Menu +

MOS - TRE 3:4 sn - Třebíčští vydřeli dva body, v nájezdech se trefil Havlíček

Reportáže
T ř e b í č - První kolo druhé poloviny soutěže proti sobě svedlo dva celky ze dna tabulky, hrál se tedy zápas o šest bodů. Byl to nervy drásající boj. Hosté po celý zápas dotahovali a když už vyrovnali, Most rychle přidal další branku. Dvě branky zaznamenal David Dolníček, který už nastřílel jedenáct gólů. Třebíčští si dvě minuty před koncem vzali time – out a o chvíli později vyrovnal na 3:3 Ondřej Havlíček, jenž do Třebíče přišel právě z Mostu, a poslal zápas do prodloužení. Prodloužení nerozhodlo a v nájezdech se trefil jediný Ondřej Havlíček, Šimon Hrubec vychytal všechny nájezdy domácích.
Sdílejte článek
 
27.kolo, sobota 26.11.2011
MOS MOS
3:4sn1:0, 1:1, 1:2 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Divíšek (Heinisch, Prošek), 37. Divíšek (Martinec, Látal), 48. Tauš (Saviels, Látal) - 32. Dolníček (Laš, Rangl), 45. Dolníček (Havel, Rangl), 59. Havlíček (Havel, Brož), 65. Havlíček. Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Zika. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 344. Střely na branku: 34:48. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.
Sestavy
HC Most: Benda - Saviels, Látal, M. Rohan, Prošek, Martinec, Parýzek - Tauš, Vachovec, Tvrdek - Kotrla, Klíma, Vrtek - T. Rohan, Divíšek, Heinisch - Ondráček, Slavíček, Vaněk.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Brož, Sláma, Valenta, Kadela, Dietz - Havel, Dolníček, Laš - Burian, Kaut, Havlíček - Vondráček, Čech, Dočekal - Heřman, Vítek, Přibyl.

Komentář k zápasu

V utkání dvou celků ze dna prvoligové tabulky se jako první osmělili hosté z Třebíče, kteří v úvodních deseti minutách dostali k dispozici dvě přesilové hry. Útočnou snahu Horáků ale brzdily nepřesnosti a kombinacím v početní převaze chyběla přesnost. Mostečtí dlouho prakticky neohrozili Hrubce v třebíčské brance, když už ale ohrožení přišlo, hned z něj byl gól. V 15. minutě předvedl po Heinischově přihrávce efektní parádu Jan Divíšek, který naznačil blafák, ale poté jen lehce poslal puk mezi betony překvapeného Hrubce.

Domácí tým úvodní branka povzbudila a na ledě byli najednou lepším celkem. Utkání sice nenabízelo příliš hokejové krásy, bojovnosti a nasazení ale odpovídalo důležitosti souboje. V polovině duelu se znovu osmělila Třebíč. Kaut nejprve po návratu z trestné lavice neproměnil samostatný nájezd, když mu kotouč sklouznul z hole, za chvíli ale putovali na trestnou lavici dva hráči Mostu a David Dolníček zakončil bleskovou kombinaci na jeden dotek – 1:1. Vyrovnaný stav netrval dlouho, rovněž v přesilovce tečoval Jan Divíšek nahození Martince a svou druhou trefou v zápase poslal domácí znovu do vedení.

Třebíč vstoupila na poslední části obrovským náporem ve snaze znovu vyrovnat, a brzy se jí to povedlo. Rohanovo vyloučení za zdržování potrestal znovu David Dolníček, který přetavil Havlův pas ve vyrovnání. Jenže Horáci podobně jako ve druhé třetině znovu neudrželi tempo, Havel se nechal vyloučit a Zdeněk Tauš zaznamenal díky přesné teči čtvrtou přesilovkovou branku zápasu – 3:2. Domácí byli blízko cenným třem bodům, v samotném závěru ale putoval na trestnou lavici Kotrla, Třebíč si vzala oddechový čas, odvolala brankáře a v power play vyrovnal dorážkou do odkryté branky Ondřej Havlíček!

Zápas tak dospěl do nastavení, v němž byl výrazně aktivnější Most, všechny jeho šance ale zastavil dobře chytající Hrubec. Ten se stal také hrdinou samostatných nájezdů, když pochytal všechny tři pokusy domácích, zatímco Ondřej Havlíček v první sérii proměnil, a tak si vybojované dva body veze domů Třebíč.





Ohlasy trenérů

Lubomír Jandera (Most): "My jsme dnes potřebovali získat tři body, ale nepodařilo se to. Měli jsme špatný nástup do poslední třetiny, kdy jsme se dostali pod tlak. Dostali jsme dnes tři tresty za zdržování, to není možné, to se nesmí stát. Třikrát jsme vedli a stejně jsme prohráli. Nedokázali jsem při power play soupeře vyhodit puk, když jsme ho měli na hokejce, potom vznikl závar před naší brankou, ze kterého jsme inkasovali. Navíc nám potom nevyšly ani nájezdy."

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme vstoupili dobře a v prvních deseti minutách jsme byli lepší. Domácím pak patřila druhá desetiminutovka první části a dali úvodní branku. Ve druhé třetině jsme byli mírně aktivnější, měli jsme i víc střel na bránu, přesto jsme o jednu branku prohrávali. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme vyrovnat, což se nám povedlo. Jenže po vyrovnání jsme inkasovali v oslabení. Vyrovnat se nám znovu podařilo až v závěru utkání. Při vyloučení domácího hráče jsme se s Kamilem Pokorným dohodli, že sáhneme k power - play a pošleme do hry šestého hráče, což se vyplatilo. Několika rychlými přihrávkami se nám podařilo rozhýbat domácí obranu a dát gól na 3:3. V nájezdech pak Ondra Havlíček vytáhl ten svůj blafák a tím rozhodl o druhém bodu pro nás. V nájezdech byl výborný náš brankář Šimon Hrubec.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024