Menu +

HKR – TRE 2:0 – V Hradci Králové Třebíč i přes dobrý výkon neuspěla

Reportáže
T ř e b í č - Ani v 16. kole první hokejové ligy nedokázala Horácká Slavia prolomit prokletí posledních dnů. Nejenže nestačila na Královské lvy a prohrála dvougólovým rozdílem, ale navíc nevstřelila ani jedinou branku. Tristní bilanci se pokusí Třebíč zlepšit ve středu, čeká ji ale zápas v Ústí nad Labem.
Sdílejte článek
 
16.kolo, sobota 27.10.2012
HKR HKR
2:00:0, 1:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 26. Moskal (Šagát), 46. Budínský (Mikeska). Rozhodčí: Pavlovič – Guth, Rittich. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 953. Střely na branku: 30:39. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
Mountfield HK: J. Čech – Roupec, Chmelíř, Karlíček, Hendrich, Kania, Vágner, Čáp, Klement – Budínský, Mikeska, Haluza – Kubica, Brož, Říha – Šagát, Cetkovský, Moskal – Kubeš, Macháň, Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Rangl, Dlapa, Sláma, Zdráhal, Sobotka, Malena, Peroutka – Nahodil, Dolníček, M. Čech – Vondráček, Čuřík, Burian – E. Kadela, Káňa, Fořt – Přibyl, Moučka, Křivohlávek.

Komentář k zápasu

Do hry vstoupili lépe hosté. Mírnější tlak ovšem Třebíč nevyužila ve svůj prospěch, přesilová hra hned v úvodu k ohrožení Jakuba Čecha nepřispěla. Hradečtí měli problém s přechodem do útočného pásma, Čiliak tak v první desetiminutovce v podstatě nemusel zasahovat. Ve 13. minutě už ale Hradečtí zahrozili. Cetkovský se dostal společně s Moskalem do přečíslení a druhý jmenovaný dostal přihrávku před odkrytou branku, kde ale kotouč trestuhodně minul.

Nevyužitou příležitost chtěli hosté náležitě potrestat, avšak v podobné situaci Káňa pozorného Čecha nepřekonal. Ve druhé části první třetiny se přeci jen hráči z ospalého úvodu probudili. Oba celky se snažily vytvořit nějakou kloudnou akci k ohrožení brankáře. Jakub Kania mohl vstřelit úvodní branku, jenže jeho skrytou střelu atletickým zákrokem Čiliak zlikvidoval. Stav se tak v první třetině nepohnul na žádnou stranu.

Vstup do druhé periody se naopak vydařil domácím, hra se tak odehrávala převážně v obranném pásmu Třebíče. A Hradečtí zužitkovali svůj tlak tím nejlepším možným způsobem! Ve 26. minutě Martin Šagát objel branku a vytáhl si Marka Čiliaka, načež ho překvapil krásnou přihrávkou k protilehlé tyčce na Patrika Moskala. Ten už jen doklepl kotouč do prázdné klece – 1:0.

Vstřelená branka Hradec nakopla a svými výpady způsoboval velké potíže třebíčským bekům, kteří se museli mít stále na pozoru. Obraz hry se podobal první třetině, ovšem u obou celků opačně.

Zatímco Hradečtí byli aktivnější, jejich brankař nemusel zasahovat. Poté ale přece jen přišel nápor Třebíče, který mohl několikrát skončit brankou. V závaru chtěl Jakub Čech zalehnout puk, nicméně ten se stále pohyboval před brankovou čárou, odkud ho hostům stačilo doklepnout. Avšak domácí bek byl k němu blíž a svým zákrokem tak hradeckému brankáři vypomohl.

Hra měla rychlý spád. Nutno podotknout, že Třebíč si díky řadě okének v hradecké obraně vytvářela velké příležitosti. Hostující celek ale trápila špatná koncovka a výborně chytající Jakub Čech. Východočeši si jednobrankový náskok do konce druhé třetiny pohlídali.

Ačkoliv to byla Třebíč, která musela dotahovat ztrátu, hosté čelili aktivní hře Východočechů. Přečíslení domácích Čiliak ještě zlikvidoval, ovšem ve 46. minutě už ne. Vít Budínský to zkusil z levého kruhu a s notnou dávkou štěstí našel skulinku ve výstroji třebíčského brankaře – 2:0. Tým z Vysočiny se s výsledkem snažil něco udělat, jenže nemohl vyzrát na precizní obranu Hradeckých.

Královští lvi se příliš do útoku nehnali, náskok dvou branek jim stačil a soustředili se především na defenzivní činnost. V 53. minutě ale mohli definitivně rozhodnout, kdyby ovšem dokázali dorazit do sítě kotouč, který se dlouho válel na brankové čáře.

Snaha Třebíče byla marná, Jakub Čech neměl mnoho práce. Domácí měli často puk na hokejkách a na domácím ledě mířili k vítězství. Minutu a půl před koncem přišlo odvolání Čiliaka, ale hra v šesti už na výsledku nic nezměnila. Hokejisté z Vysočiny tak pokračují v mizérii, prohráli pět posledních utkání, v nichž navíc vstřelili pouhé dvě branky.



Eduard Kadela po utkání HKR - TRE 2:0



Ohlasy trenérů

Martin Hosták – Královští lvi: Se získanými body jsme spokojeni, bylo to však takové utrápené vítězství. Věděli jsme, že soupeř bude hodně bruslit a hra pro nás bude nepříjemná. Třebíč hrála výborně, těžko jsme se s tím vyrovnávali. Ve třetí třetině jsme ale už nikde nelítali a hlídali si to. Musím pochválit především Kubu Čecha, který předvedl famózní výkon. To vítězství jde hodně na jeho konto.

Kamil Pokorný – Třebíč: Jsme zklamaní, myslím si totiž, že kluci odvedli velmi dobrou práci. Po nepovedeném utkání doma s Jihlavou se zvedli. Bohužel nás opět provázel problém s koncovkou, kdyby se nám podařilo dát nějakou branku, domácí by více znejistili. Do konce zápasu jsme se rvali o body, sterilita v zakončení byla velká a Hradec zaslouženě vyhrál. My se ale nemáme rozhodně za co stydět, po zápase jsem kluky pochválil. Vyčítat jim, že nedají gól, to by pak bylo ještě horší. My musíme doufat, že se to příště zlepší, jelikož ta hra z naší strany byla kvalitní.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024