Menu +

OLO - TRE 2:1 sn - Vyrovnaný duel na Hané rozhodla až čtvrtá série nájezdů

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrtý přípravný duel sehráli Třebíčští v Olomouci. Se silným soupeřem hráli Horáci vyrovnanou partii až do padesáté minuty, kdy domácí poslal do vedení Pekr. O šest minut později ale bylo vyrovnáno. Po příhře Eduarda Kadely se prosadil Milan Přibyl. Pětiminutové prodloužení nerozhodlo, a tak přišly na řadu nájezdy, v nichž dlouho kralovali gólmani. Až ve čtvrté sérii se prosadil domácí Herman a rozhodl o zisku druhého olomouckého bodu do tabulky Regionálního poháru. Třebíčští nastoupili bez zkušených opor Čuříka, Dolníčka, Čecha a Maleny. Volno dostal i golman Čiliak a v brance se vystřídali Lukáš Dusík a Filip Barus.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 16.8.2012
OLO OLO
2:1sn0:0, 0:0, 1:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 50. Pekr (Švaňhal), 65. Herman - 56. Přibyl (Kadela E.). Rozhodčí: Přikryl – Šimčík, Vožda. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 433. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
HC Olomouc: Lukáš – Houdek, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Schejbal, Staněk, Škůrek, Lhotský – Heža, Diviš, Selingr – Pekr, Herman, Vodný – Rác, Číp, Švaňhal – Meidl, Králík, Lehečka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (30. Barus) – Bilčík, Zdráhal, Sláma, Dlapa, Čejka, Sobotka, Zítka, Rangl, Peroutka, Burian, Ostřížek, Marosz, Křivohlávek, Kaut, Vondráček, Kadela, Moučka, Přibyl, Vítek, Jurák, Káňa.

Komentář k zápasu

Tabulka Regionálního poháru

1. Orli Znojmo	      4   3   1   0   0   0   27:17  11
2. HC Olomouc	      4   2   1   0   0   1   13:10   8
3. SK HS Třebíč       3   1   0   0   2   0    7:8    5
4. HC Dukla Jihlava   3   1   0   0   0   2    7:10   3
5. IHC Písek          4   0   0   0   0   4    7:16   0

Lepší vstup do utkání měli hosté, v první velké šanci se ocitl třebíčský útočník Křivohlávek, který však v souboji s domácím gólmanem Lukášem neuspěl. Lukáš byl prakticky neustále v permanenci, dokonce vleže znemožnil skórovat Janu Káňovi.

Poté se však osmělili už i domácí, velkou příležitost měl nejprve Meidl a po něm Bartoň, ani jeden však štěstí v koncovce neměl. Poté, co Mora v závěru první dvacetiminutovky neproměnila ani minutu a čtvrt trvající přesilovku pět na tři, se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Hned po začátku druhé periody se sám na Lukáše řítil Marosz, útočník s olomouckými zkušenostmi, ale na reprezentanta do dvaceti let nevyzrál. V podobné situaci se o pár minut později objevil i Maroszův spoluhráč David Ostřížek, byl ale faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Lukáš však i po tomto momentu držel čisté konto.

Hosté v polovině prostředního dějství vystřídali brankáře. Filip Barus byl po svém nástupu v ohni střel. Největší možnost ke skórování měl domácí Pekr, jeho pokus ale jen těsně minul levou tyč hostující klece. Ukazatel skóre se tak ani po druhé třetině nemusel měnit.

Ve třetím dějství ani jeden z týmů nemohl přijít na nic kloudného. Jednu z mála šancí měl domácí Švaňhal, v rozhodující moment mu ale puk sjel z čepele. První branku utkání viděli diváci až v padesáté minutě, a trochu tak symbolizovala dosavadní průběh utkání.

Švaňhalův pokus se od mantinelu kuriózně odrazil zpět do hostujícího brankoviště, na což už však nemohl reagovat hostující brankář a Matěj Pekr pohodlně otevřel skóre střetnutí. Hosté však dokázali rychle odpovědět, a to zásluhou Milana Přibyla.

Vítězství mohl Moře zajistit ještě před koncem základní hrací doby Švaňhal, orazítkoval však obě tyče hostující klece. Zápas tak šek do pětiminutového prodloužení. Tam velké šance zazdili Králík s Pekrem, a muselo se tak rozhodnout až v technické dovednostní soutěži zvané nájezdy. V těch byl jediným úspěšným střelcem olomoucký Jakub Herman. Mora tak zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech.





Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Nebyl to asi moc pohledný zápas. Musím říct, že hosté byli dnes lepší. Hlavně druhá část se jim povedla, kdy šli snad třikrát sami na branku, a to navíc nedali trestné střílení. Pochvalu zaslouží hlavně brankář Lukáš, který odchytal velice dobrý zápas a uchovával nám naděje na výhru. Z našeho pohledu byla nejlepší třetí třetina, ale ani v ní to nebyla žádná sláva. Jde vidět, že hráči toho mají už opravdu hodně, ale na to se v žádném případě nechceme vymlouvat.

Kamil Pokorný (SK HS Třebíč): Se zápasem jsem docela spokojený. Proti nám stál kvalitní soupeř, kterým Olomouc už dlouhé roky je. Měli jsme tu mladé kluky a podle mě se toho úkolu chopili dobře. Byly tam sice chyby, ale je to teprve příprava. Líbilo se mi nadšení i to, jak jsme bruslili. Vytvořili jsme si také dostatek šancí, měli jsme ale problémy v koncovce. Navíc dobře chytal domácí gólman. Všichni brankáři, kteří dnes v utkání nastoupili, podali skvělé výkony.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024