Menu +

TRE - LTM 4:2 - Ani Litoměřice šňůru třebíčských výher nezastavily

Reportáže
T ř e b í č - Již 24. kolo mají za sebou účastníci prvoligového pelotonu. K dnešnímu zápasu přívítali hráči Horácké Slavie tým HC Stadion Litoměřice. Tento celek přijel do Třebíče se skalpy obou rivalů z Vysočiny, domácí tedy nečekal jednoduchý zápas. Slávisté položili základ ke svému vítězství v první třetině po dvou brankách Tomáše Vondráčka. Hosté poté hru vyrovnali, ale branka navrátilce Ostřížka jim opět přistřihla křídla. Kališníci přeci jen snížili těsně před druhou sirénou, drama v závěru odmítl brankou ze 46. minuty Fořt. Nic tak neřešila druhá branka hostů v úplném závěru zápasu, slavisté tak mohou slavit zasloužené a cenné vítězství 4:2.
Sdílejte článek
 
24.kolo, středa 21.11.2012
TRE TRE
4:22:0, 1:1, 1:1
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Vondráček (Dolníček, Malena), 20. Vondráček (Rangl), 37. Ostřížek (Kaut, Fořt), 46. Fořt (Kaut, Ostřížek) - 40. Husák (Gerhát, Lapšanský), 60. Mrňa (Žalčík, Gerhát). Rozhodčí: Humpolíček - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1370. Střely na branku: 37:40. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Bilčík, Sláma, Dlapa, Sobotka M. - Vondráček, Dolníček, Burian - Čuřík, Nahodil, Šlahař - Ostřížek, Kaut, Fořt - Přibyl, Moučka, Kadela.
HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Žovinec, Evan, Husák, Kolář, Martinka, Veselý, Kříř, Sobotka D. - Rudovský, Rubeš, Novák - Mrňa, Gerhát, Šinágl - Kafan, Slížek, Tvrzník - Lapšanský, Simon, Žalčík.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia vstoupila do utkání nejlepším možným způsobem. Po vzájemném oťukávání přišla první vážnější příležitost a hned se z ní zrodila branka. Tomáš Vondráček zůstal osamocený před Přikrylem a jím vyražený kotouč bez problémů dorazil – 1:0. Domácí pak i nadále udávali prim utkání. Čiliak musel být ale pozorný po střele Žovince z mezikruží. Litoměřického brankáře ohrozil nahozením i Nahodil, Přikryl chvíli nevěděl, kde má puk. Rudovský pak zle dotíral na Čiliaka. Přikryl se nenechal pro změnu překvapit střelou Nahodila z otočky v předbrankovém prostoru. Kloudnou příležitost pro hosty chtěl vymyslet Lapšanský, Čiliak však pohotově přerušil hru.

Efektní zákrok vyrážečkou musel pak předvést po ráně Nováka. Aktivní hosté volali po brance ve dvanácté minutě, třebíčský brankář si ale poradil se stahovačkou Rudovského. Následná dorážka pak skončila na horní síťce domácí svatyně. Třebíč však znovu převzala otěže utkání a skórovat mohl Kaut, Přikrylovi pomohla při tomto tlaku domácích dokonce tyč. Branku nevstřelili ani forvardi čtvrté formace, ani aktivitou hýřící Nahodil. S koncem třetiny pak přišla pohledná hokejová akce. Za modrou čarou napřáhl Rangl, nespěchal však se střelou a záhy našel u pravé tyče stojícího Tomáše Vondráčka a ten se nemýlil.

Litoměřičtí do druhé třetiny vlétli, napomohla jim k tomu i přesilová hra. Zakončení však nebylo natolik důrazné, aby mohlo dojít ke změně stavu. Stoprocentní brankovou příležitost pak spálil Burian, když ho našel před poloprázdnou brankou Dolníček. A když se neprosadil ani Nahodil, přišla pasáž s minimem šancí na obou stranách. Namísto toho se bojovalo o každý touš. Čiliaka nedokázal více ohrozit při častějším držení kotouče hosty Gerhát. Pak se ukázal navrátilec do sestavy, uzdravený David Ostřížek. Vybojoval v útočném pásmu puk, položil si Přikryla a s přehledem zavěsil – 3:0. Hosté dokázali snížit ještě před přestávkou. V čase 39:47 prostřelil Čiliaka Patrik Husák.

Na začátku třetí periody si zahrála přesilovou hru pro změnu Třebíč. Tlak si vynutil zejména Nahodilův útok, Vondráček však mířil jen do náruče Přikryla. Jedovku z kruhu vyslal na Čiliaka Žalčík, třebíčský brankář měl plné ruce práce. Tlak Litoměřic sílil a Čiliak se musel ohánět, z mezikruží to zkoušel dvakrát Rudovský. Slavistický brankář však v těchto chvílích svůj tým podržel a Horácká Slavia mohla navýšit brankový rozdíl. Z rychlého protiútoku vystřelil přesně švihem Tomáš Fořt.

Další těžký zákrok musel vytáhnout třebíčský brankář po ráně Žalčíka, kterému namazal domácí obránce. Přikryla nedokázali překonat Dolníček, ani Burian o chvíli později. Teoretická šance na snížení přišla poté, co museli hrát domácí ve třech proti pěti, hosté se však prosadili gólově až v poslední minutě při vyloučení Dolníčka. V čase 59:59 snížil na konečných 4:2 z bezprostřední blízkosti Pavel Mrňa.



Tiskovka po utkání Třebíč - Litoměřice 4:2

Tomáš Vondráček po utkání Třebíč - Litoměřice 4:2

David Ostřížek po utkání Třebíč - Litoměřice 4:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Strašně důležité bylo, že jsme v zápase šli do vedení. Víme, že Litoměřice umí hrát hokej a jsou konstruktivní v útočné fázi. Nám vyhovovalo to, že jsme mohli bránit a chodit do brejků. Myslím si, že první třetinu jsme měli vyhrát mnohem větším rozdílem, měli jsme tam další minimálně čtyři tutovky, které jsme nedali. Ve druhé třetině se nám podařil jeden kontr, zvýšili jsme na tři nula a podržel nás v ní brankář Čiliak. V závěru druhé části jsme dostali hloupý gól, který ale naštěstí s mužstvem moc nezamával. Ve třetí třetině hrál soupeř na riziko a my jsme měli dát z brejků víc gólů, což se nám ale nepovedlo. Soupeř hrál kvalitně v útočné fázi, my jsme se chvílemi ztráceli, ale naštěstí nás znovu podržel Čiliak. Zápas to byl velice těžký, proto jsem rád, že jsme ho zvládli.

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Utkání dala ráz první třetina, ve které jsme chtěli hrát něco jiného, než to, co jsme v ní předvedli. Bohužel jsme ji zase chtěli hrát na krásu, ale k tomu je třeba vyhrát nějaký osobní souboj a my jsme v našem obranném pásmu nevyhráli asi ani jeden. Soupeř nás za to potrestal, v první třetině byl aktivnější. Od druhé třetiny jsme zvýšili aktivitu, hráli jsme na větší riziko a byli jsme aktivnější. Bohužel naše trápení v koncovce pokračuje. Na to, že jsme hráli venku, jsme si šancí vypracovali celkem dost, ale neproměnili jsme je. Třebíč dobře bránila, hrála na brejky, což jí vyhovovalo a ta první třetina asi rozhodla celý zápas.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024