Menu +

TRE-BRN 5:3

Reportáže
(reportáž právě připravujeme)
Sdílejte článek
 
25.kolo, středa 11.12.2002
TRE TRE
5:32:1, 1:1, 2:1
BNO BNO
Statistiky
Branky a nahrávky: 11:21 Holý (Žiška), 17. Kaňka (Žiška, Holý), 25. Kučera, 46:45 Holý (Žiška), 58. Mocek (Žiška, Kaňka) – 11:33 Kučírek R. (Bakrlík), 37. Hoza (Lipina, Petlák), 47:06 Mífek (Polášek, Syřínek).
Vyloučení: 4:5.
Využití: 1:1.
Rozhodčí: Vlček - Bejček, Kabourek.
Diváků: 1200.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Mocek, Kříž, Hrbáček, Sedláček, Klimeš, Polívka, Sláma, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Mikulík, Oliva, Vítek - Beroun, Kučera, Dubec - Tokoš, Caha, Zahradník.
HC Hvězda Brno: Hrazdíra - Kučírek, Slechan, Vavruša, Petlák, Šefčík, Petružálek, Hunkes - Barna, Bakrlík, Bělohlávek - Lipina, Čech, Mífek - Zounek, Hoza, Syřínek - Záhorovský, Kacíř, Polášek.

Komentář k zápasu

Na zteč… V prvních sekundách první třetiny prohnal Hrazdíru Robert Holý, krátce nato vyslal Beroun do hezké šance Kučeru. Poté se vzájemně útočilo na obou stranách a hra dostala náboj. K prvnímu vyloučení došlo až v osmé minutě, oslabeni byli hosté a na trestnou lavici putoval obránce Petlák. Domácí tlačili, dvě obrovské šance těsně před koncem přesilovky mělo trio Mikulík-Oliva-Vítek, kteří se na Hrazdíru sesypali jako sršni, ale ten z těchto soubojů vyšel se ctí a nedovolil jim puk propasírovat za záda. Kapituloval až ve 12.minutě, kdy sice hosté zprvu nepříjemně doráželi na Kučírka, ovšem Třebíčští podnikli bleskurychlý výpad: Žiška prosvištěl přes celé kluziště, Hrazdíra se nechal ošálit a povyjel, avšak Žiška zadovkou našel přesně najíždějícího Holého a ten neváhal a otevřel skóre do odkryté branky – 1:0. Brňané však kontrovali vzápětí, když se Třebíčští přestali koncentrovat: po vhazování se navezli do útočného pásma, za bránou zpracoval Bakrlík, nahrál na modrou Richardu Kučírkovi a ten svého jmenovce prudkou střelou překonal – 1:1. Hra pokračovala v rychlém tempu, z něhož nakonec vytěžili zkušenější domácí v jednom z četných útoků: Žiška pronikl do pásma, křížem nahrál najíždějícímu Kaňkovi a jelikož se Hrazdíra nestačil přemístit, pohodlně zavěsil na 2:1.

Druhou třetinu domácí zahájili početní výhodou, ale nevyužili. Diváci tajili dech při průniku Mikulíka: ten objel branku zezadu, nahrál číhajícímu Vítkovi, ale ten do úplně odkryté sítě nedokázal zavěsit. Podobnou šanci měli vzápětí Žiška s Kaňkou, a to dokonce při vlastním oslabení. Následně ve 25.minutě se síly na ledě otočily, vyloučen byl Šefčík,a to již domácí nezaváhali. Kučera se zmocnil puku ve středním pásmu a v samostatném průniku Hrazdíru překonal tváří v tvář – 3:1. V polovině třetiny byli domácí pány na kolbišti a sklízeli potlesk na otevřené scéně, Hvězda jakoby se z ledu vytratila. Do tempa se hosté vrátili až při následném vyloučení Dubce a Kučírek měl opět práci. Dubec se nepolepšil a pykat šel podruhé, za což hosté trestali ve 38.minutě: uzamkli domácí, útočníci nabíjeli obráncům na modré tak vytrvale, až dělovku Hozy Kučírek neudržel a puk proskočil za čáru – 3:2.

Zdeněk Kučírek Poslední dějství zahájil tlakem opět první útok domácích, ale ten nebyl korunován ani při vyloučení Čecha. Ve 45.minutě šli opět hosté do oslabení a první řada domácích měla několik vyložených šancí. Tlak byl tak silný, že ačkoliv již potrestaný Hunkes naskočil na led, Třebíčští konečně ve 47.minutě proměnili: Žiška vypálil mezi kruhy nepříliš silnou střelu, Hrazdíra pouze vyrazil a odražený kotouč doklepl z těžkého úhlu Robert Holý – 4:2. Nastala však podobná situace jako v první třetině: vzápětí Hvězda kontrovala na druhé straně, kdy Polášek vybojoval za brankou puk, našel na modré Mífka, který tvrdou střelou Kučírka překonal – 4:3. Další kontaktní gól Brňany zvedl, hra byla v druhé polovině posledního dějství vyrovnaná, bruslilo se nahoru-dolů, ale zkušenější domácí již drama nepřipustili. Naopak pečetili v 58.minutě po vhazování po Hrazdírově pravici, kdy Žiška vybojoval puk, Kaňka předložil na modrou Mockovi a ten propálil vše co stálo před Hrazdírou – 5:3.
Domácí sice zaslouženě vyhráli, ale hosté z Brna přes své postavení v tabulce neskládali flintu do žita a po většinu zápasu sehráli v Třebíči čestnou partii.





Ohlasy trenérů

Igor Čikl a Roman Mejzlík Igor Čikl (asistent trenéra HC Hvězda Brno): "Třebíč byla lepší, měla spoustu šancí, které ještě neproměnili a myslím si, že vítězství bylo jednoznačné a zcela si jej zasloužila. My jsme chtěli uhrát alespoň bod, bohužel jsme na to neměli herně. Nevytvořili jsme si šance ve chvílích, když byl rozdíl skóre o jeden gól. Brankáři nic nechci vytýkat, máme slabiny v obraně – góly dostáváme většinou po dorážkách, nedaří se nám pokrývat soupeře."
Roman Mejzlík (trenér SK HS Třebíč): "Nevím co trenéra vede k názoru, že naše vítězství bylo jednoznačné… Výsledek 5:3 moc neodpovídá tomu průběhu, byli jsme sice lepší, ale bohužel proměňování šancí se nedařilo a když už jsme gól konečně dali, ztratili jsme koncentraci a vzápětí inkasovali. Opakovali jsme hrubé chyby v obranném pásmu – takové byly již na Kladně a soupeř nás tam trestal. Dnes naštěstí pro nás Brněnští za stavu 4:3 netrefili prázdnou branku a to byla naše velká klika, protože ten zápas mohl skončit jinak. Mužstvo sice makalo a bojovalo, ale těchto chyb by lepší a zkušenější mančaft využil podobně jako Kladno. Na této fázi musíme hodně pracovat."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024