Menu +

TRE - BER 2:3 - Třebíč stále čeká na první výhru

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrté kolo přineslo v třebíčské MANN+HUMMEL ARÉNĚ souboj Třebíče s Berounem. Domácí se sice ujali vedení, ale hokejovější hosté skóre otočili. Pak držel Třebíčské výtečný Šimon Hrubec, což byl základ pro vyrovnání stavu utkání na 2:2. Rozhodující branka padla krátce po začátku třetí periody. V dalším kole zajíždí Třebíč na horký led jihlavské Dukly.
Sdílejte článek
 
4.kolo, středa 21.9.2011
TRE TRE
2:31:2, 1:0, 0:1
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Sobotka M. (Kaut), 38. Burian (Stejskal) - 11. Žalčík (Rubeš), 18. Rubeš (Žalčík), 42. Hašek (Švagrovský, Nedvěd). Rozhodčí: Hejduk - Kreuzer, Poloniy. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1230. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Havran, Sláma, Dietz, Kadela, Brož, Sobotka M. - Laš, Dolníček, Stejskal - Burian, Dočekal, Vondráček - Vítek, Čech, Přibyl - Kaut, Heřman, Milotínský - Kovalský.
Medvědi Beroun 1933: Furch - Špelda, Soldán, Sobotka D., Nedvěd, Přindiš, Husák, Veselý, Barák - Vlček, Kupec, Besser - Hašek, Švagrovský, Stromko - Pacovský, Žalčik, Rubeš - Klhůfek, Malý, Milfait.

Komentář k zápasu

Domácí nastoupili do utkání s odhodláním zisku tří bodů v domácím prostředí a na hosty vyrukovali vcelku zostra. První útok pod vedením centra Dolníčka uzavřel soupeře v jeho obranném pásmu, zejména šance Laše z bezprostřední blízkosti volala po brance.

Berounští se však oklepali velice rychle a svůj um musel předvést Hrubec po šanci Bessera, který poslal kotouč napříč celým brankovištěm těsně vedle levé tyče.

Horáci poté ubránili početní nevýhodu a otevřeli skóre zápasu. To po vyhraném buly prostřelil v 6. Minutě Martin Sobotka vše, co mu stálo v cestě, 1:0.

V polovině prvního dějství na sebe opět upozornili oba brankáři. Nejprve Hrubec vytasil efektní zákrok vyrážečkou po střele Husáka z pravého kruhu, na druhé straně si Furch počíhal na útočný výpad Havrana.

Medvědi vyrovnali v minutě 11.-té. Lukáš Žalčík střelou švihem ihned z buly vymetl levou šibenici za zády Hrubce, 1:1. Horáci mohli jít opět do vedení o tři minuty později, ale Furch se roztáhl ve svém brankovišti a nedovolil Dočekalovi dokončit svůj průnik.

Necelé dvě minuty chyběly do druhé sirény, když se miska vah opět překlopila na stranu hostů z Berouna. V mezikruží zůstal zcela sám Tomáš Rubeš a nechytatelnou střelou nad lapačku změnil stav zápasu na 1:2. Vstup do druhé třetiny zahájili aktivněji Medvědi. Jejich převaha však byla spíše optická. Na druhé straně prosvištěl Dočekal středním pásmem, ale nepovedla se mu klička proti poslednímu protihráči, jímž byl Soldán. To běžela 27. minuta utkání. Domácí šli poté do dlouhého oslabení, konkrétně celé čtyři minuty byli v početní nevýhodě.

Medvědi si s nabídnutou šancí poradit nedokázali. Domácí čtveřice zodpovědně bránila, navíc Ranglova střela ze 30. minuty těsně minula Furchovu branku. Na druhou a poslední branku Horáků diváci čekali až do 38. minuty. Vilém Burian dostal od Stejskala přihrávku do jízdy ve středním pásmu. Přebruslil obránce, ocitnul se sám před Furchem, zamíchal s kotoučem a zamířil pod horní tyč. Domácí tak v přesilovce vyrovnali na 2:2.

Třetí dějství přineslo rozuzlení, avšak se špatným koncem pro Horáky. Dvě minuty po jejím začátku propadli domácí ve středním pásmu a Jiří Hašek střelou z levého kruhu pod horní tyč opět strhl vedení na stranu Medvědů, 2:3.

Horáci se nadechli k náporu. Avšak Dietzova střela od modré čáry z minuty 47., ani průnik Kauta o čtyři minuty později vyrovnání nepřinesly. Narůstající tlak Slávistů přibrzdilo vyloučení Dolníčka, který v minutě 51. „vyfasoval“ trest 2+2 minuty.

Domácí se tlačili do zakončení i v početní nevýhodě. Burian i po druhé překonal Furcha, ten si však své tyče u branky postavil přesně a největší šance Horáků tak vyrovnáním neskončila.

Poslední pětiminutovku již Medvědi sehráli na jistotu a domácí drželi převážně ve středním pásmu. Jelikož byli o gól šťastnější než jejich hostitel, odvážejí si všechny tři prvoligové body za vítězství v poměru 2:3.

Tiskovka po utkání Třebíč - Beroun 2:3

Martin Sobotka po utkání Třebíč - Beroun 2:3



Ohlasy trenérů

Radek Novák – Horácká Slavia Třebíč: My jsme se sice dostali do vedení, ale v tom zápase jsme vytvořili tolik chyb, že zkrátka dneska jsme si vyhrát nezasloužili. Hostům můžu jenom poblahopřát k vítězství, i když – jak říkal pan Pecka – dneska to byl neurovnaný hokej. My jsme dneska hráli špatně. Na oslabení jsou nasazováni hráči, kteří mužstvo táhnou. Těch oslabení bylo dnes tolik, že síly ubyly, ale i přesto ten výkon dnes nebyl dobrý. To není žádná omluva. Zápasy šly rychle po sobě, domluvili jsme se, že Zdeněk Sedláček dnes dostane volno. V takovém rychlém sledu hrají všechna mužstva, já bych to nijak nehodnotil, podmínky jsou pro všechny stejné. My jsme poctivě trénovali , teď samozřejmě bude pracovat psychika a hlava hráčů. Nad Jihlavou ještě teď nepřemýšlím. Skončil zápas s Berounem, tady ho společně hodnotíme. Určitě koukneme na video, teď bych se k tomu nechtěl vyjadřovat.

Miloš Pecka – HC Berounští Medvědi: My jsme utkání nezačali dobře, prohrávali jsme 1:0. V první třetině se nám ještě podařilo vyrovnat a dát gól na 2:1. Myslím si, že od desáté minuty první třetiny jsme ještě mohli dát nějaké branky navíc a utkání mohli rozhodnout dřív. Ale od druhé třetiny měli domácí hodně vyloučených hráčů, hráli jsme přesilovky a ty nám paradoxně bych řekl ublížily a hlavně ta přesilovka 2+2 minuty. Tam jsme se úplně dostali z rytmu a od té doby jsme nehráli vůbec dobře. Myslím si, že dneska vyhrálo šťastnější mužstvo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024