Menu +

JIH – TRE 2:5 – Kdo neviděl, neuvěří. Třebíč jasně přejela Jihlavu

Reportáže
T ř e b í č - Jednatřicáté kolo přineslo mimo jiné derby mezi jihlavskou Duklou a Horáckou Slavií Třebíč. Nikdo by nevěřil tomu, že zápas ovládnou hosté. Dukla vedla v čase 8:41, když využila přesilovou hru, jenže za půl minuty bylo srovnáno. Dvanáctá minuta pak přinesla rozuzlení. Vondráček trefil tyč, pak prostřelil Halmošiho Dočekal a o pouhých dvaadvacet vteřin později zvýšil na 1:3 Burian. Když pak přidal čtvrtý gól Čech, domácí už vyhrát nemohli. Na jejich snížení odpověděl při power-play svou druhou brankou v utkání Vilém Burian.
Sdílejte článek
 
31.kolo, sobota 10.12.2011
JIH JIH
2:51:3, 0:1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Hubáček (Čachotský), 46. Jeslínek (Domin, Drtina) - 10. Stejskal (Kadela, Havlíček), 12. Dočekal, 12. Burian (Stejskal, Havlíček), 29. Čech (Dočekal, Dolníček), 59. Burian (Dolníček). Rozhodčí: Vampola - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2974. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Halmoši (12. Novotný) - Ficenc, Malena, Kolafa, Drtina, Dobrovolný, Kolda, Kaláb - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, Padělek, Polcar - Karpov, Domin, Krupka - Maliník, Pometlo, Bezděk - Vysloužil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Kadela, Valenta, Dietz, Brož, Sláma, Sobotka - Dočekal, Dolníček, Čech - Havlíček, Stejskal, Burian - Heřman, Fořt, Přibyl - Vondráček, Kovalský, Vítek.

Komentář k zápasu

V derby Vysočiny byla Jihlava papírovým favoritem. Jenže tyto předpoklady pro derby neplatí, fanoušci si byli dobře vědomi, že vyhrát mohou oba týmy. Aktivněji začali hosté, kteří se od úvodu tlačili před Halmošiho. Byla to však přecijen Dukla, kdo se první radoval ze vstřelené branky. Po vyloučení Heřmana skóroval šťastným způsobem Radek Hubáček, který bekhendem přihrával na tyčku volnému spoluhráči, puk však na ledě špatně poskočil a skončil až za zády překvapeného Hrubce, 1:0.

Horáckou Slavii však obdržená branka nepoložila a ihned z protiútoku dokázala vyrovnat zásluhou Vladimíra Stejskala, který po pěkné souhře zakončoval do odkryté klece, 1:1. To však nebylo vše, Třebíč mohla jít okamžitě do vedení, jenže Vondráček orazítkoval tyč jihlavské branky. Psala se 12. minuta a hosté se vedení přecijen dočkali, z rohu se dostal odražený kotouč k Martinu Dočekalovi, který pohotově prostřelil Halmošiho, 1:2.

Aby toho pro Duklu nebylo málo, z další šance se trefil z mezikruží přesně do levého horního růžku Vilém Burian a bylo to 1:3. Po třetí brance přepustil místo v brance Dominik Halmoši Filipu Novotnému, který musel zasahovat v další šanci proti Burianovi, jemuž se podařilo ujet v oslabení. Jeho střela však skončila s pomocí Novotného vyrážečky v rohu.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupila Dukla aktivněji, z branky se však radoval soupeř. Ve 29. minutě vyrazil Novotný střelu Dočekala jen k volnému Martinu Čechovi, který jí s pomocí domácího obránce dotlačil za brankovou čáru, 1:4. Ve 32. minutě mohla slavit i Jihlava. Drtina opustil trestnou lavici, ihned dostal přihrávku vzduchem, kterou stihl pohotově zpracovat a vyslal do nájezdu Jeslínka. Ten měl však kotouč na dlouhou hůl a jeho pokus o blafák skončil jen u Hrubce.

Vykřesat jiskřičku naděje se podařilo domácím ve 46. minutě, kdy využili přesilovou hru. Střelu Domina vyrazil Hrubec jen k volnému Michalu Jeslínkovi, který nadvakrát přehodil hostujícího gólmana, 2:4. Vstřelená branka vlila Dukle novou naději do žil. Domácí mnohem více začali ohrožovat Hrubce, který však nechyboval a držel akcie Třebíče vysoko. V 55. minutě rozjetý Maliník trefil rameno Hrubce, k odraženému puku se dostal Dobrovolný, proti jeho střele z mezikruží však hostující brankář vykopl beton. Jihlava zkusila ještě hru bez brankáře, při které už pouze Vilém Burian uzavřel skóre na konečných 2:5. Třebíč si tak z Jihlavy odváží zaslouženou výhru.



Vilém Burian po utkání Jihlava - Třebíč 2:5



Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): Musím říct, že soupeř byl dnes po všech stránkách lepší. Třebíči nechyběl důraz, bojovnost, odhodlání. Soupeř šel vítězství naproti, což my jsme dnes nedokázali.


Kamil Pokorný (Třebíč): Jsme hrozně rádi, že jsme tak důležitý zápas zvládli, protože naše situace není dobrá. Na zápas jsme se hodně připravovali, z Dukly šel doslova a dopísmene strach, když jsme koukali na její videa. I když jsme dostali první gól, dokázali jsme na něj rychle odpovědět a myslím si, že domácí trošku znervózněli. My, kteří moc často nejsme ve vedení, jsme se chopili příležitosti a bojovali jsme až do poslední minuty utkání, za což musím klukům poděkovat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024