Menu +

TRE - OLO 1:2 - Olomouc vyhrála v Třebíči zaslouženě, i když těsně

Reportáže
T ř e b í č - Šesté přípravné utkání sehráli Třebíčští s Olomoucí. Hosté se ujali v úvodu zápasu dvoubrankového zápasu, který si drželi prakticky celý zápas. Horácká Slavia hrála dobře pouze ve třetí třetině, kdy měla zlepšený pohyb. Branka Tomáše Vondráčka tři minuty před koncem přišla pozdě. Další přípravný zápas hraje Třebíč doma ve čtvrtek s Orly ze Znojma.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 23.8.2011
TRE TRE
1:20:2, 0:0, 1:0
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 57. Vondráček (Burian, Ostřížek) - 4. Nedbálek (Pekr), 7. Pekr (Kolouch). Rozhodčí: Pokorný - Rampír, Klouda. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Havran, Sedláček, Brož, Sláma, Dietz, Kadela R., Pospíšil, Sobotka - Bartoš, Dolníček, Heřman - Burian, Ostřížek, Vondráček - Kovalský, Kaut, Přibyl - Vítek, Dočekal, Milotinský.
HC Olomouc: Kašík - Lhotský, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Janáček, Staněk, Horák, Šlahař, Rác, Dopita, Řípa, Pšurný M., Haluza, Kolouch, Heža, Pekr, Kucharczyk.

Komentář k zápasu


Hned v úvodu musela Horácká Slavia řešit problém, jak ve třech hráčích ubránit silného soupeře z Olomouce. Po smolném vyhození kotouče za mantinel dostal totiž domácí Pospíšil ve 3. minutě menší trest a usedl na trestnou lavici vedle Kauta, který se chvíli před tím provinil hákováním. Netrvalo ani minutu, když využil volného prostoru Michal Nedbálek, jehož střela prosvištěla gólmanovi domácích kolem vyrážečky do sítě. Když v 7. minutě hostující Rác nadvakrát nedokázal překonat Hrubce, nemuselo ho to příliš mrzet, neboť následná akce Hanáků, která se zrodila v 7. minutě, skončila druhou brankou Olomouce. Autorem byl Matěj Pekr. Proti jeho střele byl Hrubec bezmocný, neboť se zrovna přesouval a nedokázal kotouč zachytit. Mdlý výkon zaskočené Třebíče měla napravit početní výhoda v 17. minutě, ovšem nestalo se tak. Domácí se sice snažili kombinovat, ovšem chyběla střelba, bez které vstřelit branku nelze.

Bohužel pro třebíčské fandy nepřišlo výrazné zlepšení herního projevu ani ve druhé části. Ve 22. minutě hrála Třebíč přesilovku, ale opět chyběla střela a kupilo se zbytečných přihrávek do pozic, ze kterých se brankář překonavá jen těžko. Olomouc se v pohodě ubránila a mohla začít formovat své útočné šiky. Ve 25. minutě pálil z dobré pozice, jeden z nejlépe hrajících hráčů v bílém, Ostřížek. Jeho pokus trefil brankáře do vyrážečky. Nadějnou příležitost měl v 31. minutě domácí Brož, který před brankářem hostí plácl do letícího kotouče a nadělal Kašíkovi starosti, se kterými si ale brankář dokázal poradit. Prostřední část hry byla vyrovnanější, ovšem skóre se nezměnilo. Hanáci měli stále dvoubrankový náskok, který dá se říct kontrolovali.

Šance Dolníčka, krátce po vhazování úvodního buly v posledním dějství, větřila zlepšení a větší aktivitu. Třebíč zlepšila pohyb a Olomouc musela přidat na obrátkách. Díky zlepšené hře přišla pro domácí odměna v podobě přesilové hry. Ačkoliv hokejisté v bílých dresech početní převahu nevyužili, dostali se do několika povedených střeleckých pozic. Ve 46. minutě se musel mít na pozoru brankář Hrubec, na kterého najížděl nikým neatakovaný Horák. Ten se snažil přelstít domácí jedničku střelou mezi betony, Hrubec však jeho úmysl vystihl a betony scvakl v čas. V 50. minutě tečoval Ondruškovu střelu Kucharczyk. Příznivci Olomouce v hledišti již jásali, neboť to vypadalo, že kotouč skončí za zády domácího brankáře. Ale nestalo se tak, Hrubec se natáhl na brankové čáře a kotouč lapil. Horáci byli přeci jen za zlepšený výkon odměněni brankou. V 57. minutě předvedla povedenou akci druhá formace. Ostřížek vybojoval kotouč za brankou, nahrál Burianovi a ten nabil Tomáši Vondráčkovi, který trefil přesně. Vyrovnat se Třebíči již nepodařilo, mnohým fanouškům se ale po zápase v hlavě honila myšlenka, proč začalo domácí mužstvo hrát slušný hokej až v poslední třetině.


Petr Fiala po zápase Třebíč - Olomouc 1:2

Kamil Pokorný po zápase Třebíč - Olomouc 1:2

Martin Havran po zápase Třebíč - Olomouc 1:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Horácká Slavia Třebíč: Dneska jsme narazili na soupeře, který má ve svém středu vynikající hráče a bude hrát zase nahoře, jako každý rok. Je to standardní soupeř, který patří do první čtyřky soutěže. Myslím si, že nás prověřil a náš výkon měl stoupající tendenci. Opět špatná první třetina, opět jsme soupeře pustili do dvoubrankového vedení. První gól v přesilovce pět na tři, druhý po velké chybě - 2:0. Ve druhé třetině jsme se zvedli, ale chyběla finální přihrávka a finální střela. Hru jsme ale srovnali a byli jsme vyrovnaným soupeřem. Nejlepší byla z naší strany třetí třetina, ale proměňování šancí a řešení situací v klidu nám chybělo. Ten snižující gól přišel až příliš pozdě. Pozitivem je, že i tak kvalitního soupeře jsme v poslední třetině dostali pod tlak. Bylo to v době, kdy hráči plnili taktické pokyny, bruslili, hráli jednoduše, snažili se jít do střelby a tak by naše hra měla vypadat. Bohužel v první třetině jsme hráli profesorsky a to s takovým soupeřem nesmíme. Z toho velkého množství střel musíme dát víc branek. Dnes chytali výborně oba gólmani, ale byly tam momenty, kdy už brankář hostů neměl nárok zasáhnout a my jsme jej sami trefili. Tohle musíme zlepšit, máme mladý tým a možná i to je příčina, proč zatím šance neproměňujeme.

Petr Fiala – HC Olomouc: Hráli jsme dobře jen dvacet minut, pak domácí začali víc napadat ve dvou - třech hráčích a to nám dělalo problémy. Led dnes nebyl ideální pro nějaké velké kombinace. Vyhráli jsme, i když v tom horku jsme hráli na tři pětky, možná i to přispělo k tomu, že na kluky přišla taková únava. Zápas ale hodnotím kladně, protože domácí určitě ještě bojují o místa a ukázali, že v nich něco je a že v domácím prostředí nebudou jednoduchým soupeřem. Naše vedení rozhodně nebylo pohodové, protože domácí hráli od druhé třetiny dobře, měli tam pár šancí, my musíme ve vlastním pásmu hrát míň riskantně, ale to souvisí i s dnešní kvalitou ledu. Brankáře a obránce už máme kompletní, někteří útočníci jsou na marodce a dva hráče máme v extraligových mužstvech, proto nás dnes bylo míň. Nejpozději příští týden se k nám ale už připojí. Jiří Dopita s námi odtrénoval celé léto i led, takže myslím, že je stoprocentně v pořádku.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024