Menu +

JIH-TRE 3:1 - O porážce rozhodla druhá třetina

Reportáže
T ř e b í č - Třetí přípravné utkání Třebíčským výsledkově nevyšlo. Ve druhé třetině totiž inkasovali tři branky, což rozhodlo o vítězi zápasu. Nutno ale říci, že Horáci v Jihlavě odehráli dobré utkání a povedla se jim zejména první třetina, v níž byli jasně lepším mužstvem. V devatenácté minutě převahu zužitkovaly mladé pušky - Martin Dočekal a Tomáš Vondráček - po jejichž spolupráci Třebíč vedla 1:0. Po utkání následovaly ještě samostatné nájezdy, v nichž vyhráli hosté 2:1 - s přehledem Řehoře překonali Peter Kocák a Martin Bartoš, za domácí se trefil pouze Padělek. Třebíčští trenéři opět oproti minulému zápasu pozměnili sestavu. V brance hostů se vystřídala dvojice Míča - Kubeš.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 12.8.2010
JIH JIH
3:10:1, 3:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Padělek (Polcar), 29. Polcar (Mareš, Padělek), 40. Man (Kotlík) - 19. Vondráček (Dočekal). Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Jaroš, Dobrovolný, Posmyk, Malena, Kaláb, Staněk, Kolda, Zelený - Hodek, Hollý, Bezděk - Padělek, Mareš, Polcar - Kotlík, Man, Suk - Kuřítko, Pometlo, Dvořák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča (31. Kubeš) - Hrbáček, Šenkeřík, Pohl, Špaček, Malinský, Sláma, Sedláček, Kadela R. - Laš, Dolníček, Kocák, Čech, Vítek, Bartoš, Dočekal, Zahradník, Vondráček, Přibyl, Kadela E., Mocek.

Komentář k zápasu

Stejně jako minulý zápas, nechal trenér Petr Vlk několik hráčů bez hry na ledu a kapitánem týmu byl opět Daniel Hodek. Vystřídali se brankáři - na rozdíl od minulého zápasu chytal Milan Řehoř a zápas se mu vydařil. U hostů se brankáři vystřídali v půlce zápasu. Kapitánem byl Martin Čech

Po několika výhodách muže v poli se domácím s pěti hráči nepodařilo proměnit situace v gólové. V 18. minutě byl vyloučen Jaroslav Kuřítko a hosté hráli přesilovou hru. Na konci 18. minuty se ocitl v hloučku hráčů obou dvou týmu Tomáš Vondráček, který podle rozhodčích dopravil puk za brankovou čáru.

Domácí nastoupili do druhé třetiny správnou nohou. Necelou minutu po návratu Pavla Suka z trestné lavice, který byl vyloučen zároveň s brankou Třebíče, si objel Michael Polcar brankáře Míču a přihrál puk před bránu. Před bránou se puku ujal Aleš Padělek, který dostal puk do sítě - 1:1.

Dvacátá osmá minuta byla opět úspěšnější pro Duklu. Druhý útok opět natlačil hru k bráně hostů. Tentokrát Mareš objel bránu a našel Michaela Polcara, který uklidil puk za Míču.

Po výměně brankářů na straně Horácké Slavie se nedařilo ani jednomu týmu proměnit střely. Na konci druhé třetiny těsně před odchodem týmů do kabin padá další puk do sítě. Kotlík nahrál puk před bránu Jiřímu Manovi, který se neomylně trefuje do levého horního roku brány - 3:1. Tato branka je poslední, kterou mohli diváci na stadioně vidět. Třetí třetina přinesla pouze zraněného Mana, který po menším konfliktu ležel na ledu. Nic vážného se mu však nestalo.



Ohlasy trenérů

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava: S výsledkem určitě spokojenost, když se vyhraje, tak to je vždycky dobré. Jak jsme si teď říkali v kabině, v té úvodní třetině byli věci, které do té hry z našeho pohledu nepatřily. Týkalo se to defenzivy, ve které nebylo vše tak, jak jsme si představovali. Ve druhé třetině to bylo lepší, hlavně ve zvýšené aktivitě a v důrazu na bránu.

Roman Mejzlík - SK HS Třebíč: Tohle je náš třetí zápas a stále dostáváme góly z předbrankového prostoru. Naše práce tam je špatná. Docela slušná první třetina, ale od druhé třetiny jsme prohrávali osobní souboje a Dukla vyhrála zaslouženě, protože byla důraznější a hrála jednodušeji. Naše hra byla komplikovaná a na ledě to nedělá dobrotu. Musíme pracovat dál na těch chybách, které tam jsou.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024