Menu +

TRE - LTM 4:1 - Třebíč zaslouženě blíže k předkolu play-off

Reportáže
T ř e b í č - Souboj o další důležité body byl k vidění ve 39. kole, kdy domácí na svém ledě přívítali mužstvo HC Stadion Litoměřice v brance s bývalým reprezentačním brankářem Dušanem Salfickým. Na první branku čekalo více než 1500 diváků až do čtrnácté minuty, kdy ideální přihrávku od Romana Kadely proměnil ve vedoucí gól Lukáš Finsterle. V prostředním dějství obě mužstva využila své přesilové hry, před třetí třetinou byl tedy průběžný stav 2:1 pro domácí. Důležitou, třetí branku, dal v sedmačtyřicáté minutě opět v přesilové hře David Ostřížek. Když za necelých pět minut překvapil Salfického svoji střelou Burian, bylo o vítězi utkání rozhodnuto. Domácí tak zaslouženě vyhráli v poměru 4:1 a jsou o pomyslný krůček blíže předkolu play-off.
Sdílejte článek
 
39.kolo, sobota 22.1.2011
TRE TRE
4:11:0, 1:1, 2:0
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Finsterle (Kadela R., Hrbáček), 23. Laš (Zahradník, Malinský), 47. Ostřížek (Kania, Burian), 52. Burian (Ostřížek) - 28. Slížek (Hašek, Martinka). Rozhodčí: Jebavý - Klein, Skopal. Vyloučení: 5:7, navíc Gengel (LTM) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1530. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Ostrčil, Malinský, Kania, Dudáš, Hrbáček, Kadela R. - Laš, Dolníček, Dočekal - Burian, Otřížek, Vondráček - Vítek, Zahradník, Finsterle - Kadela E, Krutiš, Křenek.
HC Stadion Litoměřice: Salfický - Evan, Kříž, Martinka, Gula, Vobořil, Kolbaba, Mizera - Sklenička, Heinisch, Tvrzník - Hašek, Slížek, Gengel - Novák, Zíma, Mrňa - Kauschitz, Přeučil.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání předkládal Novák kotouč před brankou Mrňovi, ten netrefil. Ve druhé minutě byl vyloučen Finsterle, domácí se bez obtíží ubránili. O chvíli později ohrozil Salfického střelou od modré Roman Kadela. V ideální pozici mezi kruhy nemířil mezi tři tyče Novák, zcela prázdnou zívající klec minul zblízka Vondráček. Tvrdou střelu vyslal Zíma, Neruda ji udržel ve výstroji. Z prostoru před brankovištěm pálil vedle Přeučil.

V čase 13:51 padla první branka utkání – Roman Kadela vyslal do brejku Finsterleho a ten prostřelil Salfického pod jeho pravým betonem. Třebíč mohla skóre navýšit při přesilové hře, jenže ta trvala třiadvacet vteřin, poté byl potrestán menším trestem i domácí hráč a hrálo se ve čtyřech. Salfický ukryl do náruče střelu Dudáše. V závěru třetiny měli hosté výhodu o jednoho hráče v poli, nevyužili ji.

Po změně stran dostali výhodu pro změnu Třebíčští, po dalším vyloučení navíc více než minutovou pěti proti třem, a zužitkovali ji za padesát vteřin. Od modré pálili postupně Roman Kadela s Ostrčilem, Zahradník našel poté křižně u tyče stojícího Laše a ten jen usměrnil z první letovou dráhu kotouče – 2:0.

Po nahození Ostřížka mohlo být pro domácí ještě veseleji, to Salfický minul na něj letící kotouč. Třebíč vzala poté do svých rukou otěže utkání a vypracovávala si slibné šance. Roman Kadela zlomil v ideální střelecké pozici hokejku, diváky zvedl ze sedadel Burian, který projel celým hřištěm a jen těsně minul levý horní roh Salfického branky. Neruda pak vyrazil při výhodě hostů střelu Martinky a zlikvidoval i dorážku Přeučila z bezprostřední blízkosti, hosté ale přesilovou hru na konec využili - Ladislav Slížek prostřelil třebíčského brankáře z prostoru před brankou mezi betony.

Odpovědět mohl agilní Dočekal, jenž se natlačil k teči. Burian vyjel poté zpoza brány a zahrozil bekhendem, Vondráčkovu dorážku ukryl Salfický. Zblízka ohrozil Nerudu Tvrzník, z dálky pak vyslal velmi nebezpečnou střelu Mrňa. Z otočky pálil na Salfického Zahradník. Utkání značně přiostřilo. Gólovou střelu zahodil ještě ke konci třetiny Gengel, brankové skóre před druhou sirénou už neposunul ani Dočekal.

V úvodu třetího dějství ujela dvojice Finsterle – Zahradník, střelu druhého jmenovaného Salfický vyrazil do ochranné sítě. Ihned po buly to zkoušel Ostřížek. Ve stoprocentní brankové příležitosti se ocitl Malinský, když ho mezi kruhy našel zpoza branky Laš, bekhendová střela obránce z otočky Salfického branku minula. Poté využila Třebíč za pět vteřin po vyhraném buly přesilovou hru. Volný kotouč na brankovišti poslal do sítě Ostřížek.

Z úhlu střílel Gengel, z kruhu pak taktéž bez úspěchu Zíma. Na 4:1 zvýšil Burian, který se rozjel a napřáhl na modré – Salfický se jen ohlédl za červeným světlem. Přes obránce pálil Vondráček, kotouč ukryl litoměřický brankář v náručí. V závěru třetí třetiny se roztáhl na brankovišti Neruda po střele Kolbaby, Slížek poté tečoval nad. I další příležitost třebíčský brankář zlikvidoval, v tutovce pak vychytal i Přeučila a ani poslední kotouč mířící na jeho branku neskončil za jeho zády. Třebíč tak zvítězila o tři branky.



Tiskovka po utkání Třebíč - Litoměřice 4:1

Lékař T. Madrý po utkání Třebíč - Litoměřice 4:1

David Ostřížek po utkání Třebíč - Litoměřice 4:1



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: „Tak já nevím, jestli hosté hráli špatně, ale my jsme dneska hráli vynikající zápas šedesát minut, tu snahu jsme zúročili i góly, neméně aktivní byli i diváci, takže dneska jsme viděli nádherný sportovní zážitek. My jsme dneska nastoupili do utkání s hráči, kteří byli připravení, a to utkání jsme zvládli.“

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: „Mně se ten zápas určitě nehodnotí dobře. Dneska to byl náš nejhorší výkon od Vánoc, já nevím, jestli jsme si mysleli, že jsme párkrát v řadě vyhráli, že se Třebíč porazí sama. Takhle to v hokeji nefunguje, my jsme sice v prvních pěti minutách vytvořili takové „pološance“, ale dneska to byl opravdu z naší strany špatný výkon. Sice nám chyběli čtyři hráči základní sestavy, ale to nás vůbec neomlouvá. Nevím, jestli jsme ten zápas podcenili, po těch dobrých výsledcích, nebo jsme si jen mysleli, že se Třebíč porazí sama, těžko říct.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024