Menu +

PIS – TRE 0:1 sn – Horácká Slavia si veze z Písku dva body za výhru v nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - V Písku se diváci nakonec dočkali pouze jediného gólu. Dlouho se hrálo za bezbrankového stavu, Třebíč několikrát podržel Marek Čiliak. Šedesát minut branku nakonec nepřineslo, a proto se muselo utkání prodlužovat. Rozhodnutí přišlo až v samostatných nájezdech. Úspěšným exekutorem byl Milan Přibyl.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 29.9.2012
PIS PIS
0:1sn0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 65. rozhodující samostatný nájezd Přibyl. Rozhodčí: Mertl - Flegl, Zíka. Vyloučení: 9:4, navíc Růžička (PIS) a Marosz (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 419. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
IHC Písek: Mazanec - Drtil, Boháč, Kanov, Růžička, Semrád, Kameš, Makovský, Drtina - Polodna, Sedláček, Slavík, Petráček, Strnad, Kučera, Heřman, Čurda, Šperger, Ferebauer, Petruška, Homolka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Kadela, Rangl, Moučka, Čejka, Sláma, Sobotka, Zdráhal, Dlapa - Vondráček, Dolníček, Křivohlávek, Kaut, Kadela, Fořt, Marosz, Čech, Ostřížek, Burian, Přibyl, Káňa.

Komentář k zápasu

Písečtí trenéři museli před utkáním řešit nepříjemné starosti se složením ofenzivních řad. Zranění vyřadila ze hry Jana Daleckého, Petra Obdržálka a Marka Vaniše, vinou nemoci nenastoupil ani Filip Vlček. Poprvé v mistrovské sezoně naopak oblékli dres IHC uzdravení útočníci Jakub Strnad a Pavel Sedláček, a také domácí mladík David Homolka. Do branky Jihočechů se po dvouzápasové pauze postavil Marek Mazanec, a právě on se stal spolu se svým protějškem Markem Čiliakem ústřední osobností zápasu.

Ani hosté nemohli nastoupit v plné sestavě, protže jim chyběli zranění Jakub Čuřík a obránce Rostislav Malena. Do utkání nezasáhl a ni bek Stanislav Dietz.

Diváci v ochozech píseckého stadionu sledovali od první do poslední minuty rychlý a bojovný hokej, ale skvělé výkony brankářů a spící střelci na obou stranách jim emoce ze vstřelené branky nedopřáli. V jednom případě sice Písečtí puk do soupeřovy klece dopravili, sudí Mertl ale střelci Špergerovi dodatečně odpískal hru vysokou holí. Už předtím neuspěli na domácí straně ve vyložených šancích Semrád a Slavík. Hokejistům Horácké Slávie se otevřela největší příležitost ke skórování s příchodem druhé poloviny střetnutí; ve dvouminutové přesilovce pěti proti třem uzamkli domácí bojovníky v jejich pásmu, ale Mazanec vytáhl ze svého arzenálu několik famózních zákroků.

Rozhodnutí padlo až v samostatných nájezdech a neslo značku jediného úspěšného exekutora, třebíčského útočníka Přibyla. Společný potlesk domácích diváků i hlasité skupiny třebíčských fans vtiskl zápasu velmi solidní vysvědčení, přestože mu ta nejpikantnější ingredience v podobě gólů chyběla.



Kamil Pokorný po utkání Písek - Třebíč 0:1sn

Marek Čiliak po utkání Písek - Třebíč 0:1sn



Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna - asistent trenéra IHC Písek: Chtěli jsme v utkání odčinit špatný výkon ze zápasu v Jihlavě. Myslím si, že to se nám podařilo, mužstvo bojovalo a na ledě tentokrát nechalo úplně všechno. Samozřejmě jsme pomýšleli na tři body a máme jen jeden, ale bez vstřeleného gólu se prostě vyhrávat nedá. Pravdou je, že v některých momentech nám chybělo i trochu štěstí... Každopádně hráči podali výkon, na kterém se dá pro příští zápasy rozhodně stavět.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Hra Písku se v poslední době odvíjí od toho, kdo jim přijede z extraligy. Dnes na nás nasadili gólmana Mazance a myslím si, že stejně jako náš Čiliak, tak i Mazanec byli ozdobou utkání. Zápas jsme měli rozhodnout ve druhé třetině, kde jsme měli drtivý tlak, poměr střel 5:18, vynutili jsme si fauly, hráli jsme přesilovky , které jsme nehráli špatně, ale netrefili jsme dvakrát ani prázdnou bránu. Gólman Písku doslova čaroval a pak měl navrch před našimi střelci. Ve třetí třetině se hra trošku srovnala, my jsme si museli hlídat i ten jeden bod, protože nemůžeme celý zápas do soupeře jen bušit, pak by nám mohl jednou ujet a byl by problém. Výsledek 0:0 je strašně náročný na psychiku, každý ví, že může rozhodnout jediná střela, jediná teč… Hodně si vážím toho, že jsme zvládli nájezdy a vezeme z venku dva body. Týmu není moc co vytknout, museli jsme sáhnout do sestavy, a proto jsme nemohli použít nacvičené věci. Hlavně první a třetí lajna i obrany hrály v jiném složení, než v minulých zápasech. Možná i to se projevilo v nevyužitých přesilovkách. Kluci dnes dřeli, bojovali, možná budu vytýkat některé zbytečné fauly ve třetí třetině. O tom, že nájezd pojede Milan Přibyl, jsme se s Radkem Novákem rozhodli spontánně, víme, že už tady jednou v nájezdech rozhodl. Věděli jsme, že na Mazance s jeho rychlýma nohama jen těžko budou platit blafáky a Milanova rychlá střela nakonec rozhodla, za což jsme rádi. Pochvalu zaslouží celé mužstvo, Čiliak po šedesáti pěti minutách a třech nájezdech vychytal svoji první nulu, takže velké absolutorium. Doma nás čeká další těžký zápas a věřím, že nám v něm opět pomůžou diváci.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024