Menu +

TRE - MOS 4:1 - Třebíčští důležitý zápas zvládli a dokázali bodovat za tři body!

Reportáže
T ř e b í č - Ve 40. kole přivítala Horácká Slavia na svém ledě celek z Mostu. Jednalo se tedy o utkání sousedů v tabulce. Po vyrovnané první třetině, kterou vyhráli domácí 1:0, se mužstvo trenéra Pokorného ve druhé části dokázalo prosadit hned třikrát. Most odpověděl pouze jedním zásahem. V závěrečné třetině diváci branku neviděli, a tak Třebíč v důležitém utkání porazila Most 4:1. V zápase se blýskl dvěma brankami Tomáš Vondráček.
Sdílejte článek
 
40.kolo, středa 18.1.2012
TRE TRE
4:11:0, 3:1, 0:0
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Havel (Dolníček, Rangl), 22. Vondráček (Dietz, Dočekal), 35. Laš (Dolníček, Havel), 39. Vondráček (Dočekal) - 28. Rohan (Schusser, Tvrdek). Rozhodčí: Florian - Svoboda M., Zavřel. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050. Střely na branku: 46:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Sláma, Brož, Dietz, Kadela, Valenta, Kaut, Sobotka - Havel, Dolníček, Laš, Vondráček, Dočekal, Přibyl, Stejskal, Sedláček, Fořt, Paták, Heřman, Vítek.
HC Most: Benda - Martinec, Přindiš, Rohan, Schusser, Safroněnkov, Kabeláč, Charousek, Parýzek - Slavíček, Klíma, Tvrdek, Ondráček, Vachovec, Heinisch, Nedrda, Divíšek, Přeučil, Novák, Vaněk.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla velmi vyrovnanou podívanou. Zpočátku měli více ze hry hráči Mostu, neboť byl vyloučen domácí Roman Kadela. V početní převaze se hostující tým dostal do několika slibných příležitostí, ale buď zakončili nepřesně nebo nechali vyniknout domácí oporu v brance v podobě Šimona Hrubce. Krátce po polovině prvního dějství se naskytla možnost přesilové hry i pro domácí borce. Ti si s početní převahou poradili skvěle, když ve 12. minutě výhodu jednoho muže v poli využil Lukáš Havel, který se dostal až před hostujícího brankáře a kličkou do bekhendu jej prostřelil mezi betony - 1:0. V 16. minutě první třetiny měli další početní výhodu hráči Mostu, ale stejně jako v prvním případě se branky v domácí síti nedočkali. První třetina skončila po vyrovnaném boji vítězstvím domácího celku v poměru 1:0.

Do druhého dějství vstoupili domácí velmi aktivně a již ve 22. minutě se dočkali druhé branky v zápase, když krásnou křižnou přihrávku Martina Dočekala přetavil ve druhý gól Tomáš Vondráček, který s přehledem prostřelil Marka Bendu - 2:0. Po této brance byli domácí hráči na koni a svého soka jednoznačně přehrávali. Třetí branky v utkání se diváci dočkali ve 26. minutě, kdy ve vlastním oslabení zachytil hostující přihrávku David Dolníček a v samostatném nájezdu krásně vykoupal hostujícího gólmana, ale k údivu všech hlavní rozhodčí Florian branku neuznal a navíc vyloučil domácího Marka Laše za nedovolené bránění a poslal domácí hráče do tří. V této početní výhodě se hostující hráči přeci jen dočkali, když ve 28. minutě dotlačil kotouč do domácí branky Martin Rohan a z utkání bylo rázem drama - 2:1. Při jednom ze špatných střídání hostujících obránců ujela domácí dvojice Vondráček Přibyl do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný naservíroval krásnou přihrávkou kotouč na Milana Přibyla, který napálil spojnici branky. Skóre se měnilo až ve 35. minutě, kdy se po Dolníčkově přihrávce prosadil osamocený Marek Laš, který propálil Marka Bendu bez potíží a vrátil domácím dvoubrankové vedení - 3:1. Další branku viděli domácí příznivci ve 39. minutě, kdy se velmi náhodným odrazem prosadil podruhé v utkání Tomáš Vondráček, který nachytal zpoza brankové čáry Marka Bendu na švestkách - 4:1. Další zajímavé momenty již ve druhém dějství k vidění nebyly.

Třetí třetina se nesla v duchu domácích, kteří využívali okének v hostující obraně a pravidelně se dostávali do zajímavých příležitostí. Většinu z nich ovšem zakončili velmi nepřesně, či výborně zasáhl hostující brankář Marek Benda. Hosté mohli utkání zdramatizovat hned v úvodu, kdy si domácí hráči málem dali vlastní branku, ale štěstí stálo při Hrubcovi, neboť tečovaný puk jej trefil do bruslí. V závěru utkání se do menšího konfliktu s hostujícím obráncem dostal Marek Laš, ale domácí forward neměl vůbec žádný zájem jít do pěstního souboje, což se o hráči Mostu říci nedalo. V utkání byl hodně vidět především první útok domácích, ale také hlavní rozhodčí Florian, který utkání vůbec nezvládnul. To ovšem domácí hráče nemusí mrzet, protože si do tabulky připsali první vítězství v novém roce, když zaslouženě zvítězili nad svým sousedem v tabulce 4:1.



Tiskovka po utkání Třebíč - Most 4:1

Tomáš Vondráček po utkání Třebíč - Most 4:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: První třetina byla nervózní a kostrbatá. Nám pomohla první branka. Zápas rozhodly přesilovky. Druhá třetina byla z našeho pohledu velmi dobrá. Neuznané brance vůbec nerozumím. Po obdržené brance v přesilovce pět na tři jsme kluky uklidnili. Hráči se zdravě naštvali a soupeři jsme odskočili. Třetí třetina se nám povedla a hru jsme kontrolovali. Kluci zaslouží pochvalu, zápas to nebyl vůbec jednoduchý. Most obral o body Jihlavu, Litoměřice a je jedno, jestli je soupeř osmý nebo poslední. Každý zápas je pro nás velmi důležitý. V posledních zápasech lepíme sestavu, Třinec si dnes navíc stáhl Havla, tak uvidíme, s čím půjdeme do zápasu v sobotu.


Kamil Kašťák – Most: Zápas jsme nezačali špatně, dvě šance jsme bohužel neproměnili, a potom jsme zápas nezvládnuli. Disciplína byla špatná. Ve třetí třetině jsme šli zbytečně několikrát do oslabení. Domácí byli lepší a vyhráli zaslouženě.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024