Menu +

HKR - TRE 1:4 - Čtyři údery ve druhé třetině zajistily Třebíči výhru

Reportáže
T ř e b í č - Sotva v Třebíči ustaly oslavy z postupu do čtvrtfinále, cestovala Horácká Slavia na led Hradce Králové rozehrát další sérii play-off. Diváci neviděli branky půl zápasu, ale pak se s nimi roztrhl pytel. Třebíčští nasypali do hradecké sítě čtyři góly, čímž rozhodli o svém vítězství. Hradec hned v úvodu třetí periody dosáhl čestného úspěchu. Druhý zápas se hraje v Hradci zítra.
Sdílejte článek
 
ČF1, neděle 21.2.2010
HKR HKR
1:40:0, 0:4, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 41. Kadlec (Seidl) - 31. Stejskal (Rod), 34. Heřman (Obdržálek, Kundela), 36. Burian (Gula, Dolníček), 40. Nahodil (Obdržálek, Rod). Rozhodčí: Hrubý, Dvořák - Žídek, Hejl. Vyloučení: 5:5, navíc Laš (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2168. Střely na branku: 37:43. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
Sestavy
Mountfield HK: Luňák (36. Jágr) - Křetínský, Táborský, Hendrich, Karlíček, Lesák, Filip, Seidl, Prajsler - Rapáč, Roubík, Kadlec, Budínský, Koudelka, Volráb, Hruška Jan, Moskal, Hruška Ondřej, Kubišta, Florian, Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Gula, Hrbáček, Kaláb, Koktan, Kadela, Kempný, Bulička - Laš, Dolníček, Burian, Přibyl, Zahradník, Vondráček, Rod, Nahodil, Obdržálek, Heřman, Kundela, Stejskal.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina prvního čtvrtfinále přinesla opatrný hokej z obou stran. Oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany a čekalo se na první chybu, která by znamenala gól. Nejblíže ke skórování byl Vít Budínský, který hned dvakrát netrefil odkrytou branku Třebíče. Poprvé v deváté minutě, když sám obkroužil třebíčskou svatyni a málem překvapil Francouze a podruhé, když mohl dorazit za záda hostujícího brankáře střelu Jiřího Hendricha. Zhruba v polovině třetiny měli svou největší šanci také hosté, když Marek Laš vypálil z prostoru mezi kruhy. Filip Luňák měl se zkrocením nebezpečné střely trochu problémy, ale skóre se v první třetině neměnilo. Branka totiž nepadla ani v jediné početní výhodě, kterou měla Třebíč ve 13. minutě po útočném faulu Jana Kubišty.

Druhá třetina už byla rozhodující částí v celém utkání. Hradečtí nejprve hned ze začátku měli dvě početní výhody, které nedokázali využít. Prvních deset minut se prakticky hrálo na polovině Třebíče, která se zatáhla do obrany. Pak ale přišel nečekaný zvrat. V čase 30:51 ujel hradecké obraně Vladimír Stejskal a zakončením do horní poloviny branky otevřel skóre utkání. Vzápětí hráli hosté přesilovou hru, kterou dokázali v jejím samotném závěru využít. Pěkným blafákem se prezentoval Radim Heřman, který měl spoustu času a zakončení forhendovým blafákem si třebíčský útočník opravdu vychutnal. O necelé dvě minuty později už Třebíč zvýšila na 3:0! Jiří Gula vyslal vpřed Viléma Buriana, který prostřelil Luňáka a donutil hradeckou jedničku přenechat své místo v brankovišti Jaroslavu Jágrovi. Evidentně zaskočený Hradec dostal definitivní ránu ještě v poslední minutě, když Lukáš Nahodil zvýšil přesnou střelou už na 4:0 pro hosty.

Východočeši vstoupili do třetí třetiny nejlepším možným způsobem a to rychlou brankou. Střelu Tomáše Seidla ještě Pavel Francouz vyrazil, ale na dorážku Jiřího Kadlece už byl krátký. O chvíli později si Marek Laš vyšlápl na Martina Táborského a za svůj nebezpečný zákrok dostal 2 + 10 minut. V této početní výhodě se mohl Hradec znovu dostat zpět do zápasu, ale nestalo se tak. Právě naopak. Po vypršení trestu na led skočil Marek Kundela, dostal přesný pas za hradeckou obranu a měl na hokejce zřejmě rozhodnutí zápasu. Jaroslav Jágr ovšem třebíčského forvarda vychytal. Ve 49. minutě za sebou v krátkém sledu faulovali Milan Karlíček s Martinem Koudelkou a Třebíč hrála dvojnásobnou početní výhodu, kterou ovšem využít nedokázala. V závěru druhého trestu navíc postihlo nepříjemné zranění Vladimíra Stejskala, který se zřejmě o brusli jednoho z hráčů nepříjemně zranil v obličeji a byl odvezen do nemocnice. V 52. minutě mohl poslední jiskřičku naděje vykřesat Jan Hruška. Hradecký útočník už už zvedal ruce nad hlavu, ale Francouz v poslední chvíli natáhl svoji hokejku a se štěstím kotouč vyrazil mimo svoji klec. Ve zbytku třetiny už se nic důležitého neudálo. Třebíč si bez větších problémů pohlídala dostatečný náskok a vede ve čtvrtfinálové sérii 1:0.



Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové): Soupeř nás zaskočil svou disciplinovanou hrou. Kluci chtěli dát před vlastním publikem góla a tlačili se do koncovky. Jenže tam jsme udělali chyby, propadli a z brejků dostali góly, což rozhodlo.

Jaromír Šindel (SK Horácká Slavia Třebíč): Hradec ve druhé třetině hodně chyboval, my jsme se několikrát dostali do protiútoku a z těch šancí jsme ty góly dali. Zabezpečená obrana je v play-off základ úspěchu a od toho se dnes všechno odvíjí, ta obrana prostě musí být perfektní. I přesto, že jsme dostali jenom jeden gól, tak jsme také hodně často chybovali. Naštěstí tam byl Pavel Francouz, který nás dnes hodně podržel. Vladimír Stejskal byl zraněn bruslí v obličeji, vypadá to na zranění nosu. Nechápu, proč hlavní rozhodčí v takovéto situaci nepřeruší hru.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024