Menu +

TRE - HRK 3:2 sn - Třebíč se vrací na čtvrté místo, v nájezdech porazila Hradec

Reportáže
T ř e b í č - Ke 29. kolu přijel na led Horácké Slavie Třebíč soupeř, který se po špatném začátku pohybuje v horní polovině tabulky. Tým Královšti lvi Hradec Králové přijel s několika hráči, kteří působili v minulosti v Třebíči, a s velkými ambicemi na zisk bodu. V první části se hrál hokej průměrné úrovně. Jako první vystrčili růžky ovšem domácí, kteří se pohlednou akcí dostali Křivohlávkem do vedení. Hosté nesložili zbraně a po velkém tlaku před první sirenou stačili vyrovnat po tečované střele Bergera. Ve druhé dvacetiminutovce domácí přidali na důrazu, několikrát byli v dobrých příležitostech, ale hradecký Jakub Čech podržel svůj tým. Vývoj zápasu otočil extřebíčský Jakub Kania, když trefil prostor nad lapačkou Čiliaka. Ve třetí třetině se domácí snažili vyrovnat, ovšem výborný Čech je nepustil ke slovu, až přišla dvojnásobná výhoda a Burian vyrovnal. Rozhodnutí nepřineslo ani pěti minutové prodloužení. V samostaných nájezdech byli úspěšní všichni tři určení střelci, čímž bylo o bonusovém bodu rozhoduto.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 5.12.2012
TRE TRE
3:2sn1:1, 0:1, 1:0 - 0:0
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Křivohlávek (Ostřížek, Kaut), 53. Burian (Rangl, Dolníček), 65. rozhodující samostatný nájezd Burian - 20. Berger (Kania, Tvrdík), 38. Kania (Berger, Moskal). Rozhodčí: Kubičík - Klein, Lukš. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1040. Střely na branku: 38:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Sláma, Čejka, Bilčík, Dlapa - Vondráček, Dolníček, Burian - Čuřík, Ostřížek, Fořt - Kaut, Káňa, Křivohlávek - Přibyl, Moučka, Čech M.
Mountfield HK: Čech J. - Karlíček, Roupec, Vágner, Kania, Klement, Vobořil, Červený, Čáp - Kubica, Mikeska, Budínský - Moskal, Tvrdík, Švagrovský - Říha, Brož, Valášek - Berger, Macháň, Půlpán.

Komentář k zápasu

Na první branku nemuseli diváci čekat dlouho. Po úvodních pozdravech z holí Švagrovského a Buriana, si narazil Ostřížek s Kautem, první jmenovaný našel přesným pasem před branku Jana Křivohlávka, který propálil hradeckého brankáře v 5. minutě zápasu. Následně si oba týmy zahrály v početní výhodě. Hradec Čiliaka pořádně neohrozil. Naopak Jakub Čech v brance Hradce se řádně zapotil a na brankové čáře zmařil šanci Burianovi.

Při vyloučení Čuříka vyzval Mikeska ke skórování Roupce, ale jeho dělovka mířila mimo patřičný prostor. Pak ohrozil Čech agilní Burian. Před první sirénou Hradec zamknul soupeře v jeho obranném pásmu, Kaniovo nahození tečoval Jan Berger, jenž v čase 19:43 stanovil stav po první třetině na 1:1.

Ve 22. minutě se vyznamenal hradecký gólman, když vytěsnil střelu Fořta pod horní tyč. Po chvíli chyboval Malena, ovšem Čiliak napravil zaváhání svého spoluhráče, které chtěl trestat Tvrdík. Pak přistrčil Dolníček puk ke střele Burianovi. Šance střídala šanci na obou stranách. Roupcovu ránu dorážel Kubica mimo, neuspěl ani Klement. Čecha ohrozil Dolníček, následně vykopnul Ostřížkovu dělovku. Nakonec se jednomu z týmů podařilo svou šanci proměnit. Bergerovu příhru převzal Jakub Kania a extřebíčský obránce se trefil nad Čiliakovu lapačku. Po dvou třetinách byli spokojenější hosté.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky mohli hosté pojistit své vedení. Budínského střelu do protipohybu zneškodnil domácí brankář vyrážečkou a v 45. minutě zlikvidoval Brožovi trestné střílení. Domácím se podařilo vyrovnat ve dvojnásobné početní převaze. Z Dolníčkovy příhry vypálil Rangl a odražený puk zametl do brány Vilém Burian. Soupeři měli možnost strhnout vítězství na svou stranu. Kaut Čecha neprostřelil, Čuřík trefil z jízdy tyč. Švagrovského nájezdu odolal Čiliak. Po 60 minutách svítil na ukazateli skóre stav 2:2.

V prodloužení si oba celky vytvořily pár šancí ke skórování, ale brankáři všem pokusům odolali, takže rozhodnutí přišlo v penaltovém rozstřelu. Třebíčští střelci uspěli všichni, takže druhý bod si připsala Horácká Slavia. Rozdílový nájezd zaznamenal Vilém Burian.



Tiskovka po utkání Třebíč - Hradec Králové 3:2sn

Marek Čiliak po utkání Třebíč - Hr. Králové 3:2sn

J. Křivohlávek po utkání Třebíč - H. Králové 3:2sn



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Na Hradec jsme byli připravení, věděli jsme, že po nás půjdou, že budou zavírat mantinely, ale to jsme si jenom řekli, na ledě pak bylo všechno jinak. Nešly nám nohy a ani hlava a od toho se vše odvíjelo. Dali jsme první gól, ale ten nás neuklidnil, Hradec hrál dále svoji hru. Myslím si, že se na nás podepsal čtvrtý zápas v sedmi dnech. Taky jsme museli zamíchat se sestavou kvůli chybějícím Nahodilovi a Šlahařovi, ale moc si to nesedlo. Bylo to dnes vybojované, jsem rád, že jsme to otočili a nepamatuji, kdy jsme naposledy proměnili všechny tři nájezdy. Jsem rád za dva body, protože soupeř hrál kvalitně, má tam vysoké hráče, kteří byli výborní v osobních soubojích. Pro nás to bylo složité, proto jsem rád, že jsme vyhráli, i když až na nájezdy. Teď musíme dobře zregenerovat a nabrat nové síly, protože dnes jsme jich už moc neměli.


Martin Hosták – Královští lvi Hradec Králové: My s jedním bodem spokojeni nejsme, myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Odpracovali jsme to a odehráli jsme utkání tak, jak jsme chtěli. Soupeř sice měl nějaké šance, ale ty vychytal Jakub Čech, jinak si myslím, že jsme Třebíč trošku rozhodili. Věděli jsme, co budou hrát, připravovali jsme se na to. Kluci zápas opravdu odpracovali, trošku smolně jsme pak přišli o vedení v přesilovce pěti proti třem. Tam měli domácí velký tlak. Nájezdy jsou loterie, dnes jsme je prohráli a mě mrzí, že si vezeme jen jeden bod, protože takový výkon by si zasloužil možná i víc.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024