Menu +

PIS-TRE 3:3pp – Bojovné utkání plné vyloučených nerozhodlo ani prodloužení

Reportáže
P í s e k - Velmi bojovné utkání plné vyloučených, v němž se hra přelévala ze strany na stranu, nakonec nemělo vítěze. Třebíč dvakrát vedla, ale po její druhé brance, kterou vsítil Černý, se štěstí přiklonilo na stranu domácích, kteří utkání otočili ve svůj prospěch. Hostům se pak podařilo srovnat a dovést utkání do prodloužení. Ani to však rozhodnutí o vítězi nepřineslo, a tak si oba celky smírně dělí body.
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 31.1.2004
PIS PIS
3:3p1:2, 2:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a přihrávky: 12. Procházka (Šimek), 23. Kubeš (Bouz), 27. Šimek (Mucha, Kolda) - 2. Hrůza (Oliva), 19. Černý (Kališ), 46. Wolf. Vyloučení: 10:12, navíc Oliva (TRE), Mazanec (TRE), Špiler (PIS) a Šmátrala (PIS) 10 minut OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Rozhodčí: Hodek - Holub, Geisler.
Sestavy
IHC Písek: Špiler - Veselý, Procházka, Bartoň, Neckář, Svoboda, Vokatý, Mucha, Škoda, Jelen, Hřebejk, Kolda, Nedorost, Broš, Štefan, Šmátrala, Kořánek, Šimek, Kubeš, Bouz, Pošmourný.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Mazanec, Kučný, Horák, Pecka, Kališ, Dusík - Kaňka, Žiška, Holý - Oliva, Valko, Hrůza - Sobotka, Květoň, Lála - Hlusiška, Wolf.

Komentář k zápasu

Třebíč vešla do utkání velmi dravě, což jí přineslo ovoce. Po úvodní Žiškově šanci se ve druhé minutě dostali k puku Oliva s Hrůzou, jejichž důraz před Špilerem znamenal první branku zápasu – 0:1. Písečtí mohli srovnat v sedmé minutě, ale dvojice Štefan-Bouz neměla štěstí v koncovce. Diváci se tak dočkali až ve 12. minutě, kdy písecký Procházka dostal příliš mnoho času a prostoru a s přehledem Luňáka překonal – 1:1. Písek hrál poté aktivněji, v čemž mu pomáhalo množství vyloučených hostujících hráčů. Postupně Luňáka prověřili Hřebejk a Škoda, slibnou střelu od modré poslal na Luňáka i Kolda. Byla to ale Třebíč, která se dostala do vedení. V 19. minutě Černý zblízka vystřelil na Špilera, který tvrdou střelu nedokázal zastavit, a puk tak doputoval až za brankovou čáru – 1:2.

Domácí srovnali hned na začátku prostřední dvacetiminutovky Kubešem, kterému asistoval extřebíčský Bouz. Svůj tým mohl ihned poté poslat do vedení Žiška, ale jeho střelu z mezikruží zastavil výtečný Špilerův semafor. Hra se přelévala ze strany na stranu, zanedlouho poté se Písečtí dostali do přečíslení tři na jednoho, ale Šimkovu nahrávku třebíčský obránce přesně vystihl a jeho pokus zlikvidoval. Toto utkání rozhodovaly přesilovky – a nebylo tomu jinak ani u třetího píseckého gólu, kterému předcházelo Sobotkovo vyloučení ve 27. minutě, jehož krosček potrestal Šimek. Tato branka vyvolala hodně emocí, které nakonec skončily vyloučením hostujícího Mazance na 10 minut, jež obdržel za nesportovní chování. Ve 33. minutě se velmi pěknou akcí prezentoval Neckář, Luňák ale jeho jedovku zlikvidoval pravým betonem. Ve 37. minutě se zcela sám před Špilerem objevil Černý, který se ale nabídnuté šance zalekl a domácího gólmana nedokázal přehodit. Naopak ve 39. minutě se vyznamenal Luňák, jenž nadvakrát zlikvidoval šance Nedorosta a Šmátraly.

PIS-TRE

Písecký obránce vlevo se již nestačí vrátit, a nedokáže tak zabránit brance na 3:3, která padne o vteřinu později.


Poslední třetina normální hrací doby byla bohatá na gólové situace, avšak pouze Horácká Slavia byla týmem, který dokázal využít alespoň jednu z nich, když se ve 46. minutě ve skrumáži před Špilerovou svatyní nejlépe zorientoval Wolf, a srovnal tak na 3:3. Písku se podařilo další branku vsítit v 54. minutě, ta ale nebyla uznána stejně, jako další písecký gól v 59. minutě. Ve druhém případě však bylo nařízeno trestné střílení – rozhodčí totiž usoudili, že Luňák svoji klec posunul úmyslně. K exekuci se dostavil Nedorost, ale chybělo mu štěstí, a tak jen smutně sledoval, jak jeho střela končí na tyči hostující branky. Poslední šanci třetí třetiny měl Sobotka, jehož pokus několik sekund před sirénou těsně minul Špilerovu klec. Utkání se tak přehouplo do prodloužení.

V něm se Třebíč velmi přiblížila k zisku dvou bodů, když ji byla nabídnuta přesilovka poté, co se písecký Škoda dopustil hákování. Holý při přesilové hře domácího brankáře dokonce překonal, jeho střela však skončila na horní tyči Špilerovy svatyně. Podobně se vedlo i Žiškovi a Horákovi, ani oni nedokázali puk usměrnit za brankovou čáru. 19 vteřin před koncem prodloužení byl naopak vyloučen Kališ a výhodu jednoho hráče v poli dostal Jihočeši. Ti si vyžádali oddechový čas, ale na to, jak překonat Luňáka, nepřišli. Obě mužstva se proto rozešla smírně 3:3.





Ohlasy trenérů

PIS-TRE

Roman Mejzlík (trenér SK HS Třebíč): "Do utkání jsme měli dobrý vstup; hráli jsme dobře, ze zajištěné obrany. Ve druhé třetině jsme se ale nechali zbytečně vylučovat a zápas pro sebe získal soupeř, který se ujal vedení. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat. Závěr byl dost hektický, Luňákova branka vůbec nedržela, kvůli čemuž na nás bylo nařízeno trestné střílení, v němž Nedorost naštěstí trefil jen tyč. V prodloužení jsme hráli přesilovku, v níž jsme měli hodně šancí, žádnou jsme ale neproměnili. Do Písku jsme jeli s tím, že chceme získat tři body, takže remíza pro nás znamená ztrátu dvou. Na druhou stranu musíme být rádi i za tento výsledek, protože lepíme sestavu, jak se dá, hraje všechno co má ruce a nohy."




PIS-TRE

Václav Baďouček (trenér IHC Písek): "Utkání jsme nezačali šťastně. Byl to vlažný, možná hodně nervózní začátek, velmi dlouho nám trvalo, než jsme se dostali do tempa. Po první třetině jsme v kabině museli zvýšit hlas a v průběhu třetí třetiny sestavu zkorigovat na tři pětky, což bylo trochu vynucené vyloučenými. Postupně jsme se ale začali dostávat do šancí, ale bohužel zůstaly nevyužité. Trestné střílení v posledních dvou minutách je sázka do loterie, pro Nedorosta to určitě byla zkouška nervů. Škoda, že to tam nespadlo, mohli jsme mít tři body, takhle máme jeden."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024