Menu +

TRE - JIH 1:5 - Trápení domácích pokračuje, znovu dali jen jeden gól

Reportáže
T ř e b í č - V tradičním derby se před třebíčským publikem představila Dukla Jihlava, která vrátila domácím prohru za druhého kola i s úroky. Domácí šli sice do vedení brankou Vondráčka, ale hosté postupně přebrali iniciativu a i díky třem využitým přesilovým hrám berou všechny tři body za vítězství 5:1.
Sdílejte článek
 
15.kolo, středa 24.10.2012
TRE TRE
1:51:1, 0:1, 0:3
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Vondráček (Burian, Zdráhal) - 14. Jaroš (Filip), 26. Filip (Hodek, Kolafa), 45. Pekárek, 52. Ficenc (Kolafa, Hodek), 56. Čachotský (Hodek, Kolafa). Rozhodčí: Minář, Čech - Klein, Lukš. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2830. Střely na branku: 22:45. Průběh utkání: 1:0, 1:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak (56. Dusík) - Rangl, Malena, Zdráhal, Dlapa, Dietz, Čejka, Sláma, Sobotka - Čuřík, Dolníček, Čech - Vondráček, Nahodil, Burian - Přibyl, Šlahař, Kadela E. - Paták, Moučka, Křivohlávek.
HC Dukla Jihlava: Novotný - Ficenc, Podlipnik, Kolafa, Drtina, Dobrovolný, Jaroš, Zadražil, Matějka - Hodek, Maliník, Čachotský - Jeslínek, Filip, Krupka - Velecký, Hubáček, Zeman - Pekárek, Pometlo, Polcar.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí hokejisté. Brankář Novotný se zahřál při pokusech Přibyla a Moučky. V páté minutě rozhýbala jihlavskou obranu formace navrátilce Nahodila, Novotný přišel o hůl, z vrcholku kruhů vystřelil po ledě Burian a vyražený puk uklidil pohotově pod břevno důrazný Tomáš Vondráček. Za pár chvil pálil z mezikruží těsně vedle Kadela. V 10. minutě si zahrála Dukla první početní výhodu. Čiliak zpacifikoval Drtinovu dělovku od modré. Pak s domácím gólmanem poměřil síly Zeman, nejprve dělovkou z mezikruží a pak nájezdem z pravého křídla. Oba souboje zvládl Čiliak na výbornou.

Na začátku 14. minuty vyslal Jaroš střelu od modré čáry, již jemně tečoval jeden z domácích hráčů a bylo vyrovnáno. Od této chvíle se změnil obraz hry. Jihlava diktovala tempo zápasu a získávala převahu. Na konci úvodní dvacetiminutovky měla Dukla výhodu přesilovky, ve které vypálil Drtina a Čiliak zasahoval bravurním semaforem. Pak šel pykat ještě Čuřík a hosté hráli přes minutu proti třem Třebíčským. Domácí brankář fantasticky zmařil tutovku Filipa, takže do kabin se šlo za stavu 1:1.

Na začátku druhé třetiny doplatila Třebíč na svou nedisciplinovanost. Vyloučení Dlapy ještě přestála, ale po nedovoleném bránění Přibyla již udeřilo. Kolafovu ránu od modré tečoval Martin Filip do horní růžku a Dukla se ujala vedení. Horácká Slavia mohla odpovědět po sekání Zemana. Dělovka Dlapy přes clonícího Vondráčka trefila Novotného do betonu. Dukla však nehodlala pustit otěže zápasu ze svých rukou. Třebíčské naděje na bodový zisk držel vynikající Marek Čiliak, na němž si postupně vylámali zuby Krupka, Maliník a Čachotský.

Trenér Pokorný zamíchal sestavou před závěrečnou periodou. Navíc jeho svěřenci dostali hned výhodu přesilové hry po faulu Ficence, ale s početní výhodou naložili mizerně. Aby toho nebylo málo, na začátku 45. minuty pokazili Třebíčští rozehrávku, za což je ztrestal Pekárek a bylo prakticky rozhodnuto. Domácí se dostali do obrovské křeče, se kterou se do konce zápasu nedokázali vyrovnat. Ve druhé polovině třetí třetiny trestala Jihlava fauly Třebíčských. Nejprve Ficenc tečoval střelu od modré a v 56. minutě si domácí hráči srazili do branky přihrávku Čachotského. Dukla v derby zaslouženě vyhrála a bere 3 mistrovské body.



Tiskovka po utkání TRE - JIH 1:5

Lukáš Nahodil po utkání TRE - JIH 1:5



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: Mně se to hodnotí těžko, protože jsme měli jiné představy. Prvních deset minut jsme hráli dobře. Bohužel si asi hráči mysleli, že tak to půjde pořád. Pak přišla fatální chyba, ta Jihlavu nastartovala a už první třetinu dohrála aktivně. Dala gól a od druhé třetiny jsme tahali za kratší provaz. Tam jsme byli pod zbytečným tlakem, nesmyslně faulujeme v útočném pásmu, takže problém je asi v hlavách hráčů, protože nebylo to o tom, že bychom měli špatný vstup do utkání. Bylo vidět deset minut, že se soupeřem se dá hrát, ale musí být všechno srovnané. Bohužel od desáté minuty nebylo srovnané vůbec nic a ten výkon byl špatný.

Patrik Augusta – Jihlava: Utkání se mi hodnotí dobře. Dneska jsme podali velmi dobrý výkon. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, dobře jsme se pohybovali, měli jsme spoustu šancí, které domácí brankář pochytal. Pak nám to tam napadalo ve třetí třetině.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024