Menu +

OLO – TRE 5:2 – V generálce na ligu Třebíč prohrála v Olomouci

Reportáže
T ř e b í č - V posledním přípravném střetnutí před ligou nestačila Horácká Slavia na Olomouc. Domácí uštědřili hostům lekci z produktivity a postupně nasázeli pět branek. Třebíčští snížili zásluhou Vondráčka a Havrana na konečných 2:5. "Prohru beru na sebe, ten zápas se podle mě neměl vůbec hrát, je to příliš čerstvé," řekl po utkání trenér Kamil Pokorný, který byl velmi dobrý přítel zesnulého Josefa Vašíčka, jehož úmrtí trenéra velmi zasáhlo. Už za šest dní startuje 1. liga a Třebíčští zajíždí v úvodním kole do Mostu, doma pak hrají 17. září s Hradcem Králové.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 8.9.2011
OLO OLO
5:24:0, 1:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Kolouch (Rác, Staněk), 14. Kucsera (Rác), 17. Kolouch (Ondrušek, Rác), 17. Pšurný (Haas), 26. Pšurný (Mikel, Haluza) – 33. Vondráček (Brož, Burian), 58. Havran (Laš). Rozhodčí: Minář – Kika, Trunečka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 522. Průběh utkání: 5:0, 5:2.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy – Lhotský, Nedbálek, Kotvan, Mikel, Bartoň, Ondrušek, Staněk, Horák O. – Pekr, Dopita, Selingr – Pšurný, Haas, Haluza – Rác, Kolouch, Kucsera – Šlahař, Řípa.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec – Kadela R., Havran, Sláma, Rangl, Brož, Dietz, Sobotka – Laš, Dočekal, Milotínský – Vondráček, Ostřížek, Burian – Heřman, Kaut, Vítek – Přibyl, Stejskal, Čech.

Komentář k zápasu

Utkání se neslo ve smuteční atmosféře. Hráči, realizační týmy i fanoušci uctili minutou ticha oběti středeční tragické havárie letounu s hokejisty Lokomotivu Jaroslavl. Diváci pak na zimním stadionu rozmístili desítky svíček, původem zlínští borci Horák, Šlahař, Kotvan, Kašík, Pšurný a trenčínský Rác nastoupili s černou páskou na dresu.

Moře vstup do duelu vyšel na jedničku. V první části nastřílela čtyři branky a rozhodla tak o jasném průběhu střetnutí. V desáté minutě otevřel skóre dorážkou ze skrumáže Petr Kolouch, za chvíli vyřešil přečíslení dvou na jednoho učebnicově Lukáš Kucsera.

Za další dvě minuty pak Ondruškovu bombu v přesilové hře tečoval Petr Kolouch, který si tak připsal druhou trefu v zápase. Třebíč byla zralá na ručník, což umocnila po jednapadesáti vteřinách další branka, tentokrát Michala Pšurného v signalizované výhodě.

Na hrozivých 0:5 pak upravil ve druhé části znovu Michal Pšurný po teči Mikelovy přesné asistence. Ve třiatřicáté minutě však hosté snížili. Nahozený puk Brože propadl Žigárdymu do brankoviště a hbitý Tomáš Vondráček uklidil touš do sítě.

V poslední části měli Třebíčští možnost zkorigovat stav v přesilovce pěti proti třem, ale neuspěli. Uspěli až tři minuty před koncem v klasické početní výhodě. Střela Martina Havrana od modré skončila až za Žigárdym.

Mora tak porazila Třebíč 5:2.





Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Byl to poslední přípravný zápas, myslím, že jsme se trošku uspokojili tím vedením po první třetině. Úplně ten začátek zápasu zase tak dobrý nebyl, protože Třebíč nás v prvních pěti minutách skoro nepustila do třetiny. Potom jsme však využili šance díky dobrému důrazu před bránou. Předvedli jsme pěkné akce, myslím, že se musely líbit. Jsme proto spokojeni.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Přijeli jsme do Olomouce bez tří hráčů základní sestavy, které jsme nechali kvůli nemocem doma. Začali jsme dobře, v druhé desetiminutovce první části jsme ale vypadli z tempa, dělali jsme chyby, které dokázal soupeř potrestat. Beru to ale na sebe, Pepa Vašíček byl můj obrovský kamarád a držet za něj minutu ticha, a po té koučovat zápas, bylo pro mě složité, nešla ze mě ta energie, na kterou jsou hráči zvyklí. Přesto je musím pochválit za to, jak dokázali ve druhé a třetí třetině, že umí hrát hokej, chyběl nám však klid v koncovce a finální zakončení, které nám Olomouc předvedla v první třetině. Náš výkon v tomto utkání nebyl stoprocentní, na hráče jistě také dopadla deka z té tragédie. Ale ještě jednou opakuji, že to beru na sebe a hráčům děkuji za to, že předvedli dobrý hokej a po té první třetině ještě dokázali uhrát hokejový výsledek, chvilemi jsme silnou Olomouc dokonce přehrávali. Hráčům jsem slíbil, že do středy se dám dohromady a v Mostě vyjedem k mistrovskému utkání jako jeden tým. Znovu opakuji, že dnešní prohru beru na sebe a hráčům se omlouvám. Podle mě se tenhle zápas neměl hrát, všechno je ještě příliš čerstvé.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024