Menu +

TRE - LTM 8:2 - Třebíčský trojúder zadusil naděje hostů na zvrat

Reportáže
T ř e b í č - Nováček z Litoměřic přicestoval ve čtvrtém kole na třebíčský led. Hosté předvedli sympatický výkon, i když výsledek tomu neodpovídal. V určitých pasážích zápasu byly Litoměřice lepší. V padesáté minutě snížily na rozdíl jediné branky a bylo zaděláno na zajímavý závěr zápasu. Ten Třebíčští odmítli bleskovou odpovědí, kdy v rozmezí minuty a půl vstřelili tři branky. Dva důležité góly zaznamenal Tomáš Vondráček.
Sdílejte článek
 
4.kolo, sobota 25.9.2010
TRE TRE
8:21:1, 2:0, 5:1
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Vondráček (E. Kadela, Dočekal), 34. Ostřížek (Hrbáček), 39. Malinský (Okál, Zahradník), 51. Ostřížek (Bartoš, Sedláček), 51. Laš (Dolníček, Burian), 52. Vondráček (Dočekal), 55. Čech (Sláma, Zahradník), 59. Dolníček (Bulička) - 16. Vobořil (Kloz, Novák), 50. O. Kříž (Evan, Šinágl). Rozhodčí: Trombík - Kašík, Wesley. Vyloučení: 8:7, navíc Dudáš (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1320. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 8:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Hrbáček, Ostrčil, Malinský, R. Kadela, Bulička, Sláma, Sedláček, Dudáš - Laš, Dolníček, Burian - Čech, Zahradník, Okál - E. Kadela, Dočekal, Vondráček - Přibyl, Ostřížek, Bartoš.
HC Stadion Litoměřice: Volke (51. Wegert) - Evan, O. Kříž, Stříteský, Macek, Vobořil, Kolbaba, Brož, Martinka - Hašek, Šinágl, Tvrzník - Heinisch, Slížek, Horčička - Novák, P. Kříž, Kloz - Přeučil, Hlusička, Holec.

Komentář k zápasu

První zákrok v utkání si připsal třebíčský Fiala po lehkém nahození Vobořila. První střela na Volkeho naopak skončila v síti zásluhou Tomáše Vondráčka. Druhou branku mohl přidat Přibyl, Volke ale dokázal udržet kotouč před brankovou čarou. Poté přišla přesilová hra domácích, Hrbáček našel křižně na kruhu Buriana, ten pálil z první, litoměřický brankář jen se štěstím puk vyrazil. I do další příležitosti se prokličkoval Burian, leč mířil na střed branky. V šesté minutě hrály Litoměřice přesilovou hru, ujela dvojice Čech – Zahradník, hostující obránce se ale vrátil v pravou chvíli a zachránil mužstvo od pohromy. Nebezpečně střílel v téže přesilové hře Kříž.

Tomáš Vondráček se radoval ze dvou vstřelených gólů

Tentýž hráč doslova pálil z kruhu, Fiala ale za svá záda kotouč nepropustil. Na druhé straně nabil Zahradník Okálovi a ten nechal vyniknout Volkeho ukázkovým semaforem. V další přesilové hře hostů stříleli bez úspěchu Tvrzník i Kříž. V oslabení zahrozil Burian.

V čase 15:31 hosté vyrovnali – domácí nechali trestuhodně osamoceného Vobořila a ten přesnou přihrávku zužitkoval přesnou střelou do odkryté klece. Po ráně aktivního Buriana vypadl Volkemu kotouč, naštěstí ho včas zalehl. Jen do náruče brankáře střílel Přibyl.

Druhé dějství začalo rozpačitě z obou stran. Nezlomila to ani přesilová hra domácích v pětadvacáté minutě, ale až hra ve čtyřech na obou stranách, kdy pálil po buly Martinka, Fiala jen se štěstím zasahoval lapačkou. I další zákroky si připisoval třebíčský brankář, zejména po zadovkové teči Tvrzníka stál na správném místě. Třebíč mohla při další výhodě hráče v poli do vedení, Dolníčkovu střelu zastavila dobře postavená tyč.

Ve třicáté čtvrté minutě už ale Horácká Slavia vedla – Marcel Hrbáček vystřelil po buly od modré, kotouč tečoval Ostřížek a touš nad vyrážečkou přepadl do sítě. Na Fialu zkoušel vyzrát z úhlu Kříž. Štěstí měli domácí poté, co netrefil puk před prázdnou brankou Přeučil. Ujalo se až nahození Malinského, které zamířilo mezi betony brankáře do sítě – 3:1.

Hned na začátku třetí třetiny zkoušel Volkovu pozornost Burian. Z protiútoku mohl skórovat Heinisch, když střílel na odkrytou branku, proti byl ale Fiala a jeho tři tyče. Po střele Kloze ukryl třebíčský brankář kotouč do lapačky. Na výborném Fialovi ztroskotali i Vobořil a Přeučil, když měli více než stoprocentní brankové příležitosti. Své šance zahodili i Holec s Haškem. Ani Heinisch na třebíčského brankáře nedokázal vyzrát. S další střelou neuspěl Slížek.

Radek Fiala si užívá zasloužené ovace třebíčského publika

Po první ráně Kříže zazvonila při přesilové hře tyč, při další už to ale byla šibenice – 2:3 z pohledu hostí. Velké štěstí měla Třebíč po střele Stříteského a následných dorážkách. Horáckou Slavii uklidnil až Ostřížek po teči Sedláčkovy střely. Jen o pár vteřin později propustil Volke pátý puk po střele Laše z mezikruží k tyči a přepustil poté i své místo v brance Wegertovi.

Ten se ani nerozkoukal a už se ohlížel za červeným světlem – Dočekal přihrál brankovištěm Vondráčkovi a ten z první rozjásal tribuny po šesté. V čase 54:09 navíc tečoval Slámovu střelu Martin Čech – 7:2.

Ve vlastním oslabení mohl skórovat ještě Burian, když se prokličkoval před Wegerta a zakončil. Výsledek už nezměnil Slížek, naopak Dolníček poslal kotouč ležící vedle betonu brankáře za brankovou čáru. Třebíč tak prvoligového nováčka důstojně přivítala. V posledních vteřinách navíc ujel Vondráček, jeho blafák ale litoměřický brankář vystihl.



Tiskovka po zápase Třebíč - Litoměřice 8:2

Radek Fiala po zápase Třebíč - Litoměřice 8:2



Ohlasy trenérů

Roman Vondráček – SK Horácká Slavia Třebíč: „Tak jelikož my jsme přivezli body z venku ve středu, tak pro nás to bylo dneska celkem takové důležité utkání, protože jsme ty body chtěli potvrdit i domácím vítězstvím. Myslím si, že jsme dobře vstoupili do toho utkání, rychle jsme šli do vedení a byla škoda, že se nám ho nepodařilo ještě potvrdit a mohlo to vypadat jinak. Místo toho, abychom šli do dvougólového vedení, tak jsme přežili oslabení a na konci oslabení jsme dostali gól na 1:1. Ta druhá třetina byla taková dosti rozháraná těmi vyloučeními, ale i když mi tu druhou třetinu nemáme v letošní sezóně zas tak kvalitní, tak se nám podařilo dát dva góly a šli jsme do kabin s náskokem. Díky výborně chytajícímu Radkovi, který nás do té desáté minuty držel nad vodou, jsme hráli ve třetí třetině dost pod tlakem, ale díky jemu se na podařilo ten stav 3:2 udržet a pak to tam napadalo. Já jsem říkal kolegovi za stavu 7:2 bez nervů, ale kdo tady byl, tak viděl, že to takhle nebylo a do té desáté minuty jsme se o ten výsledek obávali.“

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: „Ten výsledek vypadá hrozivě, 8:2 je moc, ale myslím si, že jsme tady sahali po bodech, ještě deset minut do konce jsme byli ve hře, měli jsme šance na vyrovnání, ale od začátku sezóny se trápíme v koncovce, nepadá nám to tam, chybí nám důraz okolo brankoviště. Fiala je kvalitní gólman, ale nás by tady dneska asi vychytal každý. Rozhodli gólmani, Martin Volke sice minulý zápas vychytal nulu, je to naše opora, ale dneska první a třetí gól padá na jeho vrub, druhý a čtvrtý jsme si dali sami vlastní a po čtvrtém góle jsme úplně vypadli z role a deset minut jsme jenom čekali na konec zápasu.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024