Menu +

CEB – TRE 2:1 – V Českých Budějovicích Třebíč prohrála o jednu branku

Reportáže
T ř e b í č - Ke druhému přípravnému střetnutí zajížděla Horácká Slavia do Českých Budějovic, kde ji čekalo utkání s místním Mountfieldem. Ten se ujal v polovině zápasu vedení a ve druhé třetině přidal ještě jednu branku. Na konečných dva jedna snížil ve čtyřicáté deváté minutě Eduard Kadela, který dorazil odražený kotouč od tyče po předchozí střele Mikese.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 4.8.2011
CEB CEB
2:10:0, 2:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Ptáček (Martynek), 38. Novák (Gulaš) - 49. Kadela E. (Mikes). Rozhodčí: Dvořák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 958. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Kantor (Podskalský) - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Mikuš, Kolarz, Vráblík, Lukačovič - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, Květoň - Ferebauer, Červený, Heider - Seidl, Polodna, Marek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (Wolf) - Sedláček, Sláma, Havran, Sobotka, Pospíšil, Kadela R., Dietz, Humpolíček - Přibyl, Dolníček, Heřman, Burian, Dočekal, Vondráček, Kovalský, Kaut, Mikes, Kadela E., Milotinský, Stejskal.

Komentář k zápasu

V sestavě hostů se představila řada českobudějovických hráčů, kteří v Třebíči hostují. Kromě Havrana, Dietze, Heřmana a Stejskala se v brance soupeře z Vysočiny představil i Šimon Hrubec. Jihočeši vstoupili do utkání aktivně a tvořili si zajímavé příležitosti. Ve velké šanci se ocitl Šimánek, ale ani jednu ze svých možností neproměnil. V polovině první třetiny se naskytla možnost otevření skóre pro Jiřího Ferebauera, ale přečíslení dva na jednoho řešil střelou do brankáře Hrubce.

Hodně vzruchu v útočném pásmu přineslo prakticky každé střídání mladičké čtvrté formace družiny trenéra Výborného, drzý průnik Polodny z rohu kluziště zlikvidoval Hrubec. Třebíč byla směrem dopředu bezzubá. Jedinečnou možnost skórovat měli její hráči ke konci úvodního dějství, jenže ve více jak minutové přesilovce čtyři na tři byli prakticky, až na pokusy Kadely a Buriana, neškodní.

Do druhé části vstoupila lépe Třebíč, v přesilovce mířil těsně vedle aktivní Burian. Za domácí to zkoušeli Krajnc a Vydarený, jenže ani jeden z nich na Hrubce nevyzrál. To se povedlo až v polovině duelu Františku Ptáčkovi. Kranjc v přesilovce nahodil kotouč na branku, ten se vykutálel k Rostislavu Martynkovi, který ho vrátil českobudějovickému kapitánovi, jenž otevřel skóre. Navýšit svůj náskok mohli Jihočeši v přesilové hře, v níž se neujala kombinace nahrávajícího Květoně a střílejícího Milana Gulaše. Druhého zásahu se dočkala necelá tisícovka domácích příznivců v minutě 38. Milan Gulaš uvolnil Jana Nováka, který do napůl odkryté branky zvýšil na 2:0.

Na rozdíl tří branek mohl zvýšit po změně stran Rostislav Martynek, jenže přečíslení dva na jednoho zakončil nepřesnou přihrávkou na Jiřího Šimánka. Ve třetí části Jihočeši trošku polevili v aktivitě a pramenily z toho zajímavé možnosti Třebíče. Po Markově ztrátě se nadvakrát neprosadil Mikes. Ten samý hráč už se ale o malou chvilku později mohl radovat z úvodní branky svého týmu. Jeho prudkou střelu sice zastavilo břevno Kantorovy branky, ale kotouč se odrazil k Eduardu Kadelovi, který snížil. Třebíč mohla vyrovnat, jenže Vondráček se dobré pozice před Kantorem zalekl a zamířil mimo jeho klec. Hosté ještě sáhli ke hře bez brankáře, která se znásobila přesilovou hrou. Ale ani tato výhoda již nevedla k vyrovnání a hokejisté Mountfieldu si tak nad prvoligovým soupeřem připsali těsnou výhru 2:1.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK HS Třebíč: Tenhle zápas pro nás byl velice dobrý test, protože domácím nastoupili dvě první formace, s kterými hrají v extralize, a musí říct, že naši hráči rozhodně nezklamali. Hráli urputně, s velkým nasazením a dařilo se jim rozbíjet kombinace domácích, navíc nás opět podržel brankář. Líbila se mi pasáž prvních deseti minut ve druhé třetině, kdy jsme hráli aktivně, měli jsme tam i slušné šance. Pak ale přišla z naší strany nejhorší pasáž celého utkání, kdy jsme i díky tomu, že jsme měli dál na střídačku, dostali gól v oslabení po zbytečném faulu. I druhý gól byl jednozněčně kvůli tomu, že hráči nestihli vystřídat. Celá pětka zůstala uvařená na ledě a domácí dali na 2:0. Velice spokojený jsem se třetí třetinou, kde si troufnu říct, že jsme domácí i přehrávali. Trošku jim odešel pohyb a důraz v osobních soubojích, který předváděli v prvních dvou třetinách. Kdybychom měli trošku kliku, mohli jmsme pomýšlet i na lepší výsledek. Na našich hráčích bylo vidět, že se chtějí na soupeře vytáhnout a to se jim hlavně ve třetí třetině povedlo. Co se týká těch ostřejších zákroků, nechci to hodnotit, ale my na to musíme být připraveni. Zdálo se mi, že jsme tam byli až moc uvolněni a že nejsme na takový důraz zvyklí. V naší soutěži nebývají souboje až tak dohrávané a někteří hráči na to doplatili. Zítra ale budou na tréninku všichni v pořádku.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024