Menu +

OPA-TRE 2:4 - První útok zařídil všechny čtyři branky

Reportáže
O p a v a - Zápas o bytí a nebytí čekal Horáckou Slavii v Opavě. Třebíčští byli zezačátku lepší a Holý jako první otevřel ve 3. minutě skóre. Slezané však dokázali vzápětí vyrovnat a následně i otočit skóre ve svůj prospěch. Ve druhé třetině se však prosadil Žiška, který srovnal na 2:2. Zvrat utkání přinesla vlastní branka Opavy připsaná opět Holému, konečný výsledek stanovil v 54. minutě svým úspěšným brejkem Kaňka. Třebíč tak Slezany porazila 4:2 a stále si drží naději na postup do vyřazovací části.
Sdílejte článek
 
39.kolo, sobota 7.2.2004
OPA OPA
2:42:1, 0:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 03:12 Hruška, 15. Hulva (Harazim) - 02:37 Holý (Kališ, Kaňka), 33. Žiška (Kaňka), 48. Holý (Kaňka), 54. Kaňka. Rozhodčí: Volf - Kašík, Vysloužil. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 420.
Sestavy
HC Slezan Opava: Mastný - Tůma, Vosátko, Kramný, Šefčík, Přibyla, Vnenk, Ručka, Švarba - Zdeněk, Sochorek, Šebesta - Hruška, Najdek, Mikšan - Hulva, Harazim, Rozum - Lhotský, Kříž, Suchánek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Kališ, Kučný, Horák, Spitzer, Hrbáček, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Oliva, Valko - Sobotka, Květoň, Lála - Wolf, Hlušička.

Komentář k zápasu

Ve 2. minutě vystřelil od modré čáry obránce Horák, ale Masný si připsal první úspěšný zákrok vykopnutým betonem. O minutu později Kaňka nahrál z brejku na hůl volného Holého, který se nemýlil a dal gól. Rychlou odpověď však předvedl domácí útočník Hruška, jenž si vybruslil zpoza brány a z otočky vymetl pavučinky z Luňákovy branky. V 8. minutě vystřelil z úhlu Mikšan, brankář puk vyrazil před sebe a zlikvidoval i Hruškovu dorážku. V 10. minutě nahrál Najdek na modrou Mikšanovi, ten však z výhodné pozice mezi kruhy přestřelil. V 15. minutě Harazim chytrou tečí poslal do sóla svého spoluhráče Hulvu, který si tváří v tvář Luňákovi poradil, když trefil pod břevno.Zanedlouho se dostal odražený puk ke Zdeňkovi, před nímž zívala prázdná brána, ale ve vyložené pozici trefil jen břevno. V závěru dojel nahozený puk z obranného pásma Najdek, ale dostal se až do velké blízkosti k Luňákovi, a tak trefil do jeho betonů.

V úvodu druhé třetiny hráli domácí přesilovku a Sochorek se snažil přelstít Luňáka objetím brány, ale hostující brankář byl u tyče včas. Ve 24. minutě vypálil od modré Přibyla a Hruška lehkou tečí minul bránu jen o pár čísel. Puk se odrazil k hostujícímu útočníkovi Holému, který z pravého křídla vystřelil tvrdě, ale přesně do sklapnutých betonů golmana Masného. Ve 28. vystřelil z levého křídla Wolf, ale Masný se předvedl rychle vymrštěnou lapačkou. Neméně efektivní zákrok předvedl na druhé straně jeho protějšek Luňák, který zmařil radost již slavícímu Šebestovi bravurním semaforem. O minutu později vystřelil od modré Přibyla a Harazimova brusle vychýlila směr letu těsně mimo pravou tyč. Hostům se naskytla příležitost vyrovnat ve 32. minutě v přesilovce a také ji záhy využila. Kaňka zamotal hlavu za bránou celé obraně, nahrál najíždějícímu Žiškovi, který se nemýlil a zamířil přesně k tyči. Opava se snažila zareagovat střelou Švarby od modré, ale i jeho střelu pohotově vyrazil třebíčský mág v brance. Ve 35. minutě se dostal sám před Masného Holý, ale pokus do forhendu brankář vystihl. Na opačné straně se dostal do dobré palebné pozice Hruška, ale střelou z levého kruhu bránu minul.

V závěru ještě hráli domácí přesilovku, ale ze skrumáže před bránou se neprosadili Najdek ani Mikšan. Ve 41. minutě okamžitě po buly uháněl k Luňákově brance Lhotský, ale jeho pokus zastavila připravená lapačka. Na dlouhou chvíli se hra odehrávala ve středním pásmu, a proto se šokem stala akce ze 48. minuty, kdy si najel k pravému mantinelu Holý, po jehož střele se odrazil od břevna do jednoho z obránců, který srazil puk za Masného záda. Hned po vhazování se vrhli domácí do dobývání brány hostů, ale i tentokrát byl Luňák včas u tyče po střele Lhotského. Z tohoto tlaku také vyústilo ve vyloučení hostujícího Kaňky, ale domácí se nedostali k žádné vážnější střele, naopak v závěru chyboval na červené čáře Přibyla a z trestné lavice se vracejícímu Kaňkovi podařilo vypíchnout mu puk a střelou mezi Masného betony rozhodl zápas. Hosté si pak pohlídali závěr, když drželi puk v útočném pásmu, a tak si odvezli důležité tři body.





Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (Opava): Hrálo se dneska o hodně. Zkraje utkání jsme hráli nervózně a dostali jsme gól. Naštěstí jsme stav otočili a vypracovali si převahu. Příležitosti jsme ale nevyužili, což hosté potrestali, k čemuž jsme jim sami trochu pomohli. Je to trochu rána pod pás, protože jsme s nějakými body z tohoto utkání počítali.

Dr. Karel Čapek (Třebíč): Věděli jsme o důležitosti tohoto utkání pro obě mužstva a dobře jsme se na ně připravili. Podřídili jsme tomu taktiku, která spočívala v trpělivosti a úspěšnosti v zakončení. Nejprve jsme se dostali do vedení, domácí však srovnali a druhou třetinu měli převahu, kterou však nevyužili. My jsme vyčkávali a využili nabídnutých šancí.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024