Menu +

TRE - SUM 3:2 sn - Třebíč vybojovala důležité vítězství!

Reportáže
T ř e b í č - Další důležité vítězství a další dva body vybojovali hráči Horácké Slavie proti houževnatému soupeři, kterým byl dnes tým Salith Šumperk. Horáci se dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Davida Dolníčka a Marka Laše. Hosté však zbraně nesložili a ješte ve druhé třetině byl stav zápasu srovnán. Rozuzlení nepřinesla třetí třetina ani následné prodloužení, a tak přišla na řadu dovednostní soutěž - trestná střílení. V nich se za domácí prosadili Tomáš Kaut a David Dolníček, dva body za vítězství v poměru 3:2 zůstávají tedy v Třebíči.
Sdílejte článek
 
47.kolo, středa 8.2.2012
TRE TRE
3:2sn1:0, 1:2, 0:0 - 0:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Dolníček (Dietz, Sedláček), 21. Laš (Dolníček, Rangl), rozhodující nájezd Dolníček - 29. Haas (Velecký, Červenka), 37. Plášek (Meluzín, Hlinka). Rozhodčí: Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1340. Střely na branku: 45:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Dietz, Kadela, Kania, Sobotka, Brož, Sláma - Sedláček, Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Čech - Stejskal, Fořt, Burian - Látal, Kaut, Přibyl.
Draci Šumperk: Štůrala - Holík, Novotný, Sedlák, Suchý, Tesařík, Ondráček, Pastor, Geweise - Hlinka, Meluzín, Plášek - Brunec, Hulva, Vrdlovec - Haas, Velecký, Červenka - Vrána, Mičulka, Skoumal.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily oba celky opatrně, Stejskalova přihrávka na brankoviště adresáta nenašla, Burianova střela trefila jen Štůralu. Třebíčští dobře bránili a nepouštěli hosty do brankových příležitostí. Když už z toho byla střela, pak z větší vzdálenosti a mimo tři tyče, nebo jen lehké nahození, jako v případě Pastora nebo Vrdlovce. Také na třebíčských hokejkách chyběl klid. Po chybě hostujících obránců mířil jen do Štůralových betonů Fořt.

Domácí museli do čtyř za zdržování hry, největší šanci měl paradoxně třebíčský Laš. Trochu vzruchu bez gólového efektu přinesla Dolníčkova formace. Roztáhnout na brankovišti se musel Štůrala po teči Vondráčka, Burian ve své šanci z kruhu přestřelil. Přesilovou hru si zahráli i domácí, ve stejném duchu jako hosté. Největší práci měl Štůrala po tečovaném nahození Vondráčka vlastním obráncem. Hulva našel Vrdlovce, Hrubec zasáhl ramenem. Fořt trefil opět jen brankáře. Pak ale při přečíslení přihrál Dietz Dolníčkovi a ten předvedl dokonalý blafák s umístěním kotouče pod víko – 1:0. Hrubec vychytal s koncem třetiny excelentně v brejku Hulvu.

Na 2:0 zvýšil z kruhu Marek Laš, když přebral Dolníčkovu přihrávku a vystřelil pod břevno. Třebíč nadále tlačila, v přečíslení dva na jednoho volil Fořt střelu, ale minul. Ránu Kadely našel Hrubec ve výstroji. Při přečíslení hostů vychytal Meluzína. Třebíčský brankář vytěsnil i střelu Brunce z mezikruží. Jenže když se ocitl na brankovišti volný kotouč, Marek Haas věděl, kam ho uklidit. Štůralu ohrozil Dočekal. Gólovou tutovku spálil ke smůle domácích Stejskal, když si položil brankáře hostí, ale nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče. Hosté mohli srovnat krok při přesilové hře, proti byl ale Hrubec. Vychytal Červenku i Tesaříka, ten navíc v další příležitosti přestřelil. Na brankovišti dorážel nebezpečně Stejskal. Svoji šanci nezužitkoval Kania. A byli to hosté, kdo se radovali ze vstřelené branky. Meluzín přihrál křižně Pláškovi a zkušený matador se zblízka nemýlil – 2:2. Kontrovat mohl Laš, ale ke střele se neprobil.

Nebezpečně pálil z otočky Stejskal. V přečíslení Třebíče mířil do šibenice Kaut, ukázkovým zákrokem lapačkou ale Štůrala jeho pokus zhatil. Hrubce ohrozil Holík. Třebíči se nedařilo, ani při výhodě o jednoho hráče v poli. Ani hosté v podobné situaci neuspěli. Štůralu ohrozili Stejskal s Kautem. Hrubec vychytal Haase střílejícího z mezikruží. Burian branku netrefil. Pro třetině špatných přihrávek a nepřesností přišlo na řadu prodloužení. Hrubce trefil od modré Hlinka do masky. Do šance se tlačil Rangl, ale byl zfaulován. Burian na kotouč v následné přesilové hře nedosáhl, podruhé ho vychytal Štůrala. Hrubec ukryl ve výstroji puk z hole Hlinky. Ohrozil ho i Velecký.

O osudu utkání rozhodly samostatné nájezdy. Vrdlovec se svojí kličkou neuspěl, Laše zastavila tyč. Hrubce poté prostřelil Hulva a po bekhendovém blafáku skóroval také Kaut. A protože Velecký neuspěl, mohl rozhodnout Dolníček. Když si položil Štůralu a vystřelil doprostřed pod břevno, bylo o bolusovém bodu rozhodnuto.



Tiskovka po utkání Třebíč - Šumperk 3:4sn

David Dolníček po utkání Třebíč - Šumperk 3:4sn



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme dneska nebyli v optimálním rozpoložení. To bylo vidět celých pětašedesát minut na tom ledě. I když jsme se dostali do dvoubrankového vedení, tak si myslím, že jsme pořád neměli dostatečný respekt ze soupeře. Přitom ten nám hrozil jak v první třetině, tak i ve druhé a prakticky tak dlouho jsme ho nechali chodit do těch protiútoků a do těch rychlých přečíslení, až nás potrestal a srovnal na 2:2. Samozřejmě to mužstvo se těžko zvedá. Byl jsem rád, že ve třetí třetině jsme tu hlavu trošku zvedli a jak říkal Radek, byly tam šance na obou stranách. Oni je sice měli v závěru, my jsme je měli v průběhu té třetí třetiny. Nehráli jsme dneska optimálně, ale zase na druhou stranu musím uznat kvality soupeře, který četl hru a do těch kontrů chodil naprosto agresivně. My jsme s tím měli obrovské problémy. A že jsou silní v útoku, to jsme věděli. Byl to těžký zápas a já jsem rád, že jsme získali dva body, protože Šumperk ještě letos na penalty neprohrál.

Radek Kučera – Salith Šumperk: Těžko se mi hodnotí ten zápas. Ztratili jsme dva body víceméně, když jsme dostali dva laciné góly. Ten první byl po naší hrubé chybě, ten druhý to dostal gólman na lapačku. Pak jsme srovnali na 2:2, byly tam šance, jak na straně Třebíče, tak na straně naší, ale bohužel. Pak to došlo až k nájezdům, my jsme měli velkou šanci ještě před koncem prodloužení, bohužel jsme nedali. Říkali jsme si, že bychom trestná střílení mohli dát, ale bohužel to dneska nevyšlo. Třebíč nebýt té tyčky využila všechny tři nájezdy a my jenom jeden, a proto dneska Třebíč bere dva body a my jenom jeden.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024