Menu +

KLA-TRE 5:1: První řada Třebíče inkasovala čtyři branky

Reportáže
K l a d n o - Na zimní stadion uporostřed lesa zavítala Horácká Slavia, aby se poprala o prvoligové body se suverénem dosavadního průběhu soutěže Vagnerplastem Kladno. Mužstvo podalo velice dobrý výkon, zdaleka jen nebránilo, ovšem nakonec zápas skončil přesvědčivým vítězstvím Kladna 5:1. Jedním z hlavních důvodů byl defenzivní výpadek elitní třebíčské formace Kříž, Mocek - Kaňka, Žiška, Holý, která si sice připravila několik dobrých příležitostí, ale byla na ledě při čtyřech z pěti branek svého týmu.
Sdílejte článek
 
24.kolo, sobota 7.12.2002
KLA KLA
5:12:0, 1:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Kysela (Pazourek, Fink), 20. Bílek (Frolík), 31. Špelda (Chatrnúch, Hořava), 50. Hořava, 59. Mojžíš (Havel, Gardoň) - 24. Hrbáček (Mikulík, Vítek). Rozhodčí: Wütherle - Hauser, Stulák. Vyloučení: 4:6, navíc Mikulík (Třebíč) na 5 minut a do konce. Využití: 1:1. Diváci: 1850.
Sestavy
Rytíři Kladno: Orct - Chatrnúch, Špelda, Zeman, Evan, Skuhrovec, Mojžíš, Ševc, Vaněček - Havel, Gardoň, Klimt - Kysela, Pazourek, Fink - Hořava, Kalla, Kameš - Bílek, Zajíc, Frolík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Mocek, Kříž, Hrbáček, Sedláček, Klimeš, Polívka - Kaňka, Žiška, Holý - Mikulík, Oliva, Vítek - Dubec, Beroun, Tokoš - Caha.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia odstartovala do zápasu velmi aktivně, už v úvodní minutě několikrát prověřili Orcta. Ovšem Kladno brzy převzalo iniciativu a v 6. minutě se musel poprvé vyznamenat navrátilec z Norska Zdeněk Kučírek, jenž až hokejkou na brankové čáře zastavil samostatný nájezd Jaroslava Kally. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, Kladno se zdálo být o trochu lepší, ale mnoho nechybělo Jiřímu Berounovi, aby zakončil únik dvou na jednoho vedoucím gólem hostů. Vzápětí však zkušeně zakončil Robert Kysela akci Davida Pazourka a zápas dostal obvyklý ráz utkání, která se hrají na kladenském zimním stadionu. Přesto hosté několikrát neměli daleko k vyrovnání, ovšem těsně před první sirénou inkasovali hodně smolnou branku. Přihrávku Frolíka zužitkoval čtyři sekundy před odchodem do kabin Vítězslav Bílek.

Jiskérku naděje využil ve 24. minutě Marcel Hrbáček, jehož ránu od modré jeden z domácích hráčů tečoval a Orct byl poprvé a naposledy bez šance. Těsně před polovinou utkání mohlo být vyrovnáno, ovšem ideální přihrávku Holého nezužitkoval obránce Petr Mocek. Tahle neproměněná šance hosty hodně mrzela. Ve 31. minutě totiž vteřinu po návratu Olivy z trestné lavice vypálil od modré Jaroslav Špelda a jeho střela našťastně proklouzla Kučírkovi mezi chrániči. To byl rozhodující moment utkání. Rozhodčí ve druhé třetině chvílemi trestal Třebíčské i za křivé pohledy. Když potom sudí Würtherle přehlédl evidentní faul Kally neudržel nervy Milan Mikulík a vyšlápl si na čárového sudího, za což si vykoledoval trest na pět minut plus do konce utkání. Domácí však přesilovku nevyužili, v oslabení naopak ujel Kaňka, ale Orct chytal ve skvělé formě.

Ve třetí části hosté výrazně přidali a byli domácím nejméně vyrovnaným soupeřem. V polovině třetí části se nedohodli Dubec se Sedláčkem a jejich nerozhodnost jim zabránila vystřelit do odkryté klece. Když pak trefil šibenici mladík Miloslav Hořava, snaha hostů notně ochabla. V 57. minutě nedokázal Hořava využít přečíslení k další mu gólu, a tak skóre uzavřel až v přesilovce obránce Mojžíš.



Ohlasy trenérů

Vladimír Evan (asistent Vagnerplastu Kladno): "Odehráli jsme velmi dobře první třetinu, ve druhé už to od nás optimální výkon nebyl. Myslím si, že dokážeme zahrát lépe. Po druhé brance v závěru první třetiny si už asi hráči mysleli, že se nemůže nic stát. Soupeř rozhodně nehrál jen defenzivně jako některé jiné týmy, Třebíč hrála neustále na jednoho vysunutého hráče, ale naštěstí to Orct všechno pochytal."
Roman Mejzlík (trenér Třebíče): "Přijeli jsme to sem zkusit a ověřit si, v jaké jsme formě hlavně ohledně obranné hry. Kromě první řady, která měla výpadky to relativně fungovalo. Kladno má velice kvalitní mančaft a jakoukoliv naší chybu potrestalo buď střelou nebo rovnou gólem. Kdybychom čtyři vteřiny před koncem první třetiny neinkasovali druhou branku, tak bychom možná ještě nějakou šanci mohli mít. Pak jsme hráli dost v oslabení a chyběly nám síly na to, abychom se dostali se do šancí. A když už se to povedlo tak v brance stál bezchybný Orct."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024