Menu +

MBL - TRE 6:1 - Lídr ligy na svém ledě překvapení nepřipustil

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia odjela na led bruslařského klubu s čerstvým skalpem silné Olomouce, ovšem ještě loni extraligový tým Bruslařů bral v utkání všechny body za vítězství 6:1. Mladá Boleslav po ztrátě v Jihlavě nastoupila do utkání s jasným cílem vyhrát, a i když Třebíčským nelze upřít snahu, na tým v extraligovém složení nestačili. Branky si domácí rozdělili rovnoměrně do všech tří třetin, za Horáky skóroval Martin Dočekal.
Sdílejte článek
 
19.kolo, pondělí 5.11.2012
MBL MBL
6:12:0, 2:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Demel (Jiránek, Loskot), 13. Toman (Vrbata), 23. Škumát (Výborný, Lenc), 40. Pojkar (Vrbata, Kasík), 42. Výborný (Pabiška), 48. Nouza (Mikulík, Vrbata) - 47. Dočekal (Káňa). Rozhodčí: Schmejkal - Zavřel, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2100. Střely na branku: 39:19. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Bohunický, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Loskot, Demel, Jiránek – Lenc, Koudela, Škumát.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak (42. Dusík) – Rangl, Malena, Zdráhal, Dlapa, Sobotka, Sláma, Bilčík – Kaut, Dolníček, Burian – Čuřík, Nahodil, Šlahař – Vondráček, Dočekal, Fořt – Kadela, Káňa, Křivohlávek – Moučka.

Komentář k zápasu

Mladá Boleslav šla velmi rychle do vedení a to opticky ještě navíc relativně snadno. Tomáš Demel se už na začátku třetí minuty dostal okamžitě po nástupu na led do útočného pásma a bez zaváhání zakončil. Následovala vyloučení na obou stranách, ani domácí ani hosté ale nepředvedli nic, co by mělo naději na další změnu skóre. Bruslaři sice tlačili o něco víc než Třebíčští, branka Milana Tomana ale působila tak trochu jako blesk z čistého nebe. Šikovnou střelou těsně k tyči nedal boleslavský obránce překvapenému Čiliakovi žádnou větší šanci. Nutno podotknout, že akcie hostů držel vysoko nad vodou právě jejich brankář, který si připsal i spoustu dobrých zákroků.

V úvodu druhé periody zaúřadovali Třebíčští, proti střele Čuříka se Will ohnal na poslední chvíli. Jenže "nedáš – dostaneš" a kotouč tak ze své svatyně lovil opět Čiliak. Miroslava Škumáta sice není v boleslavském dresu vidět příliš často, v tomto případě ale puk zametl velmi zkušeně.

Další úsek zápasu patřil spíš Slavii. Nejprve se hned dvakrát protlačili do slibného brejku, načež následovala série faulů, z níž vykrystalizovala 35 sekund dlouhá dvojnásobná přesilovka právě pro Třebíč. Hosté ovšem projevili málo fantazie, a tak toho nezůstalo mnoho, co by Bruslaři soupeři dovolili. Pouhých pět vteřin před zazněním sirény pak navíc na 4:0 navýšil po spolupráci s Vrbatu obránce David Pojkar.

Také třetí vstup patřil Boleslavským, kapitán David Výborný trefil skulinu mezi Čiliakovými betony, kterého svým kouskem následně vyhnal z klece. Nástup Dusíka společně s vybraným oddechovým časem Třebíči pomohli, Martin Dočekal totiž střelou z mezikruží snížil a zároveň připravil Willa o čisté skóre.

Hosté ale neudrželi nadějný moment dlouho, následovalo totiž vyloučení Zdráhala a poté už stý gól Tomáše Nouzy, na kterého zapomněla třebíčská obrana. Nouza si ale na připsání svého jubilejního gólu musel počkat, rozhodčí totiž na střelce nejprve označili Mikulíka. I v samotném závěru se ještě děly zajímavé věci. Nejprve vytáhl Will zákrok àla Hašek a to proti Čuříkovi, poté Vrbata svou bombou orazítkoval mantinel za bránou.



Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Dnešní utkání bylo docela povedené. Po předchozím zápase s Jihlavou, kdy se nám tolik nedařilo, jsme vstřelili branky. Soupeř se snažil hrát hokej, což nám vyhovuje. Věděli jsme, že Třebíč hraje agresivněji a myslím si, že diváci se museli dobře bavit. Inkasované branky z naší strany je sice škoda, nicméně si myslím, že jedna branka nic neřeší.


Kamil Pokorný, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři k vítězství. Jeho hra byla dnes plná nasazení a bojovnosti, na kterou jsme nedokázali odpovědět. Boleslav má kvalitní tým, a pokud se ten sloučí s bojovností, kterou dnes předvedli, tak je prakticky v této soutěži neporazitelná. Nedokázali jsme se prosadit a s přibývajícím časem jsme už čekali na závěrečnou sirénu. Máme velice mladé družstvo, navíc spoustu zraněných, takže pro nás bylo těch šedesát minut obrovskou školou.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024