Menu +

TRE - HKR 3:2sn - Okál vystřelil Třebíči druhý bod

Reportáže
T ř e b í č - V 9. kole první ligy přivítali hokejisté Horácké Slavie na svém ledě Hradec Králové. Vyrovnaný zápas dvou trápících se celků dospěl až k nájezdům. Oba týmy se vystřídaly ve vedení. V taktické třetí třetině branka nepadla. V prodloužení neproměnil Nahodil trestné střílení. V nájezdech rozhodl nádherným blafákem Zdeněk Okál. Třebíčští tak po čtyřech prohrách konečně zvítězili.
Sdílejte článek
 
9.kolo, středa 13.10.2010
TRE TRE
3:2sn1:1, 1:1, 0:0 - 0:0
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Okál (Zahradník, Laš), 26. Dočekal (Vondráček, E. Kadela), rozhodující nájezd Okál - 16. J. Hruška (Křetínský, Kadlec), 35. Roubík (J. Hruška). Rozhodčí: Wagner - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1360. Střely na branku: 43:47. Průběh utkání: 0:1, 2:1. 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Hrbáček, Ostrčil, Malinský, R. Kadela, Bulička, Sláma, Dudáš - Burian, Dolníček, Nahodil - Laš, Zahradník, Okál - E. Kadela, Dočekal, Vondráček - Čech, Marosz, Ostřížek.
Mountfield HK: Luňák - Nedbal, Křetínský, Táborský, Čáp, Chmelíř, Višňák, Klement - Berger, J. Hruška, Roubík - Kadlec, Budínský, Moskal - O. Hruška, Jindřich, Volráb - Čermák, Macháň, Březina - Kubica.

Komentář k zápasu

Do první velké příležitosti se dostal hned v úvodu David Dolníček, ale na svého bývalého spoluhráče Filipa Luňáka v brance Hradce Králové si nepřišel. O malou chvíli později to hned po vyhraném vhazování zkoušel Marek Laš, ale Luňák ukázal, že je pořád vynikajícím brankářem. Hostující hráči hrozili především po domácích chybách. Dvakrát nebezpečně pálil Karel Nedbal. Při jeho první střele měl třebíčský brankář obrovské štěstí, naopak při druhém pokusu se Radek Fiala vytáhnul.

První branky se přítomní fanoušci dočkali v 16. minutě, kdy Hradec Králové díky pěkné kombinaci v početní převaze otevřel skóre. Střelcem branky byl Jan Hruška, který se trefil do horní poloviny branky. V dalším průběhu na ledě dominovali hostující hráči. Jasným příkladem byla akce Jaroslava Roubíka, který ujel domácím obráncům, ale na dobře chytajícího domácího brankáře si nepřišel.

Třebíčští hokejisté odpověděli na tuto branku v 18. minutě, kdy po pěkné přihrávce Petra Zahradníka se prosadil z hranice brankoviště Zdeněk Okál a rázem byli domácí hráči na koni. Do konce první třetiny nastřelil domácí Martin Dočekal tyčku hostující branky.

Druhou třetinu začali lépe hokejisté Hradce a to díky přesilové hře. Po jejím skončení několikrát zahrozili i domácí, ale na pozorném Luňákovi si vylámali zuby. Další branka padla v 26. minutě, kdy se domácím podařilo ujet hostujícím hráčům a v přečíslení dva na jednoho našel Vondráček výbornou přihrávkou Martina Dočekala, jenž krásně zavěsil pod břevno.

Něco málo po polovině zápasu se pěknou individuální akcí prezentoval Rostislav Marosz, který vyjel zpoza branky a nastřelil tyčku Luňákovy branky. Srovnáno bylo ve 35. minutě, kdy si zpoza branky bez problému vyjel Jaroslav Roubík a s přehledem překonal Radka Fialu. O malou chvíli později se pěknou střelou švihem prezentoval Václav Kadlec, ale domácí brankář předvedl ukázkový semafor.

Ve třetí třetině se hrál velmi opatrný hokej. Na obou stranách byla řada nepřesností. Domácí borci se tlačili do zakončení a chtěli utkání rozhodnout, ale Hradec byl po většinu třetího dějství „zalezlý“. Výjimku tvořily poslední minuty střetnutí, kdy hostující útočníci motali hlavu domácím obráncům, ale naštěstí jim chybělo přesnější zakončení a utkání dospělo do prodloužení.

V prodloužení mohl rozhodnout Lukáš Nahodil, ale nařízené trestné střílení po faulu na pronikajícího Radima Ostrčila neproměnil, když zkoušel zakončení mezi betony. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy. V nich se za domácí hráče prosadili David Dolníček a Zdeněk Okál. Z hostujících hráčů uspěl pouze Ondřej Hruška a domácí hráči mohli slavit vítězství po samostatných nájezdech.



Tiskovka po utkání Třebíč - Hr. Králové 3:2sn

Zdeněk Okál po utkání Třebíč - Hr. Králové 3:2sn

Tiskovka po zápase Třebíč - Hr. Králové 3:2sn



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík – Třebíč: Bylo vidět, že obě mužstva nejsou v nějaké velké pohodě. Vstup se nám nepovedl. Hosté měli několik vyložených šancí, které nevyužili. My jsme málo stříleli a dělali jsme školácké chyby, které soupeř nepotrestal. Hru oživil Lukáš Nahodil. Někteří hráči poté nedostávají tolik příležitostí, ale takový je hokej. Na nájezdy jsme vybrali tyto hráče. Někteří hráči odmítli jet, někteří se naopak těšili, takže o tom to je, hráč si na nájezd musí věřit.

Jiří Slabý – Hradec Králové: Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. V některých momentech jsme měli několik vyložených šancí. Před druhou brankou se potvrdilo nedáš – dostaneš. Dneska vyhrálo šťastnější mužstvo. Byly momenty, kdy domácí byli nebezpeční a my jsme potřebovali mužstvo zklidnit, proto jsme diskutovali s rozhodčím. Snažili jsme se domácí dostat z tempa.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024