Menu +

VRC - TRE 3:4 - Třebíč oplatila Vrchlabí domácí porážku a vede 2:1 na zápasy

Reportáže
T ř e b í č - Po dni volna pokračovalo osmifinále první ligy. Série se přestěhovala do Krkonoš na vrchlabský led. Třebíč i v okleštěné sestavě v zápase třikrát vedla. Domácí dvakrát srovnali, ale dvoubrankový náskok už vyrovnat nedokázali. Rozdílovou branku zaznamenal Lukáš Nahodil, jenž byl v domácích zápasech hodně otloukaný. Dvakrát se trefil kapitán David Dolníček a jednou Tomáš Rod. Čtvrtý zápas je na řadě hned zítra. Třebíč se ujala v sérii vedení 2:1.
Sdílejte článek
 
PK3, pondělí 15.2.2010
VRC VRC
3:41:1, 1:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Dolníček (Ostrčil, Burian V.) 21. Dolníček (Rod), 41. Rod (Obdržálek), 52. Nahodil (Rod, Obdržálek) - 13. Procházka (Kubeš), 36. Rusnák (Filip), 57. Rusnák (Filip, Klimt). Rozhodčí: Jílek - Špringl, Čížek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 406. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4.
Sestavy
HC Vrchlabí: Ševčík - Vála, Matějíček, Bendík, Čížek, Chaloupka, Chmelíř, Hanzl - Mikšovský, Tvrdek, Filip, Rusnák, Gengel, Klimt, Kubeš, Hubáček, Procházka, Čurilla, Andres, Látal, Zíma.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Gula, Hrbáček, Kaláb, Kempný, Koktan, Kadela, Sedláček - Rod, Dolníček, Stejskal, Zahradník, Burian, Přibyl, Nahodil, Obdržálek, Kundela, Fila.

Komentář k zápasu

Boj o druhý bod do série začali lépe hosté. Už v první minutě se řítil na brankáře Ševčíka hostující Burian, ve velké šanci ale netrefil branku. Na druhé straně zahřál Francouze především Tomáš Klimt, ani nadvakrát ale puk nepropasíroval do branky. První větší šanci domácích musel Francouz řešit na počátku 5. minuty, Filip před brankou hledal Rusnáka, který tečoval mimo. Akce se ale dohrála a puk do mezikruží dostal volný Klimt, jeho koncovka byla ale bídná a místo sítě trefil jen prostředek branky, kde stál Francouz.

Staré známé nedáš - dostaneš se tak naplnilo na konci 8. minuty. Střelu Radima Ostrčila chytře tečoval mezi Ševčíkovy betony David Dolníček. Domácí se snažili o odpověď, neuspěl však ani Kubeš a ani Andres. Velkou šanci nevyužil v polovině první třetiny v přesilové hře Rusnák. Ten se dostal k odraženému kotouči, ale nepřekonal výtečného Francouze. Po skončení přesilové hry se ale Vrchlabí dočkalo zaslouženého vyrovnání. V závaru před Francouzem dotlačil puk za brankovou čáru Stanislav Procházka. Domácí branka povzbudila, v další šanci byl Tvrdek, ale mířil mimo. Poté se hrál nezajímavý hokej. Na konci 18. minuty však po buly vystřelil Ostrčil a Ševčíka zachránila tyč.

Do druhé třetiny vstoupila Třebíč s dohrávanou početní výhodou. Při první šanci ještě zasáhl Ševčík, domácí brankář ale nestihl zasáhnout na další pokus Roda. Ten ale trefil ještě tyč, odražený puk však do branky nasměroval David Dolníček. Velice blízko třetí brance byli hosté v polovině 25. minuty. Aktivní Dolníček postrčil puk do brejku Nahodilovi. Ten provedl povedený blafák do bekhendu, ale domácí brankář předvedl ještě lepší zákrok a neuvěřitelně vykopl puk směřující do branky.

Domácí se nevzchopili ani v další přesilové hře, kdy jedinou střelu Matějíčka vyrážel Francouz. Jako další nevyzrál na Francouze, a to hned dvakrát, autor rozhodujícího gólu 2. zápasu - Bendík. Ve 36. minutě se ale domácí branky dočkali. Gengel vybojoval puk, posunul ho Filipovi, který zpoza branky našel Štefana Rusnáka, jenž stanovil skóre po dvou třetinách na 2:2.

Třetí část utkání začala špatně pro domácí Vrchlabí. Po střele Obdržálka brankář Ševčík ztratil puk z dohledu a Tomáš Rod měl jednoduchou pozici. Ve 45. minutě ale mohli domácí hokejisté srovnat s hosty krok. Jenomže Vála v ideální pozici střílel nad. Hosté pak dobře bránili, povolili šanci pouze Filipovi, který ale nevyzrál na Francouze a vzápětí Třebíč z ničeho udeřila. Opět v tom měl svůj podíl brankář Ševčík, který neudržel střelu bývalého vrchlabského hráče Roda a do branky tak dorazil volný puk Lukáš Nahodil.

Třetí třetina se domácímu brankáři nepovedla. Dvě minuty po gólu si vybral další slabší chvilku při střele Kempného, jenže tentokráte svou chybu napravil výtečným zákrokem. Vrchlabští poté dostali výhodu jednoho muže v poli navíc. V přesilové hře se však zmohli pouze na pokus Čížka. Vysvobození pro Vrchlabí přišlo až chvilku po početní výhodě. Dvanáct sekund po návratu Roda se trefil Štefan Rusnák a Vrchlabí zbývaly ještě tři a půl minuty, aby dovedlo zápas alespoň do prodloužení. Od prodloužení dělil vrchlabské hokejisty skutečně kousek. Ve velkém tlaku v přesilové hře však Hubáček trefil tyč a o minutu později zahodil stoprocentní šanci Filip. Více už toho domácí nestihli a hosté si vybojovali do zítřejšího utkání mečbol.



Ohlasy trenérů

Josef Řeháček - HC Vrchlabí: "Musím souhlasit s kolegou, my jsme sice na začátku vytvořili tlak, ale do vedení jsme se nedostali. Šance byly, ale opět jsme nedali gól. Dařilo se nám sice vyrovnávat, ale ve třetí třetině se soupeř dostal do vedení o dva góly. Znervózněli jsme už ve druhé třetině a zapomněli jsme, jak máme hrát. Jednotlivci se snažili prosazovat sami, úplně se vytratila týmová spolupráce. Vázla jak kombinace, tak založení útoku. Náš třetí gól přišel pozdě. Někteří hráči velmi zklamali, neprodali to, co mají. Jsem z některých hodně, hodně zklamaný. Pokud se v play-off hráči nezpotí a nejsou zadýchaní, tak prostě neodvedli maximum. Ale play-off jde dál a zatím není nic ztraceno."

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Přijeli jsme sem především neprohrát. Museli jsme taktiku hry přizpůsobit složení mužstva a hráčům, kteří nám po dvou domácích utkáních zůstali k dispozici a byli zdraví. Čtyři nám hráči chyběli, ale do týmu jsme už zapracovali Marka Laše. Hráli jsme defenzivně - uzavřené střední pásmo s rozestavěním 1-3-1. Třikrát jsme šli do vedení a domácí dokázali dvakrát srovnat. Ve třetí třetině jsme utekli na rozdíl dvou branek a to už domácí dotáhnout nedokázali. Mužstvo bylo na zápas velmi dobře připraveno do trenérů Romana Vondráčka a Štěpána Oberreitera z prvních dvou utkání, takže to dnes byla radost trénovat."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024