Menu +

TRE - TAB 5:3 - Třebíč v předkole play-off změří síly s Hradcem Králové

Reportáže
T ř e b í č - S jistotou předkola play-off přivítali hráči Horácké Slavie na svém ledě tým HC Tábor. Hosté přijeli z důvodu poruchy autobusu k zápasu o půl hodiny později, což se projevilo v průběhu první třetiny. Domácí se ujali rychlého vedení a již v sedmé minutě vedli 2:0. Táborští, bojující o teoretickou naději na play-off, zbraně nesložili a ještě v první třetině skóre snížili na 1:2. Tři branky byly k vidění i ve druhé třetině, před posledním dějství byl stav nerozhodný 3:3. Vítěznou branku zaznamenal ve 47. minutě Vilém Burian a skóre definitivně zpečetil střelou do prázdné branky Marek Laš. Domácí berou všechny body za vítězství 5:3. Tento výsledek a výsledek ostatních zápasů znamená, že domácí tým v předkole play-off změří své síly s týmem Hradce Králové.
Sdílejte článek
 
44.kolo, pondělí 7.2.2011
TRE TRE
5:32:1, 1:2, 2:0
TAB TAB
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Malinský (Finsterle, Dolníček), 7. Přibyl (Zahradník, Čech), 27. Ostrčil (Sláma, Burian), 47. Burian (Dočekal), 60. Laš (Ostrčil) - 11. Török, 24. Török (Zíb), 30. Kocar (Šperger, Štrba). Rozhodčí: Vampola - Reich, Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1420. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Ostrčil, Malinský, Bulička, Sláma, Hrbáček, Kania, Sedláček, Kadela R. - Laš, Dolníček, Finsterle - Burian, Dočekal, Vondráček - Čech, Zahradník, Přibyl - Vítek, Kadela E., Okál.
HC Tábor: Čech - Koktan, Kanov, Hartmann, Zíb, Petráček, Rašner - Kocar, Šperger, Török - Mrkvička, Matušík, Nedorost - Krätzer, Štrba, Voříšek - Kolomý.

Komentář k zápasu

Vzhledem k tomu, že hostující mužstvo hlásilo před utkáním poruchu autobusu, začalo utkání asi o dvacet minut později. V úvodních minutách to vypadalo, jakoby hráči Tábora byli ještě v autobuse, protože ve 3. minutě nahodil v přesilové hře žabičku na brankáře Čecha obránce Ondřej Malinský a kotouč k překvapení všech skončil až za brankovou čarou. Následně se hra odehrávala převážně v útočném pásmu Třebíčských, a proto se domácím podařilo zanedlouho prosadit se i podruhé. V 7. minutě překonal hostujícího brankáře Milan Přibyl a zvýšil na 2:0. Impulzem pro hosty byla zřejmě ubráněná přesilovka Třebíče, neboť se hosté v 11. minutě dočkali snížení skóre. Po zmatku v třebíčské obraně překonal ležícího Nerudu Jaroslav Török. Hosty pak přibrzdilo k vyrovnání další oslabení, ale Třebíč se prosadit nedokázala, po úvodní třetině tak odcházela mužstva do šaten za stavu 2:1 ve prospěch domácích.

Do 2. třetiny vstoupili aktivněji domácí, ovšem ve 23. minutě byl vyloučen obránce Hrbáček a Třebíč musela svoji aktivitu ubírat k bránění. A přes minutu se to hráčům trenéra Pokorného dařilo. Ovšem ve 25. minutě překonal domácího brankáře střelou po ledě Jaroslav Török a vyrovnal. Chvíli po inkasovaném gólu se na sólo s kotoučem vydal domácí Vítek a byl zastaven pouze za cenu faulu. Třebíč rovnala své přesilovkové formace. I když se Horákům první polovina početní převahy příliš nevyvedla, z ničeho nic se ke kotouči dostal obránce Radim Ostrčil a od modré čáry překonal brankáře střelou nad vyrážečku. Ovšem ve 29. minutě čekaly Horáky krušné chvíle, neboť museli čelit dvojnásobnému oslabení. O minutu později Tábor ukázal jak se hrají přesilovky pět na tři. Pohlednou kombinací překonala Nerudu dvojice Šperger, Jaroslav Kocar, druhý jmenovaný skóroval. Ve 33. minutě mohl Tábor dokonce strhnout vedení na svoji stranu, ale Török tváří v tvář Nerudu střelou mezi betony nepřekvapil.

Úvodní minuty závěrečné třetiny začali hosté velice bojovně. Tlačili se před domácího brankáře, kterého ohrozili několika střelami. Skóre se sice po chvíli měnilo, ale ve prospěch Třebíče. Ve 47. minutě si zpoza branky s kotoučem vyjel Vilém Burian a střelou pod víko nedal brankáři žádnou šanci. Tábor se snažil o rychlou odpověď. Ačkoli hosté přidali na důraze, Třebíč dokázala útočné výpady modrých celkem bez problémů odrážet. V závěru třetiny ještě hosté zkusili hru bez brankáře. Obránce Malinský vyvezl kotouč, nahrál Marku Lašovi, a ten upravil na konečných 5:3 pro Horáckou Slavii Třebíč.

Tiskovka po utkání Třebíč - Tábor 5:3

Vilém Burian po utkání Třebíč - Tábor 5:3



Ohlasy trenérů

Radek Novák (Třebíč): Šli jsme do utkání s tím, že ho chceme vyhrát. Hráli jsme před domácím publikem a chtěli jsme se naladit na play-off. Na hráčích se určitě projeví, když se začne hrát o půl hodiny později, protože je velký časový rozestup mezi rozcvičkou a zápasem. Ale kluci to zvládli dobře. Do play off jsme si nemohli nikoho přát, neboť tabulka z jedné, či druhé skupiny byla zamotaná. Teď si užijeme pár chvilek a začneme se připravovat na play-off.

Arpád Györi (HC Tábor): Do zápasu jsme šli bez rozcvičení, což bylo na ledě vidět. Bohužel za stavu 3:3 jsme měli tři vyložené šance, kdybychom dali branku, tak jsme mohli uhrát lepší výsledek. Měli jsme specifickou sezonu, rozpadla se nám obrana. V podstatě jsme rádi, že to je za námi a uvidíme co bude dál.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024