Menu +

ZNO – TRE 3:2 – Třebíč prohrála se znojemskými Orly

Reportáže
T ř e b í č - Už dvacet osm zápasů základní části mají za sebou hokejisté Horácké Slavie, ten poslední duel sehráli Třebíčští na ledě znojemských Orlů. Vedení se ujali hosté zásluhou Obdržálka, jenže domácí o chvíli později vstřelili branku a na začátku druhé třetiny otočili skóre. Stejný třebíčský forvard vyrovnal v čase 26:29 na průběžných 2:2 a hosté mohli dokonce do vedení, jenže proti byl hlavní sudí, jenž neuznal branku kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. O osmnáct vteřin později paradoxně znovu vedli Znojemští a jak se ukázalo, byla to nakonec branka vítězná. Třebíč tak nezískala ani bod.
Sdílejte článek
 
28.kolo, středa 15.12.2010
ZNO ZNO
3:21:1, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Trojan (Lattner, Kolafa), 23. Havlík (Kolafa, Plášek), 28. Beroun (Hrňa) - 12. Obdržálek (Nahodil), 27. Obdržálek (Nahodil, Burian). Rozhodčí: Horák - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1906. Střely na branku: 41:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
Orli Znojmo: Horčička - Štach, Rangl, David, Lattner, Kolafa, Frolo, Stehlík - Říha, Haman, Trojan - Hrňa, Beroun, Podešva - Plášek, Staněk, Havlík - Vyletelka, Bartoš, Jarůšek - Komínek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Bulička, Sláma, Dóczy, Kadela R., Ostrčil, Dudáš, Malinský, Kania - Burian, Obdržálek, Nahodil - Čech, Zahradník, Vondráček - Laš, Dolníček, Kadela E. - Přibyl, Ostřížek, Okál.

Komentář k zápasu

Téměř dvoutisícová návštěva v Hostan aréně byla svědkem více než vyrovnané bitvy dvou soupeřů bojujících o vstupenku do úspěšnější osmičky týmů po základní části – znojemští i třebíčtí hráči všem přihlížejícím ukázali, jak se zápasí o tři body zaručující vyšší příčky v tabulce.

Celé utkání se neslo v bojovném duchu, oba fanouškovské tábory hnaly své miláčky do útoku a utkání mělo rychlý spád. Do prvních šancí se dostali hosté díky vyloučení znojemského Frola. Horčička v domácí bráně si musel hned v úvodu poradit se střelou Ostrčila i s dorážkou Dudáše. Velkou dávku štěstí si orlí opora v kleci vybrala při bombě Přibyla. Štěstí však Horčičku na moment opustilo při znojemské přesilové hře, kdy se po chybě Hrni dostali třebíčtí do přečíslení a Petr Obdržálek vstřelil úvodní gól – 0:1.

Odpověď Znojma na sebe však nenechala dlouho čekat. První přesné trefy v seniorském dresu se dočkal Jan Trojan, jenž se dostal k puku a z prostoru modré čáry vystřelil na Francouze, který se jen díval, jak puk míří za jeho záda – 1:1. Možnost jít opět do vedení měli na konci první třetiny Třebíčtí, ale Vondráček tentokrát zasáhl jen Horčičkovy betony.

Do prostředního dějství vlétli Orli s velkým elánem, který vyústil v jejich vedoucí gól. Kolafou vyslaný puk si našel hůl Adama Havlíka, a ten nasměroval puk mezi betony brankáře Francouze – 2:1. Znojmo se ze svého vedení neradovalo dlouho, necelé čtyři minuty stačily Třebíči k vyrovnání. O gól se tentokrát zasloužilo duo Nahodil-Obdržálek. První jmenovaný na sebe nalákal bránícího hráče i Horčičku a přesnou přihrávkou předal puk na čepel Petra Obdržálka, před nímž se otevřela prázdná klec – 2:2.

V dalších minutách se udála věc nevídaná. Třebíčtí hráči nejdříve dosáhli gólu, který ovšem rozhodčí neuznal pro údajné postavení útočícího hráče v brankovišti, přesto se vhazovalo uprostřed kluziště. Hostující fanoušci se proto stále ještě radovali ze vstřelené branky, když se po pasu Hrni dostal do brejku Jiří Beroun, a nekompromisně tak uťal radost Horáků – 3:2. Třebíč ještě mohla na konci druhé třetiny vyrovnat, ale Horčička vytáhl excelentní zákrok proti dorážejícímu Lašovi.

Poslední perioda přinesla obrovský tlak hostujících hráčů, kteří se nechtěli smířit s výsledkem zápasu. Znojemská obrana nabízela svými chybami šance svým soupeřům. Horčička se několikrát pořádně zapotil, především při úniku Dolníčka ukázal své brankářské umění. Třebíčský tlak trochu polevil zásluhou dvou vyloučených hráčů, ale Znojmo si už nedokázalo vytvořit větší příležitost, a rozhodnout tak utkání.

Minutu před koncem sáhli Třebíčtí ke hře bez brankáře, která ale nevedla k tíženému efektu. Znojemští hráči tak udrželi své hubené vedení a odnesli si z derby vytoužené tři body.





Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Znojmo): Myslím, že to bylo hodně dramatické utkání se šťastným koncem pro nás. Diváci si přišli na své. V tuto chvíli se v zápasech snažíme jen bojovat, hezký hokej je na nic. První osmička je nyní možná o něco blíž, ale byl to jen první krok a my musíme udělat ještě další dva.

Kamil Pokorný (Třebíč): Klíčovým momentem utkání byla situace za stavu 2:2, kdy jsme dali regulérní gól, který nás mohl posadit na koně a domácí naopak srazit. Nepochopitelně nebyl uznán, což bylo to vidět i z opakovaného záběru na kostce. Přihodilo se nám to už v Ústí, po zápase se nám omlouval předseda komise rozhodčích a za týden se to stane znovu. Domácí poté využili naší nekoncentrovanosti, dali na 3:2 a výsledek už uhájili, přestože jsme měli v závěru šance. Zápas byl jinak vyrovnaný, nikdo si nemohl myslet, že tu nastřílíme šest branek.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024