Menu +

HKR – TRE 2:5 – Horácká Slavia si smlsla na smečce Královských lvů

Reportáže
T ř e b í č - Třebíč se prezentuje v první hokejové lize i nadále vynikajícími výkony. Ve dvaačtyřicátém kole se jí postavili Královští lvi z Hradce Králové, jenže ti se stali nakonec pro hosty snadným soustem. Bílé hvězdy nasázely lvům pět branek a po zásluze si připisují do tabulky další tři body. Skóre načal v šesté minutě Laš, o pouhých dvaačtyřicet vteřin později navýšil David Ostřížek, jenž se trefil do přestávky ještě jednou. Ve druhé třetině přidal další dvě branky výborně hrající a zjevně extraligou herně posílený Dočekal. Domácí vstřelili dvě čestné branky až v závěru utkání, kdy bylo dávno o vítězi rozhodnuto.
Sdílejte článek
 
42.kolo, středa 16.1.2013
HKR HKR
2:50:3, 0:2, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 56. Haluza (Čáp, Budínský), 60. Říha (Brož, Valášek) - 6. Laš (Rangl, Dolníček), 7. Ostřížek (Čiliak), 14. Ostřížek (Němec, Káňa), 32. Dočekal (Dolníček, Laš), 40. Dočekal (Laš, Malena). Rozhodčí: Horák – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 782. Střely na branku: 34:39. Průběh utkání: 0:5, 2:5. Nejlepší hráči: Filip Luňák - David Ostřížek.
Sestavy
Mountfield HK: J. Čech (14. Luňák) – Roupec, Havlík, Čáp, Klement, Karlíček, Hendrich, Červený – Třetina, Mikeska, Haluza – Švagrovský, Tvrdík, Berger – Říha, Brož, Moskal – Půlpán, Macháň, Budínský – Valášek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Rangl, Malena, Zdráhal, Bilčík, Sláma, Čejka, Dlapa – Dočekal, Dolníček, Laš – Němec, Ostřížek, Káňa – Čuřík, Kaut, Křivohlávek – Vondráček, Moučka, Čech – Přibyl.

Komentář k zápasu

Královští lvi do hry poprvé nasadili útočníka Miroslava Třetinu, který je v Hradci na hostování z Ústí nad Labem do konce sezóny. Museli se ale obejít bez dalšího z řady obránců, Martina Vágnera, který do zápasu nenastoupil vinou nemoci.

Hradec prožil první třetinu hrůzy

Oťukávací start vystřídalo kruté vystřízlivění pro většinu publika na stadionu. Po necelých šesti minutách pustila hradecká zadní vrátka do brejku Marka Laše, který na Jakuba Čecha zvolil bekhendový blafák a podařilo se mu dostat puk za jeho záda. Pouhých 42 sekund nato našel brankář Marek Čiliak přihrávkou přes půl kluziště Davida Ostřížka, jenž zvolil střelu přes obránce a trefil místo nad Čechovou vyrážečkou – 0:2.

První šanci Východočechů si připsal právě Miroslav Třetina, ale z blízkosti proti němu Čiliak zasáhl. Oba celky měly k dispozici jednu přesilovku a po konci té hradecké přišla další pohroma pro svěřence Jiřího Kučery. Právě vyloučený David Ostřížek se dostal v pásmu k odraženému puku a propálil Čecha mezi betony – 0:3.

Hradeckou jedničku v kleci vystřídal Filip Luňák, třebíčským fanouškům dobře známý. Hosté se do první sirény nemuseli o svůj tříbrankový náskok vůbec strachovat.

Třebíč navýšila náskok v přesilovkách

Po příchodu z kabin už mohl zkorigovat nepříznivé skóre Jan Berger, ovšem Čiliaka při jeho střele zastoupilo břevno. Jinak kluziště stále ovládala Třebíč, třeba David Ostřížek už chtěl zakončit hattrick, jenže v přečíslení těsně minul.

Hokejisté z Vysočiny předváděli sebevědomý výkon, což podtrhli ve dvou přesilových hrách. Ta první po Klementově faulu nabídla nejprve tygří skok Filipa Luňáka proti Martinu Dočekalovi, na něhož už přitom po Dolníčkově pasu zívala odkrytá brána. Co se však třebíčskému forvardovi nepovedlo, napravil vzápětí, kdy další krásnou kombinaci už zakončil bez potíží – 0:4.

Hradeckým stadionem se tou dobou už rozléhal pískot. Ten ještě zesílil, když se v poslední minutě druhé třetiny znovu prosadil elitní útok hostů. Třebíčští si v početní výhodě opět rozhýbali obranu a Martin Dočekal stál připraven tentokrát mezi kruhy, aby Lašovu přihrávku neomylně poslal za Luňáka – 0:5.

Až v samotném závěru se Královští lvi prosadili

Před poslední dvacetiminutovkou se mohli hradečtí hokejisté spoléhat snad jedině na zázrak. Horácká Slavia naopak díky svému náskoku mírně zvolnila, takže začala domácí tým pouštět do šancí. Jednu takovou měl po minutě hry v přesilovce Vít Budínský, ovšem Čiliak dostal chvilinku času a stačil natáhnout beton k levé tyčce.

Východočeši se jinak stále trápili, i přesto měli další velkou možnost právě oni, to když se Luděk Brož bleskurychle otočil kolem brány. Stopku mu však vystavil opět jeden z nejlepších brankářů ligy. Také Filip Luňák si připsal několik výborných zákroků a jen díky němu hradecká ztráta nenabrala strašidelnější podoby.

Naopak. Když už hrozilo, že se gólová impotence Královských lvů na domácím ledě protáhne na sedm třetin v kuse, přišly dvě branky. Čiliakovi překazil čisté konto Petr Haluza, který využil velkého provozu před brankovištěm a z pravého kruhu prostřelil vše. 24 sekund před závěrečnou sirénou pak podobným úderem upravil Vladimír Říha na konečných 2:5. Dojem z nepovedeného utkání ale ani jeden ze střelců napravit nemohl.





Ohlasy trenérů

Jiří Kučera – Hradec Králové: Jak jsem posledně ocenil, že nám diváci fandili, tak dneska bych se jim chtěl omluvit. Nevím, co bych k tomuto výkonu řekl. Vůbec jsme nebojovali, byli jsme jako leklé ryby. Takhle se o play-off nebojuje. Opravdu nemám slov, takhle to prostě nejde. Snad tři čtvrtě hráčů vypadá, jako by je to vůbec nezajímalo.

Kamil Pokorný – Horácká Slavia Třebíč: Pro nás to byl hodně důležitý zápas, protože Hradec je osmý a my máme jediný cíl, dostat se do osmičky. Začali jsme výborně a na rozdíl od minulého utkání v Hradci jsme dali i góly. Tím jsme se uklidnili. Ve druhé třetině bylo znát, že nám to lepí, což dokázaly i dvě parádně sehrané přesilovky. Za stavu 0:5 jsme po hráčích chtěli, aby zápas nevypustili. To se nám dařilo, ale v závěru už bohužel koncentrace trochu opadla a domácí snížili. Náš výkon by to ale nemělo znehodnotit, protože jsme odehráli vynikající utkání a za tři body jsme strašně rádi.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024