Menu +

JIH – TRE 1:2 – Třebíč obrala Duklu a po letech vede ligu!

Reportáže
T ř e b í č - Na Horáckém zimním stadionu se ujala vedení hostující Horácká Slavia. V jedenácté minutě skončilo lehké nahození Dolníčka mezi betony Novotného. Dukla kontrovala pohlednou akcí v pětatřicáté minutě. Jenže už o dvě minuty později zakončoval přesně k tyči mezi kruhy stojící Vilém Burian. Domácí už odpověď nenašli, Třebíč se zásluhou ostatních výsledků dostala po dvou kolech do čela soutěže.
Sdílejte článek
 
2.kolo, sobota 15.9.2012
JIH JIH
1:20:1, 1:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Zeman (Pometlo, Podlipnik) - 11. Dolníček (Rangl, Čuřík), 37. Burian (Marosz, Ostřížek). Rozhodčí: Kubičík - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:8, navíc Rangl a Marosz (oba TRE) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2148. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Novotný - Ficenc, Kaláb, Kolafa, Štebih, Zadražil, Dobrovolný, Jícha, Podlipnik - Hodek, Hubáček, Malec - Jeslínek, Filip, Polcar - Čachotský, Maliník, Velecký - Pometlo, Zeman, Vysloužil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Kadela R., Rangl, Malena, Sláma, Zdráhal, Dlapa, Dietz, Sobotka - Čech, Dolníček, Čuřík - Kadela E., Kaut, Vondráček - Burian, Ostřížek, Marosz - Křivohlávek, Moučka, Přibyl.

Komentář k zápasu

Utkání mělo šmrnc od první minuty, kdy se Jihlavští dostali do pořádného náporu. Vyústila z něj první přesilová hra. Ta se ale domácím nepodařila. Naopak hosté při své první početní výhodě nezaváhali. David Dolníček nahodil na Novotného od modré čáry. Kotouč projel mezi betony jihlavské jedničky a zastavil se až v síti - 0:1.

Hosté hrozili především z rychlých protiútoků. Působili jednoznačně živějším dojmem. To samé se ale nedá říct o druhé dvacetiminutovce, kterou měla v režii Jihlava. Z obrovského náporu však vytěžila pouze jednu branku. Ve 35. minutě vyrovnal na 1:1 Adam Zeman, který zužitkoval krásný pas od Pometla.

Do kabin se přesto za nerozhodného stavu nešlo. Tři minuty před sirénou využil další přesilovou hru v zápase Vilém Burian. Sám mezi kruhy zvolil zakončení k tyči. Novotný si na puk sice šáhl, ale mimo tři tyče jej vyrazit nedokázal - 1:2.

Strhující tempo z úvodních dvou dějství vystřídala ve třetí třetině profesorská hra. Třebíč se věrna své defenzivní taktice stáhla do středního pásma a nechávala domácí tvořit. Jak to tak ale v hokeji bývá. Bořit je snazší, než tvořit. Jihlavanům se nepodařilo vytvořit potřebný tlak a hosté si libovali, jak ten čas rychle letí.

Dukle nepomohla ani závěrečná power-play. Hosté z Třebíče i podruhé v sezoně zvítězili poměrem 2:1. Po Kadani si poradili i s rivalem z Jihlavy.



Vilém Burian po utkání Jihlava - Třebíč 1:2



Ohlasy trenérů

Patrik Augusta: Myslím si, že dnešní zápas rozhodly přesilové hry. My jsme je nehráli dobře a soupeř nám dvě branky z vlastní přesilovky dal. Ve hře pět na pět jsme, kromě první třetiny, byli lepší. Od druhé třetiny jsme hráli velice dobře, až do vyrovnávacího gólu. Pak jsme se dopustili hloupého faulu, který soupeř potrestal. Ve třetí třetině Třebíč zavřela pásmo a už jen bránila. My jsme nebyli schopni dostat se přes obranu k nějaké větší příležitosti.

Kamil Pokorný: Myslím, že jsme viděli pěkné utkání, na začátek sezóny šlo o velmi slušný hokej. V první třetině jsme hráli velice dobře, Dukla se chytala hlavně v přesilovkách. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak, Jihlava opět zvedala prapor vždy, když hrála přesilovku. Měla nebezpečné situace a následné dvě, tři minuty jsme se z toho nemohli vymanit, i když jsme hráli v pěti. Závěrečná třetina byla boj. Hráli jsme defenzivněji, ubránili několik těžkých oslabení a v závěru už Jihlava znervózněla, takže nezískala to, o co usilovala.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024