkami po rukách. Tím některé naše techničtější hráče zaskočili a hlavně na Lukáše Nahodila vyvíjeli velký tlak od vlastně našeho hráče Ondry Látala, který mu šel po hlavě. Až to někdy bylo nechutné.“

Jindřich Setikovský – HC Vrchlabí: „Sehráli jsme tady dva vyrovnané zápasy. Dnes to z mého pohledu bylo maximálně vyrovnané a tak to v play-off bývá. Dnes jsme prohrávali 2:0 a v jednu chvíli to vypadalo beznadějně, ale obrovskou bojovností, zjednodušením hry a tlakem do brány jsme nakonec vyválčili bod. Během dvou utkání nám tady rozhodčí neuznali z mého pohledu dva regulérní góly a to ten dnešní zápas také ovlivnilo. Jsem strašně rád, že jsme to nakonec zvládli a že jsme vyhráli. Takhle, jak jsme dnes hráli, se play-off hraje normálně. Plno hráčů, kteří si v základní části dělají, co chtějí, se v play-off ztrácí, protože play-off se hraje jinak, je to nová soutěž. Jestli tam byly nějaké fauly, byly oboustranné a to musí posoudit rozhodčí. Nahodila jsem měl v Plzni v juniorce a vím co to je za hráče. Víme, že když se mu hraje do těla, tak mizí. Jestli to bylo čistě, nebo nebylo, od toho je tam hlavní rozhodčí. Takovým hráčům se musí do těla a musí se jim vzít chuť do hry. Jinak je to velice šikovný hokejista, to já vím.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024