Menu +

TRE - PIS 6:1 - Třebíčští nedali Písku šanci, nasázeli mu šest branek

Reportáže
T ř e b í č - Slávisté, povzbuzeni výhrou na ledě Mladé Boleslavi, na svého soupeře nastoupili již od prvního vhazování a odměnou jim byla rychlá branka z hole Marka Laše. Domácí tým ve svém tempu nepolevil a třemi slepenými brankami v rozmezí tří minut – autorem dvou z nich byl David Ostřížek - si vypracoval čtyřbrankový náskok. Hostům v prvním dějství nepomohla ani výměna brankářů, když Halmošiho vystřídal Marek Mazuch. Lavina hráčů v bílých dresech se valila na hostující branku i v prostředním dějství a domácí postupně navyšovali průběžné skóre zápasu dalšími dvěma pohlednými brankami. Po čtyřiceti minutách se ukazatel stavu zastavil na 6:0. V posledním dějství již bílé hvězdy kontrolovaly průběh zápasu. Hostům, kteří se snažili až do závěrečného hvizdu, se podařilo alespoň vsítit čestnou branku z hole Kučery. Domácí tak potvrdili svoji formu z posledního venkovního zápasu a naprosto zaslouženě vyhráli 6:1.
Sdílejte článek
 
46.kolo, středa 30.1.2013
TRE TRE
6:14:0, 2:0, 0:1
PIS PIS
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Laš (Dočekal, Nahodil), 9. Ostřížek (Křivohlávek), 12. Ostřížek (Křihovlávek), 12. Dočekal (Nahodil, Zdráhal), 26. Nahodil (Dočekal, Laš), 35. Křivohlávek (Ostřížek, Zdráhal) - 48. Kučera (Vaniš). Rozhodčí: Čech - Černý, Reich. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1322. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Sláma, Malena, Zdráhal, Krejčiřík, Dlapa, Čejka - Vondráček, Dolníček, Káňa - Dočekal, Nahodil, Laš - Čuřík, Kaut, Fořt - Čech, Ostřížek, Křivohlávek - Kadela, Moučka.
IHC Písek: Halmoši (12. Mazuch) - Kužel, Drtil, Semrád, Makovský, Kříž, Petráček, Dvořák, Veselý - Sedláček, Šperger, Strnad - Ferebauer, Vlček, Kubeš - Slavík, Kučera, Heřman - Marek, Volf, Vaniš.

Komentář k zápasu

Mnohdy se v hokeji stává, že je papírově slabší soupeř podceněn, ovšem to nebyl případ Horácké Slavie. Neboť hned ve 2. minutě zápasu si prostor mezi kruhy našel Marek Laš, jehož střela našla prostor mezi betony brankáře Halmošiho. Horáci se tak hned v úvodu dostali do vedení a mohli se dostat do zápasové herní pohody.

Dalo by se říci, že hostující Písek se do vážnější šance v průběhu úvodních dvaceti minut nedostal, když už něco na domácího gólmana prošlo, dalo se to nazvat navštívenkou, či zahřívací střelou.

Horáci byli na ledě jasně lepší a díky tomu se jim podařilo v 9. minutě svoji aktivitu proměnit ve druhý zápasový gól. Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval střelou z levé strany útočného pásma David Ostřížek, střela třebíčského forwarda propadla gólmanovi pod vyrážečkou.

A o necelé 3 minuty později již na kostce svítila na straně domácích trojka. Znovu u toho byl David Ostřížek, který se nedal zastavit obráncem ani za cenu faulu a tváří v tvář brankáři kličkou dopravil kotouč prakticky do prázdné branky.

To už bylo na píseckého brankáře Halmošiho moc, po třetí inkasované brance přenechal své místo kolegovi Mazuchovi.

Ale ani tomu nevydržela neprůstřelnost kdoví jak dlouho, tedy buďme konkrétní, bylo to přesně 40 vteřin. Dobře postavený Martin Dočekal využil nahrávky Nahodila svoji střelou navýšil na 4:0 pro Horáckou Slavii.

Po čtvrtém inkasovaném gólu si hostující trenér vyžádal oddechový čas, aby své svěřence uklidnil, což se částečně podařilo, neboť do první sirény už Písek neinkasoval.

Stejně jako na začátku úvodní třetiny, i na začátku té prostřední mohl skórovat Laš. Ten svojí tečí před brankářem jen těsně minul hostující klec.

Pátou branku jsme viděli až ve 26. minutě, kdy se po skrumáži těl dostal ke kotouči Lukáš Nahodil a tváří v tvář hostujícímu gólmanovi uspěl bekhendovým blafákem.

V rozmezí 28. až 30. minuty jsme na obou stranách viděli po jednom vyloučení, což byla vůbec první dvě vyloučení tohoto zápasu. Žádné výraznější šance jsme však ani na jedné straně neregistrovali.

Šestý zářez přidal ve 35.minutě Jan Křivohlávek, který využil volného prostoru a prostřelil brankáře, domácí publikum bylo počtem branek nadšené a stále nemělo dost.

Nechybělo mnoho a přání fanoušků, ke vstřelení další branky, vyslyšel Nahodil. Jeho střela po ledě k levé tyči ale úspěch neslavila a totéž se dá říci o dorážce, o kterou se pokusil sám auror této střely.

O výsledku již bylo rozhodnuto, poslední třetina tohoto klání by se tak dala nazvat jakousi formalitou. Horáci občas až příliš moc kombinovali, hokejem se již spíše bavili.

Ve 48. minutě se nakonec podařilo vstřelit branku i hostujícímu celku. Střelou mezi kruhy poprvé a naposled překonal domácího brankáře Čiliaka Frank Kučera.

Horáci mohli své vedení navýšit a to hned dvakrát. Pokaždé u toho byl Dočekal a pokaždé jeho gólovou radost zastavila tyč písecké klece.

Na výsledku utkání již nic nezměnilo ani jedno vyloučení na každé straně. Horáci svého soupeře jasně přehráli a po zásluze si připsali do tabulky 3 body za vysoké vítězství 6:1.

Tiskovka po utkání Třebíč - Píserk 6:1

David Ostřížek po utkání Třebíč - Píserk 6:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: Všichni považovali dnešní zápas s Pískem za jednoduchou věc. Ale my jsme hráče připravovali jako na každý jiný zápas. Chtěli jsme odčinit minulou domácí porážku s Olomoucí a ukázat divákům, že i doma umíme hrát. Povedla se nám 1. třetina a to určilo průběh zápasu. Dali jsme pěkné branky, zodpovědně jsme bránili a ta třetí část se pak už jen dohrávala. V naší hře byly některé věci navíc, které tam nechceme, o tom budeme s hráči mluvit, po jedné z nich soupeř skóroval. Byylo to asi také pod dojmem výsledku.

Jindřich Setikovský - IHC Písek: Musím soupeři pogratulovat. Mužstvo má fazonu a věří si. Z toho důvodu jsme chtěli prvních deset minut udržet za nerozhodného stavu, což se nám bohužel nepodařilo a pomohla tomu i špatná fazona brankáře Halmošiho.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024