Menu +

TRE - HBR 2:4 - Třebíč vstoupila do přípravy těsnou porážkou

Reportáže
T ř e b í č - K prvnímu přípravnému zápasu zavítali do Třebíče Rebelové. Domácí nastoupili do zápasu po třech dnech přípravy na ledě, byli však rozehranému Brodu zdatným soupeřem. V 56. minutě strhl vedení na stranu hostů Jelínek, pojistku přidal 5 vteřin před koncem Třetina. Většina z přítomných více než 500 diváků odcházela domů spokojena. První branku mezi muži zaznamenal Martin Dočekal.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 5.8.2010
TRE TRE
2:41:1, 1:1, 0:2
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Bartoš V. (Burián P.), 38. Dočekal (Vondráček T., Zahradník) - 12. Vondráček (Knotek, Třetina), 28. Zohorna (Knotek), 56. Jelínek (Stromko), 60. Třetina. Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Drobílek. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 540. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala (Míča) - Tolinger, Hrajnoha, Pohl, Špaček, Malinský, Sláma, Šenkeřík, Neuman, Popela, Kadela R. - Čech, Vítek, Přibyl - Kadela E., Štěpánek, Mocek I - Dočekal, Zahradník, Vondráček - Fila, Burián, Bartoš V. - Burian J.
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Opršal, Wachovski, Soldán, Morava, Sova, Ignatov, Jelínek, Blažek, Zítka, Knotek, Třetina, Vondráček R., Sedlák, Jakovlenko, Zohorna, Potajčuk, Stromko, Ondráček, Vylíčil, Zábranský, Fiedler.

Komentář k zápasu

K prvnímu přípravnému utkání před nadcházející prvoligovou sezónou přicestoval do Třebíče tým Havlíčkova Brodu. Ve druhé minutě utkání byl vyloučen hostující Ondráček, v oslabení ohrozil Fialu v brance Třebíče Fiedler. Po Vondráčkově úniku zazvonila dokonce tyč. Další zákrok si připsal Fiala po střele Zohorny. Navíc byl o chvíli později vyloučen Eduard Kadela, přesilová hra hostí ale třebíčskou branku příliš neohrozila. Přesto se hrálo v následujících minutách především v obranném pásmu Třebíče. V jedenácté minutě přestřelil z úhlu Nerudovu branku Burián.

Zápas nabídl mnoho podobných situací

V čase 11:44 skóroval po souhře exbrněnský Vondráček střelou z mezikruží nad beton. Zvýšit mohl z obdobné pozice Třetina, trefil však náruč třebíčského brankáře. Při hře čtyř proti čtyřem ujel Bartoš, položil si Nerudu a zvedl nad něj kotouč – 1:1.

V 18. minutě vystřelil nebezpečně Přibyl, Neruda udržel kotouč v rukavici. Závěr třetiny dohrávala Třebíč v oslabení, Zábranský trefil tyč. Ke střele se dostal i Malinský osm vteřin před první sirénou, červené světlo za zády Nerudy se ale už nerozsvítilo.

Úvod druhého dějství přinesl několik nepřesností, slibnou příležitost si vypracoval až Vondráček, ale přestřelil. Fialu nepřekonal ani Knotek. Pohlednou střelou se prezentoval od modré Jelínek, kotouč ale mířil nad branku domácích. Změnu skóre nepřineslo ani vyloučení Třebíče. Brankovou síť rozvlnil až Zohorna po střele do horní poloviny branky – 1:2.

Poté vystřelil nebezpečně Stromko. Vyrovnat mohl Malinský, který sis sjel před branku, Nerudu ale nadvakrát nepřekonal. V čase 29:46 byl vyloučen hostující Fiedler, ve stejném čase vystřídal Fialu v brance domácích Pavel Míča. Přišlo další vyloučení hostí a havlíčkobrodští hokejisté byli najednou ve třech. Třebíč ale nic z nabídnuté přesilové hry nevytěžila. Ve stoprocentní brankové příležitosti přestřelil Dočekal po souhře s Vondráčkem. Poté přišlo vyloučení Třebíčských. Míča musel zlikvidovat velkou příležitost hostí.

Publiku se představila i posila do branky - Radek Fiala

Ve vylučování se pokračovalo a Třebíč hrála přesilovou hru 5 na 3. Po dvaadvaceti vteřinách ji využila – ležícího Nerudu překonal po přihrávkách Vondráčka a Zahradníka Dočekal – 2:2. V dlouhé přesilové hře ujel Martin Čech, Neruda ale vystavil třebíčskému útočníkovi stopku skvělým semaforem.

Nejblíže ke vstřelené brance měl v úvodu třetí třetiny Dočekal, když se prokličkoval až před Nerudu, mířil ale mimo tři tyče. Větší brankové příležitosti přicházely sporadicky, nenapomáhaly tomu ani přesilové hry. Změnili to až Hrajnoha s Burianem, ale jejich šance brankou neskončily. Přes obránce střílel nebezpečně Čech.

Při vyloučení Moravy si vypracovali slibnou příležitost Vítek s Burianem, Nerudu ale nedokázali překonat. Poté přestřelil prázdnou branku domácích Sedlák. I další kotouč po chybě třebíčské obrany mířil nad. Na Míčovi ztroskotal pro změnu Třetina. V čase 55:52 vystřelil Jelínek a na tečovanou ránu byl Míča bezmocný. Třebíčský brankář poté udržel kotouč po střele Stromka.

V závěru třetiny si vybrala Třebíč oddechový čas a zkusila hru bez brankáře. Toho využil Třetina a pět vteřin před koncem stanovil konečné skóre – 2:4.

Oba celky se dohodly na následných samostatných nájezdech, v první sérii vyrazil Míča střelu Jakovlenka, Zahradník mířil mezi nohy, Neruda udržel kotouč na brankové čáře betonem. Poté vystřelil pod břevno Ignatov a nemýlil se, naopak Mocek Nerudu neohrozil. Se štěstím prostřelil Míču mezi betony Potajčuk, s přehledem pod břevno vystřelil Vítek – na dovedností soutěž tedy 1:2.



Roman Mejzlík po utkání Třebíč - Havl.Brod 2:4

Petr Novák po utkání Třebíč - Havl.Brod 2:4

Vojtěch Bartoš po utkání Třebíč - Havl.Brod 2:4

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024