Menu +

TRE - OLO 1:2 sn - Třebíčští bodují pošesté za sebou!

Reportáže
T ř e b í č - Další zápas s kvalitním soupeřem mají za sebou domácí hokejisté. Na svém ledě tentokrát přivítali tým HC Olomouc a ani tentokrát nevyšli bodově naprázdno! Hrál se rychlý, celoplošný hokej, který začali brankově hosté z Hané již ve třetí minutě. Krok domácí srovnali po krásné akci Tomáše Fořta z poloviny zápasu. Jelikož o vítězi utkání nerozhodlo ani prodloužení, vítěze určily až samostatné nájezdy. V této dovednostní disciplíně rozhodla až šestá série a střela Radima Kucharczyka podél pravého betonu jinak skvělého Hrubce.
Sdílejte článek
 
16.kolo, pondělí 24.10.2011
TRE TRE
1:2sn0:1, 1:0, 0:0
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 33. Fořt - 3. Mikel (Herman, Pšurný M.), 65. Kucharczyk. Rozhodčí: Horák - Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1260. Střely na branku: 31:57. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kania, Rangl, Valenta, Kadela, Dietz, Brož, Sláma - Laš, Dolníček, Dočekal - Burian, Vítek, Heřman - Čech, Fořt, Kaut - Přibyl, Kovalský, Vondráček.
HC Olomouc: Kašík - Nedbálek, Mikel, Ondrušek, Staněk, Kotvan, Bartoň, Lhotský, Horák - Šlahař, Haas, Selingr, Pšurný, Vodný, Řípa, Herman, Haluza, Šedivý, Rác, Perch, Kucharczyk.

Komentář k zápasu

Třebíčští hokejisté nastupovali proti silné Olomouci a na domácím hřišti chtěli prodloužit sérii zápasů, ve kterém se hráčům s hvězdou na prsou podařilo bodovat. A nutno říci, že od úvodní minuty tomu šli domácí hodně naproti. Snažili se o častou střelbu a svým napadáním způsobili mnohdy soupeři starosti navíc. Paradoxně to ale byli hráči Olomouce, kterým se ve 3. minutě podařilo otevřít skóre zápasu. Hermanovo nahození na Hrubcovu bránu šikovně tečoval Jan Mikel. Třebíčské to ale nepoložilo, znovu se tlačili dopředu. Znovu to ale byli hosté, kteří mohli vstřelit branku. Třebíčskému publiku známý Michal Pšurný nastřelil tyčku domácí branky. Zbytek třetiny se nesl spíše ve znamení nevyužitých přesilových her, ačkoli na obou stranách jsme viděli celkem pohledné přesilovkové kombinace.

Prostřední část pro změnu odehráli aktivněji hosté. Okamžitě po úvodním vhazování se dral před domácí branku Kucharczyk, ale domácí gólman byl na svém místě. Oproti 1. třetině Olomouc přidala. Zlepšila pohyb a hra se tím pádem zrychlila. Scénář se tentokrát prohodil a ve 33. minutě inkasovala aktivnější Olomouc. Domácí Tomáš Fořt s kotoučem objel dva hráče a jeho střela nad lapačku brankáře Kašíka šťastně doplachtila až za brankovou čáru. Na ledě jsme sledovali hodně bojovný hokej. Třebíč, povzbuzena vyrovnávací brankou, se hnala dopředu a Olomouc pokračovala v aktivní hře.

Ve 43. minutě se napřáhl Vondráček, ale brankář hostí jeho pokus vykopl. Perné chvíle čekaly na domácí celek v 50. minutě, neboť Valenta vyhodil kotouč ve vlastním pásmu mimo hřiště a inkasoval menší trest, což hrálo Olomouci do karet, mohla stupňovat rostoucí tlak, kterému se domácí mužstvo dokázalo až doposud srdnatě bránit. Lví podíl na tom měl také brankář Hrubec, který odchytal výborné utkání. Několik střel hosté vyslali na třebíčskou klec, ale Hrubec byl zcela proti. S přibývajícím časem hosté více a více tlačili. Horáci měli co dělat, aby soupeře ubránili, ale do konce základní hrací doby se jim to podařilo. A děkovat mohli hlavně svému brankáři.

Třebíč získala bod, což je proti takovému soupeři jako je Olomouc velice dobrý výkon. Domácí si také protáhli sérii zápasů, ve kterých bodovali. Se samými pozitivy a s čistou hlavou mohlo domácí mužstvo nastoupit do prodloužení, ve kterém se hrálo o druhý bod navíc. Staněk, Bartoň, Rác. Na třebíčskou klec létal kotouč za kotoučem, Hrubec se v prodloužení opravdu nenudil, domácí hráči se do výraznější akce nedostali. Zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

V úvodní sérii nájezdů proměnil pohlednou kličkou kapitán domácích David Dolníček a Třebíč vedla. Hosté vyrovnali na poslední chvíli, ve třetí sérii vyrovnal Šedivý a v nájezdech se tak muselo dále pokračovat. Dalším, kdo proměnil byl Vilém Burian, ale vzápětí srovnal Kucharczyk. Bylo to opravdu napínavé! Nakonec však zvítězili hosté, neboť domácí Kaut smolně neproměnil a rozhodnout se podařilo znovu Radimu Kucharczykovi

.

Dnes jsme viděli pohledný, bojovný zápas, který rozhodly až nájezdy. Tam vyhrává většinou ten šťastnější a také dnes se to potvrdilo. Třebíč dnes odehrála dobrý zápas a potvrdila, že má určitě navíc, než na 13. příčku v tabulce. Tento týden je hokejově velice vydatný. Již ve středu jede Třebíč bojovat o body do Berouna a následně v sobotu přivítá na svém ledě rivala, celek z Jihlavy.



Tiskovka po utkání Třebíč - Olomouc 1:2 sn

Tomáš Fořt po utkání Třebíč - Olomouc 1:2 sn



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Třebíč: Olomouc dnes ukázala, že patří v tabulce tam kde je a trochu se na ni zapomíná. Měli jsme výborný nástup, dali jsme tyčku, ale srazil nás gól. U gólové akce soupeře chyběla obětavost, hráč musí skočit do rány. Hráči měli za úkol střílet ze všech pozic a nakonec jsme vyrovnali. Jsme rádi za bod. Mrzí mě, že jsme v nájezdech neproměnili dva mečboly, ale jsem spokojený.

Jan Tomajko - HC Olomouc: My jsme sehráli výborný zápas, jen škoda, že jsme nedali více gólů, a že jsme neproměnili více šancí.
Se dvěma body jsme spokojeni, protože letos jsme na penalty ještě nezvítězili. Problém jsme měli první tři minuty, kdy si Třebíč vytvořila několik šancí. Pak se naše hra zlepšila a se dvěma body jsme spokojeni.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024