Menu +

TRE - MBL 6:3 - Třebíč jednoznačně přehrála lídra tabulky, dala mu šestku

Reportáže
T ř e b í č - Ke 32. kolu přijel do Třebíče lídr prvoligové tabulky, celek BK Mladá Boleslav. V první části se hrál velice svižný hokej, více ze hry měli domácí, když hlavně šance Buriana mohly skončit brankou, ovšem pozorný Will se oklamat nenechal. První branka utkání tak padla až 64 vteřin před první sirénou, když Nahodilovo nahození prošlo skrze Willa, jenž Křivohlávek doklepl za zcela bezmocného hostujíchího branáře. Ve druhé třetině domácí zvýšili svůj náskok, nejdříve Němec využil přesilovku, pak se dvakrát trefil navrátilec do třebíčské sestavy, Marek Laš. Po třetí brance vystřídal bezmocného Willa v brance Lakosil, ale záhy i on kapituloval. Hostům se povedlo snížit z rychlého protiútoku, když Čiliaka prostřelil Červený. Ve třetí dvacetiminutovce nejprve zvýšil na rozdíl čtyř branek Čuřík, hosté Koudelkou odpověděli, následně Laš zkompletoval hattrick, ale i na tuto branku hosté ještě gólově zareagovali, takže rozdíl branek se zastavil na čísle 3.
Sdílejte článek
 
32.kolo, sobota 15.12.2012
TRE TRE
6:31:0, 3:1, 2:2
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 19. Křivohlávek (Nahodil, Němec), 23. Němec (Zdráhal, Nahodil), 28. Laš (Němec, Nahodil), 33. Laš (Dietz, Němec), 43. Čuřík (Ostřížek), 48. Laš (Dolníček, Malena) - 35. Kafka (Červený, Bohunický), 46. Koudelka (Rys), 55. Nouza (Mikulík, Vrbata). Rozhodčí: Čech, Šír - Černý, Reich. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1670. Střely na branku: 46:40. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Sláma, Dlapa, Bilčík, Čejka - Dočekal, Dolníček, Burian - Němec, Nahodil, Laš - Čuřík, Ostřížek, Křivohlávek - Vondráček, Kaut, Káňa.
BK Mladá Boleslav: Will (28. Lakosil) - Pojkar, Kasík, Toman, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Bohunický - Mikulík, Vrbata, Nouza - Pitule, Výborný D., Kafka - Padělek, Koudelka, Rys - Červený, Loskot, Lenc.

Komentář k zápasu

Úvod utkání byl z obou stran opatrný, hra se přelévala ze strany na stranu, ovšem chyběla větší přesnost v rozehrávkách a také brankové příležitosti, které by volaly po gólu. V útočném pásmu kroužil nebezpečně Padělek, vybídl ke střele Chaloupku, ten ale z první Čiliaka příliš neohrozil. Při přesilové hře mířil Malena od modré jen do mladoboleslavského brankáře. Při plném počtu hráčů na ledě se snažil překvapit Willa Kaut. Mimo tři tyče mířil Burian, jenž vystřelil do protipohybu brankáře.

Mladoboleslavští hokejisté příliš často vyhazovali v úvodní periodě na zakázaná uvolnění. V šestnácté minutě předložil Dočekal kotouč Burianovi, ten hostujícího brankáře nepřekonal. Ani druhá výhoda o jednoho hráče v poli pro domácí nepřinesla víc než tlak Třebíče, po jejím skončení ale padla první branka v utkání. V čase 18:56 dostal Němec puk k Nahodilovi, po jehož střele stačilo Willem propuštěný kotouč, který skončil za jeho zády, už jen dorazit. Ujal se toho zcela volný Jan Křivohlávek.

V úvodu druhé dvacetiminutovky dohrávali hosté přesilovou hru, po jejím skončení se ihned zapojil do kombinace vyloučený Ostřížek, po příhře Buriana Dočekalovi a jeho střele se pokusil ještě prvně jmenovaný překonat mladoboleslavského brankáře. Po projektilu Jakuba Čuříka z mezikruží do horní poloviny branky máchl Will reflexivně rukavicí a letící kotouč v ní našel. Tlak Horácké Slavie korunovala třetí přesilová hra domácích. Nahodil přihrál Zdráhalovi, který vystřelil, Vojtěch Němec pak nedal z dorážky Willovi sebemenší šanci – 2:0.

Z obdržené branky se Mladá Boleslav docela rychle otřepala a začala ohrožovat Čiliaka, Třebíčští vyhazovali jen na zakázaná uvolnění, velké štěstí měl Čiliak po Tomanově střele, dorážet se ještě pokusil Mikulík. Pak ale přišla další branka domácích. Nahodilova formace se znovu prosadila. Zmíněný centr předal zadovkou kotouč Němcovi, ten vyslal pas na Marka Laše, který se trefil nad lapačku hostujícího brankáře. Will přenechal po třetím direktu místo Lakosilovi.

Navíc přišel další faul Mladoboleslavských. Hosté se dobře bránili, Lakosila ohrozil jen Nahodil, který lehce tečoval Dietzovu střelu po příhře Němce, jenž se otočil v útočném pásmu o 180 stupňů. Jen do Lakosila mířil ze střelecké pozice Čuřík. Ve třiatřicáté minutě museli nedisciplinovaní hosté znovu do čtyř. Síly na ledě se sice srovnaly po vyloučení Maleny, jenže Třebíč znovu udeřila. Stanislav Dietz se ocitl před Lakosilem, jeho klička skončila sice na tyči, ale volný kotouč před prázdnou brankou pohotově dorazil všudybyl Laš.

Pak přišlo vyloučení domácích a záhy i vyloučení hostů, přesto dokázali Mladoboleslavští zmírnit nepříznivý stav. Při hře ve čtyřech na obou stranách dostal pas do jízdy Petr Kafka a na kruhu vystřelil – 4:1. Jen do připraveného Lakosila mířil od modré Zdráhal. Čiliaka nepřekonal z kruhu Kafka. Nahodilovi nedovolil skórovat Lakosil.

Velice rychle po začátku třetí třetiny přidali domácí už pátou branku. Po chybě Lakosila, který se pokoušel rozehrát, se dostal kotouč před branku, kam si najel Jakub Čuřík a zamířil přesně nad vyrážečku. Hosté se dostávali k ohrožení Čiliaka jen sporadicky. Laš trefil jen dobře postaveného Lakosila. V čase 45:59 snížili hosté na 2:5. Rys nahodil od modré kotouč na Čiliaka a projíždějící Martin Koudelka letící puk tečoval přímo mezi betony domácího brankáře.

Při přesilové hře domácích měl Lakosil nejprve pořádnou dávku štěstí, jenže po vyloučení Davida Výborného už svítilo za jeho zády zase červené světlo. Dvojnásobnou výhodu zužitkoval po pouhých sedmnácti vteřinách Marek Laš. Burian nahrál k levé tyčce Dolníčkovi, ten předal puk na druhou tyč Lašovi, který střelou z první zkompletoval svůj hattrick.

Poté, co dostal do jízdy puk Ostřížek, zazvonila za Lakosilem tyč. Hostujícího brankáře ohrozil i Zdráhal po souhře Dietze s Němcem. Boleslavští poté snížili na rozdíl tří branek. Gólově bohaté utkání ještě navýšil svou trefou Tomáš Nouza, když se trefil při signalizované výhodě nad levé rameno klečícího Čiliaka. Dolníček se pokusil poté překvapit Lakosila bekhendovou střelou, na Čiliaka vystřelil ještě od modré Jindra.



Tiskovka po utkání Třebíč - Mladá Boleslav 6:3

Marek Laš po utkání Třebíč - Mladá Boleslav 6:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Boleslav je lídr soutěže, taková Barcelona mezi prvoligovými kluby. Kluci dnes chtěli dokázat, že hokej umí. V posledních zápasech jsme byli dost chváleni, ale vždycky nám kousíček chyběl k tomu, abychom s těžkými soupeři, jako je Kadaň, Ústí, nebo Olomouc zabodovali, ale dnes se nám to povedlo. Přispěly k tomu naše krásné góly, v první třetině jsme byli jasně lepší, hráči si začali víc věřit, odhodili zbytečný respekt. Ve druhé třetině viděli diváci z obou stran parádní podívanou. Za stavu 4:1 i 5:1 je třeba hráče držet zkrátka, jako na lase, protože Boleslav je tak kvalitní soupeř, že dokáže během minuty udělat ze zápasu drama. Jsme rádi, že jsme to zvládli, myslím, že si to užili jak diváci, tak hráči a že jsme dnes zaslouženě vyhráli. Chci poděkovat hráčům i divákům, kteří vytvořili parádní atmosféru. Pořád si myslím, že Marek Laš patří do Třebíče, v Ústí nedal tolik gólů, co za dnešek, ve třiceti kolech. Dnes to byl zase ten starý, dobrý Mára, jen před týdnem seděl v jiné kabině. Dnes šel do té naší a hrál výborně jak v útoku, tak i v obranné fázi, vyšla mu i koncovka. Za to jsme rádi a je to jenom plus. Dnešní zápas se ale povedl nejen Márovi, ale všem a za to jim chci ještě jednou poděkovat.

Jiří Slabý – BK Mladá Boleslav: Takové utkání se hodnotí hodně špatně. Dnes jsme si vyhrát nezasloužili, od začátku jsme hráli pasivně. Mysleli jsme si asi, že se soupeř porazí sám, soupeř nás trestal jednoduchostí, střela na bránu, teč, nebo dorážka. Tohle nám chybělo, naši hráči chtěli dovézt puk až do kuchyně a to se s takovýmto soupeřem nevyplácí. Vždycky, když jsme se nadechovali k nějakému tlaku, tak nás domácí zpražili gólem. Dá se říct, že jim tam spadlo všechno, nám ne. Ale my jsme tomu nešli naproti, domácí ano. Pořád jako bychom si mysleli, že to půjde, ale ono to nešlo. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, hráli dobře a ukázněně. My jsme byli hodně často vylučovaní, i když si myslím, že ty fauly byly na obě strany, akorát byly pískané jen na naší straně. To si myslím, že není dobře. To ale v žádném případě není výmluva, jen nechápu, když domácí dá našemu hráči bodyček, nic se neděje, když ho dáme my, jsme dvakrát vyloučeni. Asi nerozumím pravidlům, je to v každém zápase a už mě to štve. Domácím gratuluji k vítězství, hráli dobře a jasně nás přehráli.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024