Menu +

BER – TRE 1:4 – Bílé hvězdy z Třebíče si poradily s Medvědy a jsou čtvrté!

Reportáže
T ř e b í č - V sedmačtyřicátém kole první hokejové ligy zvítězila Horácká Slavia na ledě Medvědů z Berouna, a protože Kadaň prohrála v Mostě, je Třebíč čtvrtá. Za třemi body nasměroval třebíčské Bílé hvězdy Káňa, dvoubrankový náskok vypracoval přesnou střelou od modré Bilčík. Berounští sice snížili, jenže po sedmi vteřinách třetí třetiny přidal druhou branku v utkání Jan Káňa a bylo rozhodnuto. Na konečných 1:4 upravil při power-play domácích Fořt.
Sdílejte článek
 
47.kolo, sobota 2.2.2013
BER BER
1:40:1, 1:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 40. Poletín (Malý) - 14. Káňa (Malena, Vondráček), 32. Bilčík (Čech, Ostřížek), 41. Káňa, 59. Fořt. Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 284. Střely na branku: 24:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Sedláček - Přindiš, Jebavý, Beneš, Šulc, Kaláb, Malý, Kopec - Hošťálek, Kadlec, Mavrojanidis, Plichta, Stromko, Klhůfek, Videlka, Fiedler, Loskot, Doležal, Poletín, Lenc, Padělek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Zítka, Bilčík, Čejka, Sláma, Krejčiřík, Zdráhal, Dlapa, Malena - Čuřík, Vondráček, Moučka, Dolníček, Křivohlávek, Kaut, Kadela, Fořt, Čech, Ostřížek, Přibyl, Káňa.

Komentář k zápasu

První střelu utkání vyslal hned po čtrnácti sekundách hostující Dolníček, proti jeho pokusu však dobře zasáhl domácí brankář Sedláček. Na druhé straně jako první otestoval gólmana Dusíka Michal Plichta, třebíčský brankář ale chytl touš do lapačky. Ihned po vhazování ještě pálil od modré čáry obránce Přindiš, proti tomu však nemusel gólman Horácké Slavie zasahovat. Stejný hráč v osmé minutě zamířil již o něco lépe a touš se ještě pokoušel tečovat před Dusíkem Kadlec. Avšak ani z této šance branka nepadla.

Šanci otevřít skóre měl i soupeř, když měl na levé straně dostatek prostoru ke střelbě Káňa, Sedláček ovšem odolal. Jan Káňa se prosadil až při svém dalším střídání, když dorazil odraženou střelu Rostislava Maleny za záda brankáře Medvědů. Hosté záhy mohli navýšit své vedení, Sedláček ale chytil únik Ostřížka. V závěru první dvacetiminutovky musel být ještě Dusík pohotový proti střele Tomáše Kalába, betony ale dokázal vytěsnit jeho střelu.

V úvodu druhé periody na sebe upozornil Křivohlávek, jenž vyslal tvrdou střelu směrem na berounskou bránu a jen těsně minul levou tyč. Poté mohl Káňa přidat svůj druhý gól v zápase, Sedláčkovo rameno však bylo proti. Při přesilové hře domácích hokejistů udržel Malý puk na modré čáře a poslal ho na třebíčskou bránu, Dusík ani tentokrát nekapituloval. Velkou šanci na vyrovnání měl Michal Poletín, ten ale nedokázal z bezprostřední blízkosti Dusíkovy klece přesně zakončit.

A tak platilo nepsané hokejové pravidlo nedáš-dostaneš. Ve dvaatřicáté minutě nahrál Čech na modrou čáru Vlastimilu Bilčíkovi, který se trefil ke vzdálenější tyči Sedláčkovy brány a zvýšil tak náskok hostů na dvě branky. Další šance bílých hvězd měli Kaut s Dolníčkem, Sedláček byl ale tentokrát úspěšnější než útočící hráči Třebíče. Beroun se dokázal prosadit osm vteřin před druhou sirénou, když při vlastním oslabení z rychlého brejku prostřelil Dusíka Michal Poletín. A tak domácí před třetí třetinou ještě mohli živit naději na bodový zisk z tohoto zápasu.

Hned po sedmi vteřinách hry ve třetí části si ovšem Horácká Slavia vzala zpět dvoubrankový náskok. Druhou branku v zápase přidal Jan Káňa, jenž projel do útočného pásma podél levého mantinelu a překonal Sedláčka. V dalším průběhu utkání našel Jonáš Fiedler před bránou osamoceného Radana Lence, který však nedokázal dostat touš za Dusíkova záda. Na brankovišti se nedokázal prosadit ani Robin Malý, jenž si sjel z postu obránce právě před třebíčského brankáře.

Ten ovšem stihl sevřít betony a puk do brány nepropustil. Robin Malý o minutu později ještě nastřelil pravou tyč Dusíkovy brány. Berounští měli další šance, avšak hostujícího brankáře se jim nedařilo překonat. Další tyč trefil svou střelou Petr Přindiš. Následně se ani Poletín nadvakrát neprosadil, a tak Třebíč stále vedla o dva přesné zásahy. Medvědi zkusili hru bez brankáře, ve které ovšem inkasovali z hole Tomáš Fořta. Vteřinu před koncem měl ještě možnost trestného střílení Jakub Čuřík, ten ale přestřelil bránu. Horácká Slavia Třebíč si tak od Berounky odvezla tři body do tabulky 1. ligy.



Kamil Pokorný po utkání Beroun - Třebíč 1:4

Lukáš Dusík po utkání Beroun - Třebíč 1:4



Ohlasy trenérů

Zdeněk Pata - Medvědi Beroun 1933: Zápas se hodnotí těžko. Měli jsme ho zvládnout, bohužel jsme udělali individuální chyby, dali jsme si dva vlastní góly a to rozhodlo o celém průběhu utkání. Největší podíl na tom měl třetí gól, který jsme inkasovali během sedmi vteřin. Soupeř se dostal do vedení a pak už si to v pohodě ubránil. Přijel sem se zodpovědnou obranou a za celé utkání jsme nenašli recept, jak ji překonat. Body si zasloužili, protože hráli opravdu výborně.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme vsadili na týmové pojetí, protože jsme dnes neměli nikoho na výpomoc z extraligy. Důvěru tedy dostali hráči, kteří toho moc neodehrají a to včetně gólmana, protože je Čiliak zraněný. Myslím, že se toho všichni zhostili parádně, soupeře po dvě třetiny nepustili do žádné šance. Trochu mě mrzela naše finální fáze, kdy jsme měli spoustu šancí a nedali žádného góla. Ale i gólman Sedláček chytal slušně. Nicméně osm vteřin před koncem třetiny dostat gól ve vlastní přesilovce je složité, v kabině jsem si řekli, že se k tomu nebudeme vracet a budeme se dál držet svojí hry. Odpověd přišla záhy, na začátku třetí třetiny, a tento třetí gól byl klíčový. Potom jsme už jen dobře bránili, podržel nás brankář Dusík, jednou nám pomohlo břevno, ale jinak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024