Menu +

OPA-TRE 0:2: Zodpovědná obrana přivezla z Opavy tři body

Reportáže
Zejména díky velmi dobé hře v obraně a výbornému výkonu brankáře Kučírka si Horácká Slavie odváží ze Slezska již podruhé v této sezóně tři body. V bojovném zápase šli hosté do vedení brankou Kaňky, druhý gól potom přidal dobře hrající Kučera. Opava hrála první dvě třetiny vyrovnaný zápas, ale zahazovala i ty nejvyloženější šance. V poslední třetině si již Třebíč své vítězství aktivní obranou pohlídala.
Sdílejte článek
 
27.kolo, středa 18.12.2002
OPA OPA
0:20:1, 0:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Kaňka (Žiška), 28. Kučera (Beroun). Rozhodčí: Smeták - Brada, Vrdlovec. Vyloučení: 4:6, bez využití. Diváci: 650. Střely na branku: 32:22.
Sestavy
HC Slezan Opava: Šlupina - Přibyla, Vnenk, Vosátko, Ondrušek, Kramný, Dresler - Duba, Harazim, Lhotský - Mikšan, Najdek, Žůrek - Horný, Boháč, Šebesta - Suchánek, Zdeněk, Kříž.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Mocek, Němec, Hrbáček, Pecka, Klimeš, Polívka - Kaňka, Žiška, Holý - Fryauf, Oliva, Vítek - Beroun, Kučera, Mikulík.

Komentář k zápasu

Již třetí vítězství v letošních vzájemných zápasech s Opavou si připsala na své konto Horácká Slavia Třebíč. První zápas v Opavě byl po výhře Třebíče 4:1 zkontumován v její prospěch, na Vysočině Opava opět neuspěla a prohrála 2:5. Třetí měření sil nabídlo zatím nejmenší počet branek, pouze dvě. A protože obě padly do sítě opavského brankáře Šlupiny, zvítězila Horácká Slavia 2:0.

Opava měla na soupisce opět pouze šestici obránců, ovšem po zranění Kramného dohrávala větší část zápasu na čtyři obránce, v poslední části se v obraně objevoval dokonce útočník Duba. To Třebíč se mohla spolehnout na pomoc vsetínského Němce, který si po neúspěšném kempu před juniorským šampionátem spravil chuť velmi dobrým výkonem v dresu klubu, ve kterém hokejově vyrostl. Svůj výborný výkon navíc okořenil pěstním soubojem s domácím Boháčem.

Převážně chybějící síly a z nich pramenící chyby v rozehrávce i přechodu do útočného pásma způsobily, že zápas měl ve svém průběhu klesající úroveň. Zatímco do úvodní části vletěli domácí plni odhodlání a brankáře Kučírka zaměstnávali jednou střelou za druhou, s přibývajícím časem se jejich protiútoky tříštily na tuhé třebíčské obraně a Kučírkových zásahů ubývalo.

Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Kříž proměnil hned ve třetí minutě svou obrovskou šanci po nahrávce aktivního Zdeňka. Kučírek však nadvakrát jeho příležitost zlikvidoval a po pár vteřinách svítilo červené světlo na druhé straně. Šebestovu ztrátu puku ve středním pásmu potrestal přesnou střelou podél brankáře Michal Kaňka.

Pouhých jedenáct zákroků domácího Šlupiny za první dvě třetiny jasně svědčí o taktice Horácké Slavie, kterou ostatně ani trenér Mejzlík nezapíral. Hosté přijeli do Opavy s plnou míchačkou betonu a útočné snažení jako by je ani nezajímalo. Čestnou výjimkou byl útočník Radek Kučera, který si dokázal v každé herní části vypracovat velmi dobrou šanci. V první třetině ještě jeho samostatný nájezd Šlupina bravurně zlikvidoval, v polovině zápasu už na tvrdý příklep třebíčské posily neměl. Puk si našel přesně cestu mezi jeho betony. Nejlepší hráč zápasu Kučera mohl přidat braku i pár minut před koncem utkání, ale neuspěl.

Přestože se Horácká Slavia ukázala jako zdatná parta betonářů, domácí jí ve stavitelském řemesle zdatně sekundovali. Vyjímal se zejména zednický mistr Mikšan, který v rozmezí několika minut před koncem druhé třetiny dokonale zazdil dvě stoprocentní šance.

S přibývajícím časem však i těchto šancí ubývalo a přes stažení domácí sestavy na tři útoky se domácí prosadit nedokázali. Ve chvíli, kdy se všeobecně očekával začátek závěrečného náporu, strávil Slezan čtyři minuty v oslabení po zbytečných faulech a závěrečné minuty již byly hrány s velmi křečovitou snahou. Puk nebývale odskakoval od hokejek, led nějak klouzal více než obvykle a soupeřův brankář měl lapačku vždy na místě, kam putovala střela. A když si dobře hrající Třebíč pohlídala i poslední dvě minuty a nedala domácím ani malou šanci hrát bez brankáře, rozloučili se opavští se svými fanoušky pro letošní rok porážkou bez vstřelené branky.



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (Třebíč): Přijeli jsme sem hrát na obranu, podobně jako Opava u nás před několika dny. Chtěli jsme hrát hodně do těla, protože víme že domácí mají šikovné útočníky, proto jsme jim chtěli hru znepříjemnit už ve středním pásmu. Tato hra se nám dařila, navíc nám pomohl rychlý gól. Navíc náš soupeř dnes zahazoval vyložené šance a zbytek pochytal dnes velmi jistý Kučírek. Chtěl bych hráčům za velmi dobrý a disciplinovaný výkon poděkovat.

Josef Doboš (Opava): Dnes to bylo velmi bojovné a z naší strany velmi urputné utkání, klukům nevycházely přihrávky a s přibývajícím časem to byla spíš záležitost psychiky. Tím začátkem se hráči probojovali, ale když jsme neproměňovali šance, náš tlak slábnul. Vůbec se nám nedařily přesilovky, z pěti jsme snad dvakrát ohrozili branku, to je hodně málo. V závěru se už projevila únava, hrajeme už několikátý zápas s velmi málo obránci a to se projevuje i v útoku, útočníci nedostanou ve středním pásmu dobrou přihrávku a často se nám nedaří založit útok. Snad se dáme trochu do pořádku a v sobotu v Chomutově budeme bodovat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024