Menu +

HKR – TRE 2:1 – Z východu Čech se vrací Třebíč bez bodu

Reportáže
T ř e b í č - Ve čtyřiadvacátém kole 1. hokejové ligy cestovala Horácká Slavia do Hradce Králové, chybělo jí duo útočníků Nahodil – Obdržálek, přesto sehrála vyrovnanou partii, ale bodovat se jí nepodařilo. Východočeši se ujali dvoubrankového vedení, Třebíč dokázala snížit zásluhou Eduarda Kadely, vyrovnat už ale nedokázala. Tři body tak berou domácí za vítězství 2:1.
Sdílejte článek
 
24.kolo, středa 1.12.2010
HKR HKR
2:11:0, 1:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Křetínský (Kadlec, Roubík), 32. Čermák (Moskal, Chmelíř) - 35. Kadela E. (Laš, Dudáš). Rozhodčí: Jílek - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 755. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
Mountfield HK: Luňák - Čáp, Křetínský, Hendrich, Vágner, Chmelíř, Višňák, Klement, Horák - Hruška J., Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Čermák, Moskal, Kubica - Berger, Jindřich, Macháň.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Dudáš, Bulička, Sláma, Hrbáček, R. Kadela, Dóczy, Kania - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Ostřížek, Okál - Přibyl, Vítek, Dočekal - Čech, Zahradník, Vondráček.

Komentář k zápasu

Rychlý gól domácích

Začátek utkání se nehrál v příliš velkém tempu a zřejmě nikdo z přítomných na hradeckém ČEZ Stadionu nečekal, že se domácí již ve třetí minutě ujmou vedení. Kadlec se zmocnil puku, na modré čáře našel Aleše Křetínského, který si přihrávku zpracoval, ujížděl sám na hostujícího brankáře Francouze a střelou do bekhendu zakončil – 1:0. V zápětí fauloval Vágner, dostal dvouminutový trest, ovšem do velké šance se dostali domácí, když na modré čáře získal puk Roubík a uháněl sám na Francouze. Ten však vytáhl skvělý zákrok lapačkou a hradeckého kapitána vychytal.

V deváté minutě utkání si několik šancí vypracovali hosté. Nejprve těsně před Luňákem vypálil Dočekal a posléze střílel Kania, který se zbavil dotírajícího Jana Hrušky. Domácí gólman však vyrovnání nepřipustil a držel svůj tým. Ve druhé polovině úvodní třetiny se hra odehrávala spíše ve středním pásmu a příliš velkých šancí jsme neviděli. Do kabin tak odcházeli s jednogólovým vedením domácí.

Vyrovnaná druhá třetina a vyložené šance na obou stranách

Dva třebíčští hráči se dostali do přečíslení dva na jednoho, Marek Laš vypálil tvrdou ránu na Luňáka, který jeho střelu v poslední chvíli vyrazil do rohu. O chvíli později se v přesilové hře pokoušel zblízka překonat Luňáka opět Laš, domácí brankář znovu podržel svůj tým. V jednatřicáté minutě Moskal objel Francouzovu branku, poslal křižnou přihrávku na Miloslava Čermáka a ten přesně zavěsil puk do svatyně hostujícího brankáře - 2:0. V následujících minutách o sobě značně dali vědět hosté. Laš od mantinelu přihrál na Eduarda Kadelu, ten si sjel blíž k Luňákovi a zakončil – 2:1.

Neuplynulo půl minuty a Třebíčští mohli srovnat skóre. Zdeněk Okál ujížděl podél pravého mantinelu, dostal přesnou přihrávku od Buriana a vyslal tvrdý projektil na brankáře Luňáka, který měl betony na svém místě a Okálovu střelu vykopl. Jaroslav Roubík objel branku hostů a prověřil pozornost Francouze, který byl připraven. Při hradeckém oslabení nebezpečně střílel od modré Ostrčil, ale Luňák si s menšími problémy s jeho střelou poradil. Za faul na Okála šel na trestnou lavici Chmelíř a hosté měli přesilovou hru pěti proti třem, kterou do konce druhého dějství nevyužili a skóre se již nezměnilo.

Bezgólová třetí třetina

Hned po buly se na Luňáka řítil hostující Dolníček a z mezikruží vypálil do Luňákovy náruče. Na druhé straně Vít Budínský nahodil kotouč, pro který si sjel Koudelka, ale jeho střela skončila těsně nad svatyní Francouze. Vilém Burian se hnal na domácího brankáře, který střelu třebíčského útočníka lapil. Ve čtyřicáté deváté minutě střílel Vágner, jeho střelu tečoval Budínský, brankář hostí znovu zakročil. Laš ve spolupráci s Dolníčkem nastřelil pouze Luňákův beton. Vyloženou šanci měli pět minut před koncem domácí. Po Kadlecově nahrávce jeli dva na jednoho Roubík s Janem Hruškou, poté se do jejich akce znovu zapojil Kadlec, poslal přihrávku na Jana Hrušku, který ale místo zakončení zvolil zpětnou přihrávku a Francouze v bráně tak příliš neohrozil. Sekundu před koncem si ještě hosté vzali oddechový čas, ale ani to na výsledku nic nezměnilo a tři body za vítězství tak zůstávají ve městě pod Bílou věží.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - HC VCES Hradec Králové: Dnes jsme čekali těžký zápas. Bylo to vcelku utahané utkání, jelikož jsme my i Třebíč byli unaveni z pondělního zápasu. Dostali jsme se do důležitého vedení 2:0, ale následně jsme pak udělali chybu ve vlastní třetině, kdy Třebíč snížila na rozdíl jediné branky. Nicméně poté jsme to již vydřeli a získali cenné tři body. Klukům patří velké dík. Teď se musíme co nejlépe připravit a zregenerovat na sobotu.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že jsme tady podali velice dobrý výkon a potvrdili, že naše minulé výhry nebyly náhodné. Udělali jsme jednu hloupou chybu v první třetině, to byl dárek domácím a ti skórovali. Od druhého dějství jsme již hráli více než vyrovnanou partii a v závěru utkání se Hradec bál o body. Je škoda, že některá z našich šancí neskončila brankou, mohli jsme si klidně odvést nějaký bod, ale sport je takový a já domácím gratuluji k vítězství.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024