Menu +

PRO-TRE 2:1: Statečný boj rozhodl gól v oslabení

Reportáže
Horácká Slavia Třebíč nakonec po velké bitvě podlehla Prostějovu 1:2. Domácí si za celý zápas nevytvořili souvislejší tlak, přesto však utkání dovedli do vítězného konce. O vítězi v poslední třetině rozhodl v oslabení Michal Černý, který ujel po chybě Mikulíka na útočné modré a uspěl i v souboji jeden na jednoho proti obránci Kališovi. Vyrovnat ještě mohl Martin Fryauf, autor jediného gólu hostů, ovšem Třebíč nebyla úspěšná ani poté v power-play. Za svůj výkon se Horácká Slavia ovšem nemusí stydět.
Sdílejte článek
 
30.kolo, středa 8.1.2003
PRO PRO
2:11:0, 0:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Zima (M. Janeček), 49. M. Černý (Karný) - 22. Fryauf (R. Kučera). Vyloučení: 6:5 + Tokoš (Třebíč) na 10 min. za nesportovní chování. Využití: 0:0. Oslabení: 1:0. Rozhodčí: Trombík - Dřínovský, Dědek. Diváci: 3500.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov:
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Beroun, Fryauf, Hrbáček, Kališ, Kaňka, Klimeš, Kučera, Kříž, Mikulík, Mocek, Oliva, Polívka, Tokoš, Vítek, Žiška.

Komentář k zápasu

Velmi dobrý výkon podali třebíčští hokejisté na ledě jednoho z nejúspěšnějších týmů letošního ročníku první ligy - HC Prostějov. Dokázali se dobře vyrovnat s bouřlivým, prostředím a tak jediný, kdo trochu podlehl atmosféře, byl rozhodčí Trombík. Ten v prvních dvou třetinách vylučoval téměř samé Třebíčské, v závěrečné třetině pak pískal fauly pouze Prostějovským. domácí fanoušci na něj vytvořili velký tlak, téměř při každém fyzickém kontaktu domácí publikum reklamovalo vyloučení Třebíče. Výborný výkon podali oba brankáři - Zdeněk Kučírek i Pavel Maláč, o jehož služby se v současné době uchází extraligový Zlín. V první třetině zaujali hosté aktivní obranou, výborně bruslili a tlak, na jaký jsou doma prostějovští hokejoví fanoušci zvyklí, nepřicházel. Přesto se však domácí v 17. minutě ujali vedení. Po útoku Třebíče zavezli domácí puk do rohu kluziště, Martin Janeček odtud našel navrátilce z ruského celku Chimik Voskresensk Aleše Zimu, který z pozice falešného beka propálil Kučírka v třebíčské brance.

Do druhé třetiny nastoupila Horácká Slavia s odhodláním vyrovnat a podařilo se jí to již za 96 vteřin. Radek Kučera vyhrál vhazování, puk se dostal k Martinu Fryaufovi, který po skvělé individuální akci vyrovnal. Dobrou práci odvedli i jeho spoluhráči z útoku, kteří mu odstavili protivníky. Třebíč mohla do konce druhé části strhnout vedení na svou stranu. V oslabení ujela dvojice Mikulík - Žiška, ovšem skvělého Maláče nepřekonala.

V závěrečné části domácí diváci na své hokejisty kromě povzbuzování také pískali, ovšem nakonec odcházeli domů spokojeni. Ve 49. minutě byl vyloučen Martin Janeček a vhazovalo se poblíž prostějovské útočné modré čáry. Milan Mikulík měl puk na hokejce, ovšem místo střely volil jiné řešení. Puk ztratil a do úniku se dostal rychlonohý útočník domácích Michal Černý. Z obránců se stihl vrátit pouze Oldřich Kališ, ovšem Černý ho obstřelil a puk zastavila až síť za Kučírkem. Šest minut před koncem mohli hosté vyrovnat, když si Kučera s Fryaufem zopakovali spolupráci, která vedla k prvnímu třebíčskému gólu. Fryauf šel z levé strany sám na branku, ovšem Maláč byl pozorný. V závěru mohli domácí pojistit svůj náskok, ovšem jeden z domácích obránců nasměroval odražený puk pouze do tyče Kučírkovy branky. Na výsledném skóre nic nezměnila ani power-play.



Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (trenér Třebíče): S výkonem svých svěřenců jsem i přes porážku spokojený. K bodovému úspěchu nám chyběla lepší produktivita. Škoda naší chyby při vlastní přesilovce, která rozhodla o výsledku."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024