Menu +

KAD – TRE 6:4 – V Kadani musela Třebíč neustále dotahovat, na pátý gól už nenašla odpověď

Reportáže
T ř e b í č - Deset branek viděli diváci na zimním stadionu v Kadani, kde se představila Horácká Slavia. Domácí v utkání neustále vedli a Třebíč musela dotahovat. Smazala dvoubrankové manko z první třetiny, po druhé dvacetiminutovce byl stav nerozhodný 3:3, když ve třicáté deváté minutě vyrovnával svou druhou brankou v utkání Petr Obdržálek. Na začátku třetí periody skórovali znovu domácí, Třebíčští ještě jednou vyrovnali, ale z protiútoku po třiatřiceti vteřinách zkompletoval hattrick Marek Sikora. Hosté už brankovou odpověď nenašli, Kadaň navíc přidala další branku a zvítězila 6:4.
Sdílejte článek
 
34.kolo, sobota 8.1.2011
KAD KAD
6:42:0, 1:3, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Boušek (Seman, Sikora), 13. Sikora (Seman, Szakal), 33. Boušek (Seman), 42. Sikora, 47. Sikora (Boušek, Seman), 52. Eiselt (Balázs, Mikšovic) - 22. Obdržálek (Burian, Nahodil), 26. Přibyl (Zahradník), 39. Obdržálek (Burian), 47. Nahodil (Ostrčil). Rozhodčí: Wágner - Žídek, Hejl. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 340. Střely na branku: 27:40. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4.
Sestavy
SK Kadaň: Závorka - Schmidt, Trefný, Szakal, Brňák, Mazanec, Révay, Přindiš - Eiselt, Mikšovic, Davídek - Sikora, Seman, Boušek - Balázs, Stoklasa, Hafenrichter - Rohan, Charousek, Fiala.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Kania, Sláma, Ostrčil, Hrbáček, Dudáš, Malinský, Bulička, Kadela R. - Laš, Dolníček, Ostřížek - Burian, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl - Okál, Dočekal, Vondráček.

Komentář k zápasu

První třetinu začali aktivněji hosté. Ti se do první větší šance dostali už ve 4. minutě, když ujeli Laš s Dolníčkem, druhý jmenovaný ale prováhal příležitost ke střele. Domácí se postupně dostávali do hry a v 8. minutě hostující obraně ujeli Schmidt se Sikorou. Hostující obránce se ale položil do přihrávky a tak z toho nebylo ani ohrožení brankáře. V čase 09:40 se za brankou uvolnil Seman, přesnou přihrávkou našel Bouška a ten prostřelil Fialu mezi betony. Hosté se snažili o vyrovnání, ale místo toho přišel druhý gól. Szakal si počkal na útočné modré čáře, přihrál Semanovi , který střílenou přihrávkou našel Sikoru, který puk doklepl do odkryté klece. Hosté se snažili o snížení, ale nedařilo se jim vytvořit větší šanci. Deset vteřin před koncem vyslal dělovku Dudáš, ale Závorka si s jeho střelou poradil.

Druhou třetinu začali velice dobře hosté. V čase 21:02 si po střele od modré dobře najel Obdržálek a překonal Závorku. Domácí se snažili o odpověď, ale hosté dobře bránili. A v čase 25:38 se hosté radovali podruhé. Zahradník se probil až před branku a vystřelil. Jeho ránu sice dokázal Závorka vyrazit, na dorážku Přibyla už neměl nárok. A aby toho nebylo málo, v 28. minutě hráli hosté téměř 2 minuty přesilovku 5 na 3. Domácí ale předvedli skvělý výkon a ubránili se. Ubránili i následnou přesilovku 5 na 4 , ve které se před poloprázdnou bránou objevil Obdržálek, Závorka se ale dokázal včas přemístit. Závorka byl ostatně hrdinou druhé třetiny. Vychytal dvě čisté gólové šance a několik menších. I díky němu přežili domácí těžké chvíle, aby mohli udeřit v následné přesilovce. Semanovo nahození sklepl obránce hostí přímo na Bouška a ten prostřelil Fialu mezi betony. O chvíli později to mohlo být už 4:2. Dolníček vyjel z trestné lavice přímo do brejku, Fiala ho ale vychytal. Domácí ke konci třetiny lehce polevili v obranné hře a to se jim vymstilo. Dvě minuty před koncem obkroužil branku Obdržálek, najel si do volného prostoru a zakončil bod horní tyč. Domácí se pokusili o rychlou odpověď, ale Bouškova teč nebyla přesná. Do kabin se tak šlo za stavu 3:3.

Nástup do třetí třetiny patřil domácím. V čase 41:02 vybojoval Sikora puk, ujel obraně a nedal Fialovi šanci. Po gólu ale domácí přestali hrát aktivně a to se vymstilo. Lukáš Nahodil nahodil puk na branku a ten díky několika tečím zapadl až do brány. Domácí ale bleskově odpověděli. Jen o půlminutu později ujel Boušek se Sikorou do přečíslení a druhý jmenovaný překonal Fialu.Domácí tentokrát nepřestali hrát a byl jim odměnou zřejmě rozhodující gól. V čase 51:46 udržel Balazs puk a poslal ho volnému Eiseltovi a ten zvýšil již na 6:4. O zvrat se ještě pokusil Obrdžálek, ale Závorka měl lapačku na správném místě. Zbytek zápasu se dohrál ve středním pásmu. V posledních vteřinách se ještě o rozruch postaral Seman, když jeho střela skončila v síti. Bohužel pro domácí to byla síť horní.





Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): "Prvních deset minut jsme se skoro do ničeho nedostali, soupeř lépe bruslil a měl několik šancí, ve kterých nás podržel gólman. Poté jsme vedli 2:0 po první třetině, ale zase jsme špatně zahájili začátek další části. Vždy, když jsme inkasovali, tak jsme dokázali rychle odpovědět, bylo to hodně nahoru a dolů. Hodně důležité byly poslední dvě rozdílové branky a během zápasu ubráněná dlouhá přesilovka 5 na 3. Samozřejmě jsme rádi za tři body z tak důležitého zápasu."

Kamil Pokorný (trenér Třebíč): "Troufám si tvrdit, že jsme byli lepším mužstvem. Byli jsme aktivnější, měli jsme více šancí a střel, ale domácí byli dneska produktivnější a díky tomu vyhráli."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024