Menu +

TRE - SUM 2:1 pp - Třebíčští se doma trápili, na body to stačilo

Reportáže
T ř e b í č - V nepříliš pohledném utkání plném nepřesností na obou stranách si přece jen víc brankových příležitostí vypracovali domácí, ale dobře zasahovali oba brankáři. Po bezbrankové první třetině se domácí ujali rychle vedení, o které ve třetí třetině přišli a utkání dospělo do prodloužení. V něm se v přesilové hře prosadil David Ostřížek.
Sdílejte článek
 
21.kolo, středa 9.11.2011
TRE TRE
2:1p0:0, 1:0, 0:1 - 1:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Havlíček (Burian V., Sláma), 65. Ostřížek (Havlíček, Laš) - 54. Křetínský (Hlinka). Rozhodčí: Svoboda - Klein, Skopal. Vyloučení: 3:5, navíc Hulva (SUM) 10 osobní trest za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1160. Střely na branku: 51:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Kadela, Sláma, Brož, Dietz, Valenta - Havel, Dolníček, Laš - Havlíček, Ostřížek, Burian - Kaut, Stejskal, Čech - Vondráček, Dočekal, Přibyl - Vítek.
Draci Šumperk: Štůrala - Novotný, Holík, Ondráček, Sedlák, Křetínský, Tesařík, Drtil, Pastor - Cink, Plášek, Hlinka - Mičulka, Hulva, Vrdlovec - Červenka, Matějka, Haas - Skoumal, Vrána.

Komentář k zápasu

Na ledě se potkaly týmy, které potřebují bodovat a to bylo od úvodní minuty znát. Hrál se urputný hokej, šancí bylo k vidění po málu, soupeři se nepouštěli do odvážnějších akcí.

Největší rozruch tak způsobila 11. minuta, kdy jeden z hostujících hráčů nekontrolovatelně narazil do vlastní branky, kterou zároveň posunul. Náraz to byl docela tvrdý, takže nebylo divu, že se hráči na nohy příliš nechtělo. O hokejový rozruch se postaral až v 16. minutě domácí Havlíček. Jeho střela mířila do protipohybu, fanouškům velmi dobře známého brankáře, Štůraly.

Závěr úvodního dějství přinesl pro hráče Horácké Slavie Třebíč možnost přesilové hry. Ovšem to není parketa Třebíčských, alespoň v posledních zápasech. Téměř minutu přesilovky si domácí odnesli i do druhé část, ovšem hráčům nenaordinoval recept na přesilovou hru ani trenér. Početní převaze chyběla střelba a bez toho to přeci nejde, to ví i hokejový laik.

Trochy klidu a přesnosti na hokejkách měl přinést ve 22. minutě Ondřej Havlíček, kterému se podařilo nadvakrát překonat hostujícího gólmana a poslal tak Horáky do vedení. Žádný velký tlak na zvýšení skóre se ale nekonal, naopak o chvíli později přišlo vyloučení domácího Čecha a hosté mohli korigovat. Brankář Třebíče se ale příliš nezapotil a ojedinělé střelecké pokusy dokázal zlikvidovat.

Smolný zápas prožívali někteří hostující hráči, důvod? Ve 30. minutě se ve vlastním pásmu srazili dva hostující hráči a jeden z nich si z tohoto střetu odnesl krvavý šrám. Domácí sice vedli po dvou třetinách 1:0, že by však diváci na zimním stadionu v Třebíči sledovali pohledný hokej, se opravdu říci nedalo.

Zase a znova. Na obou stranách spousta nepřesností, ofsajdů a zakázaných uvolnění. Když už se některý z hráčů dostal do příležitosti, tak selhal v koncovce. Stejně jako Vrdlovec ve 44. minutě. Dobře se uvolnil, na modré čáře napřáhl a selhal. Jeho střela branku neohrozila .

A kde se vzal, tu se vzala v 54. minutě vyrovnávací branka. Po čistě prohraném vhazování se kotouč dostal k Aleši Křetínskému, jehož plachtící střela skončila až za zády domácího brankáře. Jelikož se zápas v normální hrací době již nerozhodl, diváci si museli vytrpět ještě prodloužení.

K rozhodnutí zápasu Horácké Slavii hodně pomohla přesilová hra čtyři proti třem. Havlíček našel u levé tyčky volného Davida Ostřížka, před kterým stála odkrytá branka. Tu naštěstí pro Třebíč trefil a zajistil tak domácím druhý bod za vítězství v prodloužení.

Tiskovka po utkání Třebíč - Šumperk 2:1pp

Ondřej Havlíček po utkání Třebíč - Šumperk 2:1pp



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Třebíč)- Byl to pro nás složitý zápas. Šumperk je kvalitní mužstvo. Tak nějak jsem byl spokojen s první třetinou, snažili jsme se zakončovat akce. Nedali jsme dva sólové nájezdy, což mě mrzí. Měli bychom dávat více branek. Hráči se to snaží vždy nějakým způsobem vyšperkovat, ta hra byla kostrbatá. Když jsme se dostali do dobré střelecké příležitosti, hráči to řešili jinak, než střelou, to mi vadilo. Byl jsem rád, že jsme zvládli v prodloužení přesilovku čtyři na tři, v žádném případě jsme nechtěli jít do nájezdů, protože moc dobře víme, že Šumperk je v nich stoprocentní.

Radek Kučera (Šumperk)- Čekali jsme, že na nás Třebíč vletí, což se taky stalo, pak jsme to srovnali. Ve druhé třetině si myslím, že už to bylo vyrovnané na obě strany, spousta šancí, spousta chyb. Třetí třetina byla na vyjímky docela slušná. Škoda, že to v prodloužení dopadlo, tak jak to dopadlo. Na nájezdy by to možná dopadlo jinak. Ale to už je teď historie.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024