Menu +

BEN – TRE 2:0 – Horáky znovu zradila koncovka, Benátkám podlehli o dva góly

Reportáže
T ř e b í č - Po prohraném utkání se Šumperkem chtěla Horácká Slavia odčinit domácí nezdar na ledě Benátek. Jenže domácí se prosadili hned první střelou na třebíčskou branku a hosté naopak podruhé během dvou zápasů, jak se později ukázalo, nakonec nedokázali ani jednou skórovat. V pětadvacáté minutě přidali hokejisté z města nad řekou Jizerou druhou branku a tím stanovili i konečný výsledek utkání. Benátky tak berou tři body za vítězství, Horácká Slavia vyšla i přes výborný výkon brankáře Marka Čiliaka naprázdno.
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 17.10.2012
BNJ BNJ
2:01:0, 1:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Jánošík (Král, Skalický), 25. Skalický (Špaček, Kajínek). Rozhodčí: Mertl - Flegl, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Vondráček (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 203. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda - Jaroměřský, Kolmann, Jánošík, Kajínek, Štich, Moravec, Říha, Ulrych - Bortňák, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Špaček, Vařecha, Liška, Jonák, Maďar, Jech, Kopic.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Dietz, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka, R. Kadela - Čuřík, Dolníček, Čech - Vondráček, Ostřížek, Burian - Přibyl, Dočekal, Křivohlávek - Paták, Moučka, E. Kadela.

Komentář k zápasu

Benátečtí vstoupili do utkání aktivně a odměnou jim za to byl vedoucí gól v polovině čtvrté minuty. Skalický vysunul Lukáše Krále, který se natlačil před Čiliaka a vyvolal tak vzruch před třebíčskou brankou. Od modré čáry si do střelecké pozice pro volný puk sjel Adam Jánošík a trefil se přesně k levé tyči - 1:0. To byla pohříchu jedna z mála akcí benáteckého týmu v první třetině, v níž svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase vyslal na Čiliakovu branku jen čtyři pokusy. Paradoxně v 8. minutě měli domácí příležitost ke vstřelení druhé branky. Špaček od zadního mantinelu našel Skalického, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Lukáše Krále, jemuž ovšem kotouč přeskočil hokejku. Obrovskou šanci hostí na vyrovnání spálil ve 13. minutě hostující Ostřížek. Ten se totiž dostal zcela sám před Vošvrdu, který zákrokem vleže dokázal zabránit naprosto jistému gólu! Benátecký gólman si poté připsal ještě několik dobrých zákroků.

Hned v úvodu druhé části hry předvedl pěknou akci první benátecký útok. Puk putoval po ose Skořepa-Klimt-Bortňák, až se dostal opět k centru této formace Josefu Skořepovi, jenže tečoval přihrávku kapitána Klimta těsně vedle pravé tyče. Další akce Benátek měla gólové parametry, Liška posunul kotouč na Davida Šticha, jehož rána orazítkovala pravou tyč třebíčské branky! Převahu ve druhé části korunovali Benátečtí druhou brankou v síti Třebíče. Daniel Skalický dostal prostor na levém křídle a trefil se přesně mimo dosah Čiliaka - 2:0. Tlak Benáteckých ve druhé části hry vrcholil v jejím závěru, Klimt zadovkou našel hokejku svého parťáka Skořepy, jehož bekhendový pokus Čiliak vytěsnil betonem.

Ještě v závěru druhé třetiny pálili Třebíčští do Vošvrdy jednu ránu za druhou. Benátecký gólman odolal všemu pokusům hostí, zaskvěl se zejména při ráně Dietze z mezikruží. Ve třetí třetině hned v samém úvodu dvakrát do samostatného nájezdu unikl Daniel Špaček, ani v jednom případě si na slovenského gólmana nepřišel. Na druhé straně nebezpečně pálil Dočekal, jeho rána jen těsně minula pravou šibenici Vošvrdovy branky. Vytáhlý benátecký gólma podržel svůj tým i při šancích hostujícího kapitána Dolníčka, a také proti střelám Eduarda Kadely a Jana Křivohlávka z bezprostřední blízkosti. Benátečtí vyráželi do brejků, jeden z nich zakončoval Bortňák a Čiliak podržel Horáckou Slavii. Po zbytek zápasu si už Benátečtí pohlídali svůj náskok a tři body tak zůstaly u Jizery.





Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek nad Jizerou
"Po čtyřech prohrách jsme vyhráli, ale musím dodat, že z toho tři zápasy byly na cizích kluzištích. V letošní sezóně jsme hráli z dvanácti utkání sedm venku. Domácí prostředí asi má na náš výkon nějaký vliv, i když jsme vloni hráli doma stejně jako venku. Zápasy, které se nám v poslední době nepovedly, byly většinou venkovní. Dnes jsme rádi, že to kluci po čtyřech porážkách, velkém počtu obdržených gólů v posledních zápasech, naší nulové produktivitě, zvládli. Na našich hráčích je vidět, že to v nich je a že hokej hrát umí. Dnes jsme hráli disciplinovaně. Třebíč je v pohodě, získala dost bodů. Rozhodně ale nebyla lehkým soupeřem. Jsme rádi, že to z naší strany nebyla jen křeč, ale byly tam i hokejové věci. Ve druhé třetině jsme měli odskočit alespoň na 3:0, závěr by pak byl o něco klidnější."

Kamil Pokorný, trenér Třebíče
"Myslím si, že to byl jeden z našich horších výkonů, kterých jsme za uplynulou čtvrtinu soutěže příliš nepředvedli. Domácí měli větší touhu po vítězství, proto vyhráli."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024