Menu +

TRE-MBL 2:1p: Chyba hostů v prodloužení přinesla Třebíči dva body

Reportáže
Ve 29. kole 1. ligy a zároveň v prvním zápase v roce 2003 přivítala Horácká Slavia tým Mladé Boleslavi. Ta, i přes to, že je nováčkem soutěže, okupovala velmi solidní čtvrtou příčku tabulky, což dávalo tušit, že utkání nebude pro domácí snadnou záležitostí. Hosté se opravdu poměrně brzy ujali vedení, ale Třebíč vedená novým trenérem Čadou ve druhé třetině vyrovnala a dovedla zápas do prodloužení. V něm se Boleslavští zbytečně nechali vyloučit, za což byli potrestáni Mikulíkem, který tak Třebíči zajistil dva body. Třebíčští si tak opět mohou připadat jako na houpačce - od listopadové prohry 0:2 v Boleslavi odehráli 10 zápasů, ve kterých pravidelně střídají vítězství a porážky. Příští zápas sehraje Horácká Slavia ve středu na ledě druhého Prostějova.
Sdílejte článek
 
29.kolo, sobota 4.1.2003
TRE TRE
2:1p0:1, 1:0, 0:0 - 1:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 32. Žiška (Kaňka), 62. Mikulík (Kališ, Beroun) - 9. Táborský. Rozhodčí: Dvořák - Havlín, Kureš. Vyloučení: 4:4, navíc Mocek (Třebíč) na 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 1935.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek, Neruda - Mocek, Kříž, Hrbáček, Kališ, Klimeš, Polívka, Sedláček, Pecka - Kaňka, Žiška, Mikulík - Beroun, Kučera, Vítek - Fryauf, Zahradník, Tokoš - Caha, Hrůza.
BK Mladá Boleslav: Šindelář, Slabý - Toužimský, Vyskočil, Nosek, Pazdera, Táborský, Kročák - Metlička, Oliverius, Postl - Kristek, Vrbata, Žák - Kadlec, Král, Hnát - Jágr, Weiss, Slanec.

Komentář k zápasu

Střídačka
Nový trenér Třebíče Rostislav Čada dohlíží na své svěřence.
Hosté měli od začátku mírně navrch, což potvrdili svým úvodním gólem na konci 9. minuty. Táborský napřáhl od modré, střela se otřela o konstrukci Kučírkovy svatyně a skončila za brankovou čárou – 0:1. Domácí mohli kontrovat o minutu později Žiškou, ale Šindelář jeho střelu kryl. Týž hráč mohl vyrovnat ve 13. minutě při přesilovce, ale jeho pokus těsně minul branku. Neúspěšný byl i Beroun, který se minutu poté dostal do úniku – puk vypálený z jeho hole lízl Šindelářovo rameno a skončil na plexiskle. Domácí se začínali čím dál více prosazovat – na začátku 20. minuty prověřil boleslavského gólmana i nováček v třebíčském dresu, obránce Kališ. Několik vteřin poté měla ohromnou šanci Fryuafova řada, kdy puk poskakoval před prázdnou brankou. Nenašla se ale žádná hokejka, která by ho usměrnila za Šindelářova záda.

Do druhé třetiny vlétli hosté jako draci a domácí na dobrých pět minut donutili k zoufalému bránění. V 21. minutě mohli Třebíčští děkovat Kučírkovi, který pravým betonem zlikvidoval Pazderovu jedovku. Ve 23. minutě se před třebíčskou brankou objevil Kristek, ale ani přes několikanásobnou dorážku na domácího gólmana nevyzrál. Od 25. minuty se hra začala opět srovnávat a do šancí se postupně dostávali i hráči Horácké Slavie. Jejich snažení přineslo úspěch na začátku 32. minuty, kdy Kaňka od mantinelu nahrál na Žišku, jenž šikovnou tečí srovnal na 1:1. Při oslabení ve 38. minutě domácí špatně stříleli, a Boleslavští se tak dostali do přečíslení tři na jednoho. I s touto situací si ale Kučírek poradil. Druhá část proto skončila vítězstvím domácích 1:0.

Ve 42. minutě na Šindeláře poslal tvrdou střelu Fryauf, ale brankář Boleslavi předvedl, co umí s vyrážečkou. Závěr utkání probíhal v poměrně nervózní atmosféře – mezi 49. a 53. minutou byli vyloučeni hned tři hráči, přičemž domácí Mocek si za protesty navíc vysloužil i "desítku". Ani jedna strana však početní výhody nevyužila a ke slovu přišlo prodloužení.

V něm Boleslavští udělali to nejhorší, co mohli. Vyskočil hned v první minutě zcela zbytečně fauloval a domácí dostali možnost hrát čtyři proti třem. Více místa na ledě nejlépe vyhovovalo domácímu Mikulíkovi, který se proháčkoval až před Šindeláře a puk poslal za jeho záda. Asistenci k tomuto rozhodujícímu gólu si připsal nováček v týmu, obránce Oldřich Kališ.

Trenéři
Řekli po utkání:
Josef Horešovský (trenér HC Mladá Boleslav): "Určitou dobu jsme soupeři dělali problém s obrannou hrou, ta se nám dneska poměrně dařila a soupeř se těžko dostával do šancí. Pro nás se to utkání mohlo rozhodnout ve druhé třetině, kdy jsme měli víc šancí, ale bohužel jsme se ke gólu nedostali. No a to pak bývá zpravidla potrestáno. To prodloužení jsme nezvládli, protože tam se faul udělat nesmí. Čtyři na tři přesilovka, to je prostě sebevražda. Musím ale konstatovat, že jsme rádi, že jsme ten bod získali."

Rostislav Čada (trenér SK HS Třebíč): "Utkání po pauze je vždycky těžké, hráči ztratí herní a soutěžní rytmus. Pro obě mužstva to není lehké, i když jsme uprostřed sezóny. Pro nás to bude obzvláště těžké, protože já jsem sem nastoupil 26. prosince za plného pochodu. S nekompletním mužstvem jsme absolvovali naši vánoční přípravu s nešťastným utkáním v Havlíčkově Brodě. Jsem spokojený, že se nám dnes dobrou taktickou hrou a obrannou prací podařilo utkání v prodloužení vyhrát."

-mkm-


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024