Menu +

TRE - JIH 3:4 - Po bojovném výkonu podlehli Horáci Dukle o gól

Reportáže
T ř e b í č - Již třetím zápasem pokračovala příprava hráčů SK HS Třebíč před nadcházející sezónou. Poprvé se však hráči představili před domácím publikem, soupeřem jim byl tým HC Dukla Jihlava. Domácí začali vlažně a po chybách rychle prohrávali již 0:2. Slávisté stihli sice brzy vsítit kontaktní branku, ale jejich dnešní protivník si jednobrankové vedení podržel po celý zbytek zápasu a potřetí v přípravných zápasech slavil vítězství, tentokrát 3:4.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 11.8.2011
TRE TRE
3:42:3, 0:0, 1:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Stejskal (Bula), 18. Vondráček (Burian), 54. Dolníček (Heřman) - 1. Bezděk (Hubáček), 5. Domin (Pometlo, Karpov), 12. Bezděk (Hodek), 52. Kolda (Jeslínek). Rozhodčí: Blecha - Klouda, Samuel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Sedláček, Sláma, Havran, Sobotka, Pospíšil, Kadela R., Dietz, Brož, Humpolíček - Vítek, Dolníček, Heřman - Burian, Dočekal, Vondráček - Kovalský, Kaut, Mikes - Bula, Milotínský, Stejskal - Křenek.
HC Dukla Jihlava: Novotný - Kolda, Kolafa, Kreinus, Dobrovolný, Jaroš, Malena, Kaláb, Zelený - Hodek, Hubáček, Bezděk - Karpov, Domin, Pometlo - Jeslínek, Padělek, Zeman - Mikšovský, Maliník, Polcar.

Komentář k zápasu

První zákrok v utkání si připsal hostující brankář Filip Novotný po střele Dolníčka. Zato na druhé straně vystřelil z mezikruží přesně pod lapačku Libor Bezděk. Novotný vyrazil poté střelu Romana Kadely od modré. Hrubce ohrozil Padělek. Milotínský branku minul. Hosté zvýšili svůj náskok při přesilové hře, z první zužitkoval přesnou přihrávku Pometla Domin. Zemanovu střelu Hrubec vyrazil.

V šesté minutě snížil na 1:2 Stejskal, když dorazil volný kotouč na brankovišti. Vyrovnat mohli Heřman s Dolníčkem, proti byl ovšem jihlavský brankář. Burian vybídl ke skórování Vondráčka, zblízka pak pálil Dočekal – v obou případech zasáhl bezchybně Novotný. Střelu Jeslínka vyrazil Hrubec. Tentýž brankář ale o několik chvil později propustil za svá záda lehké nahození Bezděka a hosté vedli znovu o dvě branky.

Malenovu ránu od modré Hrubec vyrazil. Neuspěl ani Jaroš. Třebíč snížila při přesilové hře – Burian našel před brankou Vondráčka a ten se nemýlil – 2:3. Tvrdá střela Dietze při další přesilové hře si cestu do sítě nenašla, a proto odcházeli do kabin spokojenější hosté.

V úvodu druhé třetiny vystřelil nebezpečně z jízdy Zeman. Po ráně Padělka zazvonila branková konstrukce. Hrubec měl problémy poté, co vypálil od modré Kolafa. Při přečíslení dva na jednoho vyslal Burian těžkou střelu, navíc zle zatápěli následnými dorážkami Vondráček s Dočekalem, přesto se brankové skóre neměnilo. Ani po průniku Kovalského.

Nejprve domácí, pak ani hosté nedokázali využít přesilové hry. Hrubce neprostřelili Mikšovský ani Zelený. Pohlednou ránu vyslal Burian. Jihlavské přečíslení dva na jednoho zastavil včasným pádem Dietz. Střelu Koldy Hrubec vyrazil. Burianův dravý průnik zhatil Novotný.

Z otočky střílel v úvodu třetího dějství bez úspěchu Hodek. Zpoza branky to zkoušel Padělek. Hodkovu střelu Hrubec vyrazil. Milotínský mířil z mezikruží po ideální příhře nad. Kotouč z hole Heřmana udržel Novotný ve výstroji. A obdobně pak schoval do náručí i puk po střele Dolníčka. Při hře čtyř proti čtyřem ujela dvojice Kaut – Kovalský, druhý jmenovaný ke smůle domácích přestřelil.

Přes obránce zkoušel překvapit Hrubce Zeman. Hosté poté využili přečíslení dva na jednoho. Po Jeslínkově přihrávce vypálil prudce pod břevno Kolda, což nezaregistroval brankový sudí ani mnozí diváci. Hned z protiútoku snížil Dolníček, když udělal kličku na kruhu a střelou do šibenice nedal Novotnému sebemenší šanci.

Vyrovnat mohl z dobré rozehry Burian, proti byl ale jihlavský brankář. Spíše k teči vybízel Stejskal. Třebíč se snažila vyrovnat při přesilové hře, Dolníčkův pokus ale nikdo netečoval a puk mířil vedle. Když neprostřelil Novotného ani Dočekal, času na zkorigování už bylo minimum. Utkání tak skončilo v poměru branek 3:4.



Petr Vlk po přípravném utkání Třebíč - Jihlava

Kamil Pokorný po přípravě Třebíč - Jihlava

Tomáš Kaut po přípravném utkání Třebíč - Jihlava



Ohlasy trenérů

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava: Zápas nám ukázal spustu věcí, na kterých je potřeba pracovat. Kór v obranném pásmu jsme měli chvílemi zmatek, který by se mohl vymstít. Z pohledu nasazení a bruslení to nebylo špatné. O výsledek nejde, spíš jde o věci ve hře, hlavně co se defenzivy týče a na tom budeme muset dělat. Mančaft máme skoro pohromadě, takže změny budou už jen minimální, některé hráče máme ještě na zkoušku, proto dnes nehráli úplně všichni, na zkoušku je u nás i Kreinus.

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: Do sezóny ještě chybí pět týdnů, takže ještě musíme zapracovat naprosto na všem. Dnešní zápas měl tempo a nasazení, ale z naší strany tam byly obrovské výkyvy. Měli jsme dobré střídání a z toho pak přišly pasáže špatné. Ty čtyři góly jsme dostali po fatálních individuálních chybách. To nebylo tak, že by Jihlava vymyslela nějaké skvělé kombinace, my jsme jim ty góly darovali na zlatém podnose. Je to tím, že je stále ještě začátek sezóny a hráči nemají ještě zažitý dostatečný přehled. Rychlé góly na začátku nijak neovlivnily to, co jsme chtěli v zápase vyzkoušet. Chtěli jsme vidět ve hře všechny hráče, v oslabení, v přesilovkách, proto jsme nedělali ani speciální formace. Příjemné to nebylo a my chceme i tyto zápasy vyhrávat Dostali jsme se zpátky do zápasu, ale naše hra měla velké výkyvy. Příkladem je druhá lajna, která vymyslela krásné věci, dostala soupeře pod tlak a pak fatálně chybuje a dostane gól. To byl obraz celého zápasu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024