Menu +

BER - TRE 0:2 - Pozvánka na derby vyšla skvěle, tři body směr Třebíč

Reportáže
T ř e b í č - Do Berouna cestovali Třebíčští ve 43. kole první ligy. A zpátky mohli jet s veselou, dokázali totiž vyhrát 2:0. Šimon Hrubec udržel své třetí čisté konto, první branku v sezóně a navíc v celkovém součtu zápasu vítěznou si připsal pracovitý a poctivý bek Stanislav Dietz a navíc díky prohře Šumperka se Třebíč posunula o jednu příčku v tabulce. Skvělá pozvánka na sobotní derby Vysočiny mezi Třebíčí a Jihlavou.
Sdílejte článek
 
43.kolo, středa 25.1.2012
BER BER
0:20:1, 0:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Dietz (Dolníček, Sedláček), 28. Vondráček (Dočekal, Čech). Rozhodčí: Hejduk - Gutt, Ryttich. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Slipčenko - Beňovič, Špelda, Jebavý, Hertl, Veselý, Nedvěd, Malý, Soldán, Besser, Švagrovský, Palaščák, Kupec, Stromko, Vlček, Přibyl, Doležal, Poletín, Žalčík, Forman, Klhůfek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kadela, Sláma, Valenta, Brož, Sobotka, Rangl, Dietz, Vondráček, Paták, Dočekal, Dolníček, Kaut, Heřman, Čech, Laš, Sedláček, Stejskal, Přibyl.

Komentář k zápasu

Do první šance zápasu se dostal domácí Klhůfek, ale Hrubec jeho střelu z otočky vychytal. Třebíčští zahrozili v šesté minutě, kdy Špelda překazil Lašovu přihrávku na před brankou číhajícího volného Martina Čecha. Hosté využili svoji druhou přesilovku zápasu. Na trestné seděl berounský Forman, když Stanislav Dietz po přihrávkách Cadida Dolníčka a Pavla Sedláčka prostřelil všechno, co mu stálo v cestě a poslal Třebíč do vedení. Pro tohoto pracovitého beka to byl první gól v sezóně a v dresu Horácké Slavie.

A pro Medvědy mohlo být ještě hůř v jedenácté minutě, kdy dorážel před brankou Tomáš Vondráček, jenže puk směřující do branky stačil Slipčenko hokejkou ve vzduchu zastavit a vytěsnitt mimo. Ve čtrnácté minutě si přesilovku zahráli i Berounští. Hlavní rozhodčí sice faul neviděl, ale na radu čárových musel na trestnou Milan Přibyl za nebezpečnou hru vysokou holí. Horáci se ale i za pomoci pozorného Hrubce v brance ubránili. Další šanci a vzruch přinesl až konec přesilovky hostů. Vyloučeného Stromka hledal lobem jeden z obránců, ale třebíčský brankář byl opět úspěšnější berounského střelce. Po první přestávce tak byl stav utkání příznivější pro hosty z Třebíče.

Na začátku druhé dvacetiminutovky musel třikrát zasahovat třebíčský gólman Hrubec. Nejnebezpečnější z těchto tří pokusů byl asi ten Khůfkův, ale dobře postaveného brankáře trefil do vesty a puk z výstroje už nevypadl až do zaznění píšťalky. Horákům se naskytla nečekaná šance ve 25. minutě, kdy obránce Beňovič, coby poslední hráč Medvědů upadl, jenže ještě v leže stačil před dvěma dotírajícími hráči odpálit puk do bezpečí. I v dalším průběhu zápasu úřadovala hlavně lapačka Šimona Hrubce.

Nicméně hosté znovu udeřili a hned z toho byl gól a vedení 0:2 v čase 27:07. Po kombinaci v pásmu Berouna zakončoval ze skrumáže Tomáš Vondráček, asistence si připsali Martin Dočekal a Martin Čech. Po gólu měli Červenobílí častěji puk na hokejkách a kontrolovali hru. Co prošlo, pochytal opět skvělý Šimon Hrubec.

Po druhé brance se hosté nikam nehnali, pozorně hlídali protiútoky domácího celku a čekali, s čím na ně Medvědi vyrukují. Ve třiatřicáté minutě musel na trestnou domácí Veselý a hosté měli dvě minuty výhodu jednoho hráče v poli. V té ale vyprodukovali jen střelu z hole Kadely. Ta však větší ohrožení Slipčenkovy svatyně neznamenala. Do druhé sirény se již nic zajímavého nestalo a hosté si tak do třetí třetiny nesli slibné vedení o dvě branky.

Třetí třetina začala přesilovkou Třebíče. Ve druhé minutě třetí části musel za katr Klhůfek, který zasáhl jednoho z hráčů hostů holí v obličeji. V přesilovce pálil tvrdě Marek Laš, ale jeho střela trefila síť jen z boku. Velkou šanci měl i Martin Dočekal, ale jeho střelu do odkryté svatyně zastavila brusle obránce Jebavého. Těsně před koncem měl další gólovku na holi znovu Laš, ale jeho bekhendovou kličku brankář Slipčenko na poslední chvíli vyrazil.

Domácí Medvědi se nevzdávali,a le velkou překážkou jim byl bezchybný a jistý Šimon Hrubec v třebíčské brance. V sedmačtyřicáté minutě zlikvidoval kombinaci Švagrovského s Kupcem a Formanem. Útočníci Berouna mohli jen zvedat oči ke stropu haly. I přes tuto ojedinělou šanci domácího útoku lze říct, že Horáci hráli to co potřebovali a hlídali si dvoubrankové vedení. Dvě minuty po té padesáté navíc musel pykat na trestné lavici bek Medvědů Špelda za hákování. Třebíčští v této přesilovce nic světoborného nevymysleli, ani vlastně nemuseli.

V sobotu od 17:30 na Zimním stadionu Města Třebíče – MANN + HUMMEL ARENĚ čeká Vysočinu velké derby mezi Horáckou Slavií a Jihlavou a tímto vítězstvím poslali hráči Horácké Slavie výbornou pozvánku všem svým fanouškům.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Hráli jsme dobře celé utkání. Hráči podali velmi disciplinovaný výkon, nejen co se týče faulů, měli jsme jen jediného vyloučeného hráče, ale i co se týká systému hry. Celý zápas jsme odehráli ve velkém nasazení, s maximální bojovností a domácí jsme prakticky nepustili do vážnější šance. Skvěle opět zachytal Šimon Hrubec, ale dnes chválíme celé mužstvo. Výhry si ceníme o to víc, že jsme kromě obránce Valenty neměli k dispozici žádného hráče z extraligy, protože oba naše partnerské extraligové týmy zítra hrají, zatímco domácí nastoupili v nejsilnější sestavě, hráče jim poslala obě pražská S a to včetně kompletního útoku ze Sparty.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024