Menu +

PRO-TRE 5:2: Ani Třebíč prostějovskou neporazitelnost neukončila

Reportáže
Elektrizující atmosféra, fantastická návštěva srovnatelná s extraligou a k tomu skvělý hokej. To byly atributy utkání 22. kola, v němž se utkal dosud doma neporažený Prostějov s Horáckou Slavií Třebíč. Ta dokázala i přes tradičně svižný začátek domácích v 1. třetině držet krok, na začátku 2. části se dokonce ujala vedení. Domácín otočili vývoj až ve 33. minutě utkání dvěma slepenými góly. Třebíč se však nevzdala a alespoň o bod bojovala až do konce utkání.
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 30.11.2002
PRO PRO
5:20:0, 2:1, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 32:06 a 44. Sýkora, 47. a 58. Černý, 32:55 Karlíček - 22. Mocek (Holý, Oliva), 46. Holý (Kaňka, Mocek). Rozhodčí: Trombík - Jureček, Záviský. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. Oslabení: 1:0. Diváci: 5000.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Maláč - Karlíček, Ševčík, Světlík, T. Sedlák, T. Vlček, Faltýnek - M. Černý, Kárný, Janeček - Šakarov, T. Sýkora, J. Hradecký - Buďa, Antonovič, Smejkal - Smolík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kousal – Mocek, Kříž, Hrbáček, Sedláček, Klimeš, Pecka – Kaňka, Oliva, Holý – Mikulík, Beroun, Vítek – Dubec, Zahradník, Tokoš.

Komentář k zápasu

V první třetině upoutala v první lize těžko napodobitelná atmosféra tak kontrastující s tou, kterou se Prostějov může pochlubit ve druhé fotbalové lize. Snad jen fanatické publikum v Ústí nad Labem může tomu prostějovskému konkurovat. Třebíč, která nastoupila ke svému druhému utkání pod vedením Romana Mejzlíka, se však nezalekla a od začátku hrála celkem aktivně. Zejména první řada před Maláčem zlobila, ovšem Pavel Maláč chytal velmi soustředěně a ve velké pohodě. Převahu však měli domácí, ovšem většinu útoků zastavila pozorná obrana, zbytek pochytal pozorný Roman Kousal.

Druhá třetina začala pro Horáckou Slavii jako ze sna! Ve 22. minutě po nádherné kombinaci celého útoku skóroval obránce Petr Mocek. Třebíčský růžový sen pokračoval ještě dlouhých jedenáct minut. Prostějov sice vytrvale útočil, ale obětavá Třebíč dobře bránila a odolávala. Ve 33. minutě však obranná hráz padla a Prostějov dvěma brankami otočil zápas. Úspěšnými střelci byli Tomáš Sýkora a Milan Karlíček. Třebíč bojovala o vyrovnání, ale Pavel Maláč byl neprůstřelný.

Třetí třetina začala prostějovskou přesilovkou a po obléhání třebíčské branky zvýšil Tomáš Sýkora na 3:1. Pořádný kolotoč poté při přesilovce rozpoutali i hosté a první řada prokázala svou velkou produktivitu v početních výhodách. Ranou pod víko rozjásal hlouček hostujících fanoušků Robert Holý. Třebíč snížila na rozdíl gólu, ovšem bohužel tento stav vydržel jen pouhou minutu. Prakticky z protiútoku se totiž trefil Michal Černý. Třebíč se nevzdala, v 58. minutě dostala výhodu přesilové hry, navíc odvolala brankáře, ovšem při power-play pečetil další prostějovské domácí vítězství opět Michal Černý. Není bez zajímavosti, že Prostějov zatím na domácím ledě ztratil pouze dva body s Berounem...



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (trenér HS Třebíč): "Nemáme se za co stydět. Podali jsme velice dobrý výkon a vydali jsme se ze všech sil. Hodně lituji, že jsme nedokázali udržet delší čas skóre 2:3, když jsme snížili. Tam vidím rozhodující moment utkání."
Kamil Přecechtěl (trenér Prostějova): „Třebíč zde odehrála velice kvalitní utkání. Za zlomový bod zápasu bych označil střídání Smolíka za Antonoviče. Jarda přinesl do naší hry jiskru a život. Po přechodu do první lajny se zvedla údernost všech tří řad. Chtěl bych poděkovat také všem příznivcům, za stavu 0:1 nás neustále povzbuzovali a to bylo také to, co hnalo hráče za gólem.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024