Menu +

HBR – TRE 4:3 pp – Třebíč v Kotlině urvala bod, rozhodlo až prodloužení

Reportáže
T ř e b í č - Pětatřicáté kolo první hokejové ligy nabídlo derby mezi Havlíčkovým Brodem a Horáckou Slavií Třebíč. Rebelové se ujali dvoubrankového vedení, bílé hvězdy však v rozmezí minuty a čtyřiceti čtyř vteřin srovnaly krok. Do střelecké listiny se zapsali při přesilových hrách dva obránci – David Rangl a Lukáš Sláma. Pohledné utkání mohli rozhodnout ve svůj prospěch domácí brankou v jednapadesáté minutě, Třebíčští však odpověděli v čase 56:34, když se přesně trefil Tomáš Kaut. Necelou minutu před koncem prodloužení se prosadili Rebelové a stanovili tak konečné skóre.
Sdílejte článek
 
35.kolo, čtvrtek 27.12.2012
HBR HBR
4:3p0:0, 2:2, 1:1 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 28. Jelínek (Vondráček, Ostrčil), 34. Kostourek (Morava, Ostrčil), 51. Polodna (Třetina, Stehlík), 65. Kostourek (Soldán, Endál) - 36. Rangl (Malena, Dolníček), 37. Sláma (Křivohlávek), 57. Kaut (Zdráhal, Dietz). Rozhodčí: Úlehla, Minář - Čížek, Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1787. Střely na branku: 39:35. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Ostrčil, Jelínek, Morava, M. Blažek, Starý, Soldán, Pecen - R. Vondráček, Knotek, Endál - Ondráček, Kostourek, Rytnauer - Polodna, Třetina, P. Blažek - Musil, Štěpánek, Stehlík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Dietz, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka, Bilčík - Laš, Dolníček, Káňa - Burian, Ostřížek, T. Vondráček - Křivohlávek, Kaut, Čuřík - Čech, E. Kadela, Přibyl.

Komentář k zápasu

Úvodní desítky sekund se odvíjely v havlíčkobrodské režii, ale hned jak se Třebíč dostala do útočného pásma, byla z toho obrovská šance. Při situaci 2 na 2 vzal na sebe zodpovědnost Tomáš Kaut, jehož střela zazvonila na bližší tyčku, jíž měl ale brankář Suchan pokrytou. Ve 4. minutě se stal prvním vyloučeným zápasu David Rangl, ale Rebelům se první přesilovka příliš nepovedla, když se přes důslednou soupeřovu obranu probíjeli do zakončení jen minimálně. Pokračovalo se ve vyrovnaném duchu, když se kotouč rychle stěhoval od jedné branky ke druhé. V půlce první třetiny se ocitli v hodně slibné příležitosti i domácí, když Ladislav Rytnauer hledal při nadějném úniku Martina Ondráčka, ale jeho zpětná nahrávka našla jen hůl třebíčského obránce.

Hodně horko bylo i na druhé straně, kde Eduard Kadela nahodil zpoza branky puk do skrumáže před brodským brankovištěm, kde se kotouč rychle odrazil směrem za brankovou čáru, jenže Jaroslav Suchan pohotově zareagoval a zamezil jisté pohromě. Horácká Slavia si poté začala vynucovat územní převahu, jež vyústila ve faul Ondřeje Starého, nové posily Havlíčkova Brodu, ale ani ona nesehrála početní převahu podle svých představ a nic nebezpečnějšího si před gólmanem Suchanem nevytvořila. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do prostřední části naskočila havlíčkobrodská družina s velkou chutí a jen 50 sekund jí stačilo na to, aby se dostala do další „gólovky“. Lukáš Endál prokázal hokejovou chytrost i sílu, když za brankou přetlačil Rostislava Malenu, vybruslil si před brankoviště a zápěstím trefil Čiliakovu boční síťku. Dvouminutový trest za pár sekund vyfasoval znovu obránce Rangl a před oběma brankami bylo pořádně rušno. Nejdříve po zaváhání brodských zadáků ujel do samostatného úniku zkušený David Dolníček, ale se svým blafákem na Jaroslava Suchana nevyzrál.

Bojovníci z Kotliny se nenechali svým sokem z Vysočiny zahanbit a odpověděli tutovkou Aleše Jelínka, který po pasu od Jana Knotka zblízka nastřelil Čiliakův beton. O zajímavé momenty nebyla nouze ani v následujících minutách, když pálil David Ostřížek, jehož projektil vyrazil gólman Suchan nad sebe, kus černé gumy dopadl na brankoviště, kde chvíli neposedně poskakoval do té doby, než jej opálili domácí, ale opět se dostal k útočníkovi Ostřížkovi, jenž však neměl dobře seštelovaná mířidla a minul tři tyče. Důležitý okamžik nastal ve 28. minutě, kdy putoval na lavici hříšníků Ondřej Dlapa, ale za necelou půlminutku jej odtud předčasně vyhnal Aleš Jelínek, který se protlačil po střele Radima Ostrčila k dorážce a rozjásal brodské fanoušky.

Rebelové byli při chuti a po Kostourkovu průniku těžili z další hry v početní převaze. Od modré čáry vypálil Radim Ostrčil a povedená teč Milana Kostourka z bezprostřední blízkosti zapadla za Čiliakova záda. Střídačka hostů si vyžádala oddechový čas a obrázek hry se naprosto otočil. Nebezpečný únik Třebíče skvěle zlikvidoval Jaroslav Suchan, jenže hokejisté s bílou hvězdou na hrudi získali hned dvouminutovou přesilovku 5 na 3, když se nedovolených zákroků dopustili Ondřej Stehlík a Marian Morava. A Horákům na snížení stačilo jen 12 sekund. Rostislav Malena našel od modré čáry Davida Rangla, jenž z prostoru kruhu povedenou ranou k bližší tyči rozjásal početný tábor třebíčských fanoušků. A aby toho nebylo málo, už za pár sekund se rozjel k trestnému střílení faulovaný Jakub Čuřík, ale na brankáře Suchana jeho forhendový blafák neplatil. Promarněná příležitost však nemusela hosty dlouho mrzet, protože střelecký pokus Lukáše Slámy od modré čáry se od brodského obránce odrazil vysoko nad bránu a zapadl za záda brankáře Suchana, který o touši ztratil přehled.

Začátek závěrečného dějství přinášel útočné výpady na obou stranách pomyslné barikády, ale ani jeden z nich neměl podobu gólové šance. To se změnilo až ve 46. minutě, kdy při náporu hostů pálil z bezprostřední blízkosti Milan Přibyl, ale puk poslal jen do dobře postaveného Jaroslava Suchana. Se svou troškou do mlýna přispěl za několik minut i Stanislav Dietz, jenž při vyloučení Martina Ondráčka střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka skončila na hbité Suchanově vyrážečce. Rebelové se pořádně dostali ke slovu až v 51. minutě, ale hned z toho byl další gól ve svatyni Marka Čiliaka.

Skvělou práci předvedl Ondřej Stehlík, jenž zavezl kotouč za bránu a navázal na sebe pozornost třebíčských hráčů, po čemž adresoval před bránu přesný pas na hůl Miroslava Třetiny, který si sice vylámal zuby na brankáři Čiliakovi, ale z následné dorážky se nemýlil Petr Polodna. A brzy mohlo být v brodské družině ještě veseleji, když se před branku natlačil Milan Kostourek, jenže gólman Čiliak vytáhl ze svého arzenálu skvělý zákrok. Na opačné straně ledového kolbiště vystřelil Tomáš Vondráček, ale z kruhu jen orazítkoval bližší tyčku.

Stejná část brankové konstrukce zvonila i po ráně Marka Laše a poté znovu neuspěl forvard Vondráček. Hosté se ale nakonec radovali ze zaslouženého vyrovnání, když Jan Zdráhal vyslal do samostatného úniku Tomáše Kauta, jehož nechytatelná dělovka vymetla horní roh Suchanovy klece. Hosté měli jednoznačně navrch a jen kousek jim chyběl k zisku vedení. Jakub Čuřík po několika odrazech zkoušel štěstí z mezikruží, jenže nevyzrál na Suchanův beton. Protože další branka už k vidění nebyla, přišla řada na pětiminutové prodloužení.

V pětiminutovém prodloužení se oba týmy střídaly v útočné aktivitě, přičemž velkou šanci s sebou přinesla až předposlední minuta. Jan knotek našel zpoza brány Petra Polodnu, ale ten si kotouč nezpracoval. Chuť si však jeho tým spravil už o pár sekund později, když při útočné snaze Rebelů napřáhl od modré čáry Milan Kostourek a kotouč skončil až v síti třebíčské branky. Domácí si tak připsali bonusový bod.





Ohlasy trenérů

Jiří Rech - HC Rebel Havlíčkův Brod: Utkání bylo výborné, nahoru - dolů, dramatické. Pro diváky určitě perfektní, hodně si jich udělalo čas. Myslím si, že za stavu 2:0 jsme měli dát ještě jeden gól a neudělat ty dva hloupé fauly, které nic neřešily. Zase jsme dostali na konci gól, což mě strašně mrzí, protože se nám to teď stává často. Musíme se na obrannou hru trochu zaměřit, protože Třebíč a další mužstva nahoře nás před bránu nepustí, když budou vést o gól. Myslím si, že dnes jsme si ten druhý bod za bojovnost a velkou chuť po vítězství zasloužili.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že jsme viděli nadprůměrné utkání první ligy, které mělo parádní tempo a skvělou kulisu. Byl to dramatický zápas. Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná, až na prvních čtyři nebo pět minut, kdy na nás domácí vlétli, ale z toho jsme se otřepali. Ve druhé třetině jsme měli během prvních deseti minut asi největší problém v zápasu, když jsme měli daleko na střídání, domácím vycházel forčekink, my jsme trochu přestali bruslit a dostali jsme dva góly. Myslím si, že díky time-outu jsme se trochu uklidnili, řekli jsme si, že vzadu musíme hrát trochu jednodušeji a obraz hry se úplně změnil. I díky přesilovce pět na tři, snižujícímu a nakonec i vyrovnávacímu gólu jsme se vrátili zpátky do hry. Ve třetí třetině domácí dali gól a já si cením toho, že hráči vystupňovali tempo, dali vyrovnávací branku, čemuž předcházely dvě nebo tři tyčky. Nakonec jsme mohli sáhnout i po třech bodech, protože v závěru byli domácí po tom gólu trochu níž a měli jsme dvě gólovky, které jsme ale nedali. V prodloužení přišlo střídání, kdy nás domácí dostali pod tlak a stačili vystřídat. My jsme už vařili z vody a dostali rozhodující gól. Cením si toho, že jsme se dvakrát vrátili do zápasu. Jednou z nepříznivého skóre 0:2 a potom z takového psychicky nepříjemného skóre 2:3 osm minut před koncem, což je složité, ale zvládli jsme to. Bodu si cením. Teď je potřeba zregenerovat, protože tenhle zápas měl vysoké tempo. Hraje se hned v sobotu a my se na ten zápas musíme nachystat. Chtěl bych vyzdvihnout fanoušky, jak domácí, tak i naše, kteří zaplnili celý sektor. Možná i díky nim jsme se vrátili do zápasu.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024