Menu +

TRE - JIH 2:4 - Zasloužená výhra Dukly

Reportáže
T ř e b í č - V dalším zápase Regionálního poháru přijela na led Horácká Slavie Třebíč Dukla Jihlava. Domácím tentokrát zápas příliš nevyšel, vázla rozehrávka, chyby byly vidět i v obranné činnosti. Dukla si proto zaslouženě odváží vítězství v poměru 2:4.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 2.9.2010
TRE TRE
2:41:1, 0:1, 1:2
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Křenek (Meidl), 60. Čech (Zahradník) - 14. Polcar (Dobrovolný), 25. Bakus (Čachotský), 45. Kaláb (Škumát), 56. Mareš. Rozhodčí: Pokorný Z. - Pelikán, Samuel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 770. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Hrbáček, Ostrčil - Bulička, Sedláček - Malinský, Kadela R. - Pohl, Musil - Laš, Dolníček, Kadela E. - Čech, Zahradník, Přibyl - Okál, Dočekal, Vondráček - Meidl, Ostřížek, Křenek.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Dobrovolný, Kaláb - Malena, Šidlík - Posmyk, Vošmik - Hodek, Bakus, Bezděk - Man, Hollý, Čachotský - Jeslínek, Mareš, Škumát - Pitule, Polcar, Krupka.

Komentář k zápasu

Přípravné utkání mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava příliš hokejové krásy nepřineslo. Hokejovějším dojmem působili po většinu utkání hostující hráči, kteří po zásluze zvítězili.

Začátek první třetiny patřil Jihlavě, která měla lepší pohyb a dostávala se do zakončení. Všechny pokusy Jihlavy kryl třebíčský brankář Radek Fiala. O vzruch před Řehořem se postaral především David Ostřížek, který se dostal do slibné příležitosti, ale brankář Dukly si s jeho pokusem poradil.

Na druhé straně předvedlo pěknou akci duo Bakus – Hodek, ale domácí gólman se proti Hodkově střele vytáhnul. První branku viděli přítomní diváci ve 14. minutě, kdy puk za Fialova záda doslova dotlačil Michael Polcar a Dukla vedla.

Vedení Jihlavě nevydrželo dlouho, neboť v 16. minutě domácí hráči vyrovnali. Přihrávku do ohně uklidil do branky pohotově David Křenek, který si připsal jubilejní gól mezi dospělými. Po vyrovnávací brance domácí hráči ožili, ale jejich snaha končila u Řehoře.

Druhá třetina začala svižně. V úvodu měla Třebíč přesilovou hru, v níž se dostal do dobré šance Eduard Kadela, ale s brankářem přehodil i hostující branku. Otřepaná fráze nedáš, dostaneš se naplnila o malou chvíli později, kdy se prosadil ve 25. minutě hostující kapitán Oldřich Bakus, který nadvakrát překonal Radka Fialu.

V pokračující druhé části následovala série několika vyloučených na domácí straně. Paradoxně ve vlastním oslabení se dostal do samostatného úniku David Dolníček, ale Řehoře v jihlavské kleci nepřekonal. Poté se hrál hokej se šancemi na obou stranách, ale ani jeden z brankářů nekapituloval.

Třetí část nenabídla příliš vábnou podívanou. Jihlava dohrávala přesilovou hru ze druhé třetiny, ale Třebíč se ubránila. Ve 45. minutě se Dukla dočkala třetí branky. V přesilové hře se prosadil třebíčský odchovanec Tomáš Kaláb, jehož střela od modré skončila na zadní tyči, nutno podotknout, že Fiala byl bez šance, jelikož clonící hráč Jihlavy odvedl dobrou práci.

Poté se s výsledkem zápasu pokoušela Třebíč něco udělat, ale marně. Naopak velkou příležitost musel likvidovat domácí brankář, který zpacifikoval Hodkovu střelu. V 55. minutě si dali domácí hráči ukázkový vlastenec. Branka byla připsána Jaroslavu Marešovi, který se dobře natlačil před branku a hledal svého spoluhráče, kterého ovšem nenašel, neboť bránící obránce si bruslemi srazil kotouč do vlastní sítě.

Gólovou tečku za dnešním přípravným zápasem udělal domácí kapitán Martin Čech, který v přesilové hře pěknou tečí usměrnil do sítě Zahradníkovu přihrávku a snížil na konečných 4:2 pro Jihlavu.

Tabulka Regionálního poháru:

1. HC Dukla Jihlava   7  4  0  0  3  16:13 12
2. Orli Znojmo        5  3  0  0  2  12:5   9
3. HC Tábor           4  3  0  0  1  14:8   9
4. HC Rebel Havl.Brod 7  2  1  0  4  15:26  8
5. SK HS Třebíč       5  1  0  1  3  10:15  4





Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík – SK Horácká Slavia Třebíč: Soupeř byl dnes lepší hlavně v agresivitě, což je věc, která nám momentálně nejvíc chybí. Prohráli jsme zaslouženě, protože Dukla byla lepší v celém utkání. My jsme zahrozili jen občas v přesilovkách. Hodnotit Radka Meidla po dnešním utkání je těžké, protože kvůli oslabením a přesilovkám se do toho moc nedostal. Tenhle útok to dnes ale zvládl docela slušně.

Petr Vlk – HC Dukla Jihlava: Dnes jsme vyhráli zaslouženě. Vždycky je co hráčům vytknout, vždycky najdete v zápase nějakou chybu, ale dnes bude v kabině klid.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024