Menu +

TRE - LTM 7:0 - Třebíč vysoko vyhrála, po páté v řadě za tři body

Reportáže
T ř e b í č - Ve 46. kole přivítala Horácká Slavia hosty z Litoměřic, domácí vedli již ve druhé minutě o dvě branky, když vsítili gól ze své první střely a využité přesilovky. Domácí byli po většinu zápasu aktivnější a nepustili hosty do žádného souvislejšího tlaku. Na konci první třetiny svítilo na ukazateli skóre 4:0, když se dvěma brankami blýskl Vladimír Stejskal. Ve druhé dvacetiminutovce se na ledě více jiskřilo než hrálo, ale branky dávali jen domácí, konkrétně Marek Laš, který druhou trefou v oslabení zvyšoval již na 6:0. Do poslední třetiny Litoměřice vystřídaly brankáře, ale ani ten čisté konto neudržel. Konečné resumé zní 7:0, 3 body pro Třebíč, která tak prodloužila tříbodovou sérii na 5 zápasů.
Sdílejte článek
 
46.kolo, sobota 4.2.2012
TRE TRE
7:04:0, 2:0, 1:0
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Sedláček (Dolníček, Rangl), 2. Dietz (Dolníček, Laš), 12. Stejskal (Brož, Kaut), 20. Stejskal (Čech), 30. Laš (Rangl), 40. Laš (Čech), 48. Dočekal (Čech). Rozhodčí: Schmejkal - Jílek, Šperl. Vyloučení: 9:8, navíc Přikryl (LTM) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1370. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 7:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Dietz, Kadela R., Kania, Sobotka, Brož, Sláma - Sedláček, Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Čech - Stejskal, Kaut, Fořt - Látal, Heřman, Přibyl.
HC Stadion Litoměřice: Přikryl (40. Meravý) - Kříž, Holomek, Martinka, Boháč, Dudáš, Evan, Smetana - Bojer, Šinágl, Novák - Loskot, Kafan, Hašek - Tvrzník, Slížek, Gengel - Lenc, Belay, Horčička - Hlusička.

Komentář k zápasu

Další utkání o pomyslných šest bodů začali lépe domácí. Po pouhých šestadvaceti vteřinách prostřelil z bezprostřední blízkosti Přikryla Sedláček. Přidat druhou branku mohl vleže Vondráček, ale minul branku. Přesto získal početní výhodu, při které Dolníčkova formace zle zatápěla a nakonec i zatopila. Čas 1:21 a 2:0 – od modré vypálil podruhé za několik vteřin Dietz a jeho tečovanou ránu našel Přikryl až v síti.

Hosté si vyžádali oddechový čas a o něco později získali výhodu přesilové hry. V té ohrozili Hrubce Slížek s Gengelem. Boháč branku minul. Stejskalův bekhend ukryl litoměřický brankář do lapačky. Více mohl vytěžit Dolníček. Hrubce prověřil Holomek. Třetí branku Třebíče přidal Stejskal, když přivedl k dokonalosti předchozí šance své formace. Skórovat mohl totiž Fořt, Sobotka potom mířil do odkryté horní poloviny branky nad ležícím Přikrylem, ten kotouč vytěsnil a znovu vedle pálil Fořt.

Při další přesilové hře neuspěl Dietz ani dorážející Sedláček osamocený před Přikrylem. Další zákrok si litoměřický brankář připsal po opětovné střele aktivního forvarda o něco později. Po projížďce Kauta pásmem dorazil kotouč za bezmocného Přikryla svou druhou brankou v utkání Stejskal. Hrubce nepřekonali Dudáš ani Evan v rozehrané přesilové hře na konci třetiny.

Třebíč šla záhy do tří. Dudášovu střelu ukryl Hrubec do náruče. V oslabení mířil z brejku mezi nohy brankáře Čech, Přikryl byl pozorný. Bojerovu ránu Hrubec vyrazil. Tyčku z mezikruží trefil tentýž hráč střelou do protipohybu brankáře. Při hře ve čtyřech prověřil Přikryla Dočekal. Poté byli vyloučeni postupně Loskot a Martinka. Třebíč hrála v pěti proti třem, pálili Laš, Sedláček, Rangl a znovu Laš, jenž nevěděl, komu přihrát a vzal to na sebe – 5:0. Čechovu střelu zastavila tyč. Perfektní zákrok vleže si připsal Přibyl po ráně Fořta. Hrubcovi nadělal problémy Boháč od modré. Obdobně to zkoušel Martinka. V oslabení ujela dvojice Čech – Laš a po přesné příhře druhý jmenovaný mířil bezchybně do šibenice – 6:0.

Hrubce nepřekonal z blízkosti Hašek. Neuspěl ani Boháč v pádu. Belaye z mezikruží třebíčský brankář vychytal. Další příležitost spálil Fořt, když se elegantně zbavil obránce, na Meravého ale nevyzrál. Litoměřický brankář chytl se štěstím i střelu Vondráčka, ráně Dočekala ale jen přihlížel – 7:0. Šináglův projektil ukryl Hrubec do lapačky. Dočekal pak projel celým kluzištěm a přihrál Čechovi, ten kotouč za záda Meravého nedostal. Marně pálil z mezikruží Novák. Meravý si připsal dva zákroky maskou. Hrubec lapil Šináglovu teč z bezprostřední blízkosti. Neúspěšně pálil Boháč, Meravého prověřil Kaut. Zákrok večera z kategorie par excellence si schoval náhradní litoměřický brankář do poslední minuty, kdy vychytal lapačkou vleže Dočekala.



Tiskovka po utkání Třebíč - Litoměřice 7:0

Stanislav Dietz po utkání Třebíč - Litoměřice 7:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme se na ten zápas poctivě chystali, protože jsme věděli, s čím Litoměřice přijedou. Mají tam spoustu vynikajících hokejistů, hlavně směrem dopředu. Oni vědí, že když na nás zatlačí, tak že máme problémy, takže jsme se na to chystali. Vyšel nám úvod zápasu, přímo pohádkově, takže to samozřejmě bylo dobře, ale věděli jsme, že do konce je strašně daleko. Takže jsme byli rádi, že jsme přidali další dvě branky. Ale pořád jsme museli hráče nutit k tomu, aby byli ve střehu. Kolega říkal, že ve druhé třetině tam měli šance, s tím souhlasím. I když jsme se snažili urputně hrát v obranném pásmu, věděli jsme, že ta šikovnost na těch hokejkách soupeře je, tak v některých fázích tam šance měli, ale strašně důležité bylo, že jsme využili přesilovku pět na tři a ten gól do šatny, ten nás stoprocentně uklidnil. Nakonec jak vyzněl celý zápas pro nás, tak vyzněla i třetí třetina, gól jsme dali jenom my a v závěru už jsem hráče jenom nabádal, aby pomohli Šimonovi udržet nulu, protože si to zasloužil za ten svůj výkon. Jsem hrozně rád, že se nám dneska v útočné fázi ten zápas takhle povedl a ty chybičky v obraně vyplynou jednak z kvality soupeře a jednak z toho, že ta koncentrovanost už nebyla úplně stoprocentní a my tohle vítězství považujeme za velmi cenné a teď se musíme dobře připravit na středu.

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: My jsme ve stejném útlumu, v jakém jsme dohráli zápas se Šumperkem, tak jsme začali i dneska. Čekali jsme, že domácí jsou v laufu, že na nás vlítnou. Bohužel první střídání gól, druhé střídání vyloučení, třetí střídání gól. Domácí se dostali do pohody, všechno jim vyšlo, do čeho plácli, to jim spadlo do brány. Bohužel i když nejsme špatní v mezihře, okolo branek jsme žalostní, dneska jsme měli šest – sedm gólovek a Hrubec neměl těžký zákrok. Hokej se hraje na góly a my okolo branek jsme opravdu špatní a okolo naší brány jsme nedůslední. To je samá dorážka, samý prohraný souboj a v útoku si šance vypracujeme, ale koncovka dneska byla z naší strany tragická.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024